A holland királynő jó ötletnek tartja a digitális eurót

-

Egy nemrégiben tartott konferencián Maxima királynő a CBDC-ről, a jegybankok által kibocsátott digitális valutáról beszélt.

A királynő az ENSZ pénzügyi tanácsadójaként is ismert, így felkérték, hogy tartson beszédet az Európai Központi Bank, és az Európai Bizottság által szervezett rendezvényen, amely a digitális euró témakörére fókuszált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Maxima királynő úgy fogalmazott, hogy a digitális euró javíthatja a hozzáférhetőséget, hiszen megoldja a hagyományos pénzügy jelentette problémákat, mint például a magas tranzakciós díjak, a minimális egyenlegek, vagy éppen a rengeteg szükséges dokumentum kérdését.

Az új, digitális pénzügyi szolgáltatások egyelőre nem tekinthetők megbízhatónak, a fogyasztók tapasztalatai sokszor negatívak, ráadásul nem is mindenki tud ezekhez hozzáférni.

A digitális valuták nem az egyetlen módszert jelentik, amelyekkel túl lehet lépni ezeken a problémákon, de segíteni tudnak a költségek csökkentésén és a hozzáférés javításán.

Mindezt úgy, hogy a hagyományos pénzek előnyeit is képviselik, mint a stabilitás, biztonság, és a megbízhatóság.

A kormányok közvetlenül tudnak pénzt küldeni az embereknek. Ez hosszú távon mindenkit beterel a rendszerbe, és megnyitja az utat a többi pénzügyi szolgáltatásnak.

Elmondása alapján a digitális valuták segíthetik a különböző szociális kezdeményezéseket is, de a biztosított előnyök nem maguktól fognak megjelenni.

„Az ilyen pénznemek bevezetése szabályozói erőfeszítést igényel, és a folyamatot felügyelni is kell. Meg kell oldani a pénzügyi tudatlanság kérdését, a kezdeni valamit az olyan kihívásokkal, mint a kiberbiztonság. Fellelkesít a munka, amelyet az Európai Központi Bank végez, és arra kérek mindenkit, engedjék meg, hogy egy szebb jövőt álmodjanak meg, és olyan digitális eurót építhessenek fel, amely az európaiaknak dolgozik.”

A királynő úgy véli, egy CBDC segítségével az emberek adatai sokkal jobban kontrollálhatók lesznek, és a pénzügyi tevékenységek szélesebb körét tudják majd lefedni.

Az eurózóna már elindította az adatgyűjtési folyamatot a digitális euró kérdésében, és az Európai Bizottság úgy nyilatkozott, hogy már akár 2023 elején megszülethet valamiféle szabályozási javaslat a területen.

Az EKB vezetője, Christine Lagarde februárban úgy fogalmazott, hogy a digitális euró a készpénzzel párhuzamosan fog létezni, mint egy kényelmes fizetési megoldás.

Szeptemberben pedig bejelentették, hogy a digitális euró fejlesztését végző vállalatok között az Amazon is ott lesz.


Olvastad már? Új jogdíj-megoldással állt elő a Bored Ape alapítója

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!