A bitcoin árfolyamával együtt a tranzakciós költségek is elérték a 2018 januári szintet

-

Tegnap a 14 dollárt is elérte egy bitcointranzakció átlagos költsége.
2018 januárja óta nem volt ilyen magas a bitcoin árfolyama, melynek világszerte örülnek a bitcoinbefektetők.

Azonban a rossz hír az, hogy a tranzakciós költségek sem voltak ilyen magasak 2018 januárja óta.
Egy átlagos tranzakció több mint 13 dollárba kerül! Október 17-én ez még csak 1,5 dollár volt. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint két hét alatt közel megkilencszereződött egy bitcoinutalás költsége.

Emlékszünk még, mi történt 2018 januárjában? A bitcoin elérte a 20.000 dolláros csúcsot, majd összeomlott az árfolyam. Ez nagy pillanat volt a kriptopénz számára.
A bitcoin jelenleg is nagy időkön esik át. Az árfolyam elérte a 14.000 dollárt, amely csupán október során is 3500 dolláros emelkedést jelent.
A költségek emelkedése azt mutatja, hogy egyre zajosabb a hálózat. Ez általában akkor alakul ki, amikor nincs elég bányász a tranzakciók feldolgozásához.
A bányászok cserébe a költségek emelésével kompenzálják a növekvő keresletet. Az ötlet az, hogy csak azok fizetik ki a magas költségeket, akiknek elengedhetetlenül fontos a tranzakciók lebonyolítása. Ahogy emelkedik az árfolyam, úgy egyre többen árasztják el a hálózatot.

Az Ethereum hálózatán is ez történt a nyár folyamán. A defipiacok felemelkedésével a befektetők több milliárd dollárt fektettek Ethereum-alapú defiprotokollokba.
Ezt követően a tranzakciós költségek is megugrottak, szeptember 2-án akár 14,5 dollárba is kerülhetett egy ethereumutalás.
Mindazonáltal, amíg felfelé tart az árfolyam, a bitcointulajdonosok sem panaszkodhatnak.

Olvastad már? Az új Huawei okostelefonok előre telepített digitális jüan tárcával érkezhetnek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!