A Moneygram is lehetővé teszi a kriptopénzek vásárlását

-

A népszerű P2P pénzügyi app, a Moneygram november elsején jelentette be, hogy az USA lakosainak lehetővé teszi, hogy a mobilos applikáción belül vásároljanak, tároljanak, vagy adjanak el kriptopénzeket.

Első körben bitcoin, ether és litecoin kerül fel a támogatott kriptók listájára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat szerint ez csak a kezdet, és 2023 során újabb kriptopénzekkel bővül majd a választék.

Alex Holmes, a cég ügyvezető elnöke a sajtónak is nyilatkozott az ügyben.

„A vásárlók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a digitális pénznemek iránt, ez pedig még tovább fog gyorsulni. Mi egyedi pozícióban vagyunk a piacon ahhoz, hogy hidat biztosítsunk a blokkláncos és a hagyományos pénzvilág között, köszönhetően a saját, világszerte elérhető hálózatunknak. Emellett ráadásul nagymértékben megfelelünk a pénzügyi szabályozásoknak, és rendkívül erős a pénzügyi innováció cégen belüli kultúrája.”

A Moneygram részéről nem ez az első alkalom, hogy bemerészkedik a kriptoipar területére.

Az elképzeléseik szerint ők maguk is részesei akarnak lenni az adopció, az elterjedés növelésének, mégpedig úgy, hogy valódi felhasználási területet nyújtanak a blokklánc és a kriptopénzek számára.

MoneyGram

A vállalat azt is elmondta, hogy ez az új funkció az appon belül azért vált lehetővé, mert együttműködésbe kezdtek egy engedélyekkel működő váltóval és blokkláncos szolgáltatóval, a Coinme-vel.

A medvepiac végét még nehezen látni, mégis számos vállalat van, amelyik ennek ellenére is folyamatosan azon dolgozik, hogy belépjen a kriptoiparba, vagy megerősítse a pozícióját.

A nagyobbak közül való a Western Union is, amely nemrégiben adott be több szabadalmi kérvényt, amelyek a kriptotárcák, kriptotőzsdék területe mellett a tokenkibocsátás, a váltói, és biztosítói területen is védjegyeket igényelnek.

Októberben a Cash App vezette be a Lightning Network támogatását, így a felhasználóik már a Bitcoin gyors és olcsó második rétegű hálózatán tudnak pénzt küldeni és fogadni egymás között.


Olvastad már? Kadena ár előrejelzés: Mi a Kadena (KDA)?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Focal Project JP

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!