Visszavonták a OneCoin csaló ügyvédjének engedélyét

-

Mark S. Scott több mint 50 millió dollárt mosott tisztára a OneCoin-csalásból.

Csütörtökön egy öt bíróból álló New York-i bizottság hivatalosan is megvonta Mark S. Scott, a Locke Lord LLP és a hírhedt Ruja „Kriptokirálynő” Ignatova ügyvédjének engedélyét, miután 2019 novemberében elítélték a OneCoin-csalás miatt.

Scott ellen pénzmosás és bankcsalási összeesküvés vádjával indult eljárás, mindkettő ellen fellebbezett, mivel szerinte továbbra is fennáll egy indítványa, amely új tárgyalást vagy felmentést kíván.
A bírók ezt elutasították, szerintük „ha sikeres lesz a vádlott fellebbezése vagy indítványa, akkor ismét próbálkozhat a bíróság döntésük visszavonásával”
A 2010 közepén elindított OneCoin piramisjáték/multilevel marketing csalás hatalmas jutalékot ígért azoknak, akik új befektetőket hívtak meg, de csupán az alapító Ignatova zsebeit sikerült megtömni. Ignatovát továbbra sem találják a hatóságok.
Scott ellen azért indult eljárás mert közel 400 millió dollárt mosott tisztára Ignatova számára, amelyből 50 millió dollárt zsebre is tehetett.
Scott azzal büszkélkedett, hogy „50 éves korára 50 milliót keresett és ebből kocsikat, egy csónakot és több tengerparti ingatlant vásárolt.”

A OneCoin-story még saját filmet és TV-sorozatot is kaphat, melyben Kate Winslet lehet a főszereplő.
Scott egészségügyi okok miatt továbbra is csak várakozik a 2020 decemberére kiírt tárgyalásra. Akár 50 év börtönt is kaphat.

Olvastad már? A bitcoin árfolyamával együtt a tranzakciós költségek is elérték a 2018 januári szintet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!