A Binance-vezérigazgató bejelentése 5%-kal növelte a bitcoin árát

-

  • A Bitcoin árfolyama egy órán belül 5%-kal emelkedett, miután a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao bejelentette, hogy a kriptoprojekteket egy helyreállítási alappal támogatja.
  • CZ az FTX-Alameda összeomlása utáni likviditási válság által sújtott projekteket akarja újraéleszteni.
  • Az elemzők rövid távú fellendülést jósolnak a Bitcoin árfolyamában, további csökkenéssel a makrokilátásokból, amennyiben a jelenlegi támasszintek engednek.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) bejelentése a közelmúltbeli likviditási válság által sújtott kriptoprojektek megmentésére irányuló tervéről a bitcoin fellendülését váltotta ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piaci kapitalizáció szerint legnagyobb eszköz 5%-ot emelkedett egy órán belül CZ bejelentését követően.

Az elemzők továbbra is bullishak a BTC-vel és különösen a decentralizált tőzsdei tokeneket és a kapcsolódó altcoinokat illetően, és a mai kereskedés során a vásárlási nyomás megugrására számítanak.

A bitcoin árfolyama a Binance bejelentése után kezd fellendülni

A bitcoin árfolyama 21%-os veszteséget hozott a tulajdonosoknak az elmúlt héten az FTX tőzsde és testvér kereskedőcég, az Alameda Research összeomlását követően, mivel a befektetői bizalom mélypontra került.

A BTC az FTX csődbejelentése után a kockázatos eszközből való kilépésre sorban álló kereskedők növekvő eladási nyomása alatt omlott össze.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao bejelentette, hogy tervük között szerepel egy „iparági helyreállítási alap” létrehozása, és második esélyt kínál a likviditási válság által sújtott projekteknek.

A bejelentés hírére válaszul a bitcoin, az ethereum és a többi altcoin ára a top 30-ban egy órán belül 5%-ot erősödött.

A Bitcoin ára a 24 órás mélypontról, 15.906 dollárról 16.580 dolláros csúcsra emelkedett.

Ez a lépés a BTC-tulajdonosok körében bullish hangulatot táplált a közelmúltbeli negatív szalagcímek sorozata után.

A bitcoin árfolyama további fellendülést kísérelhet meg, ahogy CZ bemutatja a kriptoprojektek megmentésére vonatkozó tervét.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A kereskedők a bitcoin árfolyamralijára fogadnak

A Binance határidős tőzsdén a bitcoinban nyitott pozícióval rendelkező számlák közel 71%-a a BTC árfolyamralira fogad.

Ez megerősíti a kereskedők friss bullish hangulatát, mivel a Binance a kriptó fellendülésének útját egyengette.

bitcoin

A két éve legalacsonyabb heti zárása után a bitcoin árfolyama készen áll a fellendülésre. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója így tweetelt:

„A Bitcoin meg fogja csinálni, de lehet, hogy hosszú lesz a tél.”

Az önjelölt Dogefather és kriptopárti Musk bikás megerősítése és a Binance vezérigazgatójának tervezete a fellendüléshez bikás kezdést kölcsönzött a hétnek a New York-i kereskedés megnyitása előtt.

A RektCapital, kriptoelemző és -kereskedő szerint a bitcoin árfolyama jelenleg 75%-kal van lejjebb az eddigi csúcsához képest.

A korábbi medvepiacokon a retracement átlagosan 84,5% körül alakult. Így történelmi mércével mérve nincs sok lefelé vezető út hátra, ezért a Bitcoin árfolyama rövid távon megkezdheti a folyamatos emelkedést.

A bitcoin árfolyama újratesztelheti a 17.251 dolláros szintet

Akash Girimath, az FXStreet technikai elemzője értékelte a BTC/USDT örökös határidős chartot, és úgy vélte, hogy a bitcoin árfolyama 8%-os emelkedésnek lehet tanúja, és újra tesztelheti a Fair Value Gap (FVG) néven ismert hatástalanságot 17.251 dollárnál.

bitcoin

Ha a Bitcoin árfolyamnak sikerül megdöntenie a 17.593 dollárnál lévő akadályt, az érvénytelenítené a medvés előítéletet, és kiterjesztené a 17.251 dollárról 19.500 dollárra történő nyereségét.


Olvastad már? Vitalik Buterin beszólt az FTX-nek

Forrás: fxstreet.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!