A szingapúri kriptotőzsdék is szankciózzák az oroszokat

-

A Szingapúri Pénzügyi Hatóság (MAS) figyelmeztetést adott ki a városállamban működő kriptotőzsdék számára, hogy együtt kell működniük az oroszokat sújtó szankciók betartatásában.

A figyelmeztetés arra válaszul született, hogy a beszámolók szerint oroszbarát aktivisták több millió dollárnyi adományt gyűjtöttek kriptopénzek segítségével, hogy az orosz erőfeszítéseket támogassák.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A MAS így a helyi média hasábjain erősítette meg a szabályt, hogy a kriptotőzsdéknek is be kell tartaniuk a szankciókat.

Az ukrajnai februári megszállást követően a MAS számos intézkedést vezetett be, amelyek egyaránt vonatkoznak a bankokra, pénzintézetekre, pénzügyi szolgáltatókra, de még az adomány-gyűjtő szervezetekre is.

A bank egyértelműen fogalmazott a sajtónak eljuttatott nyilatkozataiban.

„Ezek az intézkedések minden egyes szingapúri, engedéllyel működő pénzügyi szolgáltatóra vonatkoznak. Ide tartoznak a különböző digitális eszközöket kibocsátó vagy kezelő vállalkozások is.”

A szabályozók nem nyilatkoztak arról, hogy bármilyen speciális jelentést készítettek-e arról, hogy a kriptotőzsdék pénzadományokkal segítik az oroszbarát szervezeteket.

Ennek ellenére kiemelték, hogy a tőzsdéknek nagyon gondosan kell eljárni, hogy ne kerüljenek kapcsolatba a szankcionált bankokkal vagy szervezetekkel.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A MAS elmondása alapján a szolgáltatóknak el kell végezni a saját azonosítási folyamataikat, és meggyőződni a tranzakciókban részt vevők személyéről, jogosultságairól.

A kriptotőzsdéknek ráadásul további intézkedéseket kell tenni, hogy a különböző szabálykerülési módszereket, például a kriptomixereket használókat is azonosítani tudják.

A Chainalysis idén júliusban adott ki egy jelentést, amelyben arra jutott, hogy különböző szervezetek összesen 2,2 millió dollárnyi kriptót gyűjtöttek már az orosz oldal számára.

Az azóta eltelt időben az adományok mértéke már elérte a 4,8 millió dollárt.

A TRM Labs, egy kriptós elemzőplatform októberi beszámolójából az derül ki, hogy szeptemberben 400 ezer dollárnyi adományhoz jutottak az orosz aktivisták.

Számos ilyen aktivista és szervezet már felkerült a szankciók listájára.

Szingapúr kifejezetten barátian áll hozzá a kriptoiparhoz, ennek ellenére a lehető legnagyobb mértékben igyekszik csökkenteni a lakossági kockázatok mértékét, különböző kezdeményezéekkel, legalábbis ez derül ki a MAS közleményeiből.

Ezek az egyszerű kockázatkezelési oktatási programoktól kezdve egészen odáig terjednek, hogy a városállamban például tilos kriptokereskedésre használni olyan pénzt, amelyhez hitelként jutott hozzá a felhasználója.


Olvastad már? Új NFT funkció a Metamaskban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!