Nem lehet csak úgy más számítógépeivel bányászni. Egy olasz reptéri alkalmazott mégis kihasználta a munkahelyén található számítógépes hálózatokat, hogy ehtereumot bányásszon.

A Rai News értesülése szerint Lamezia Terme repterén a személyzet egyik tagja vírust telepített a reptér számítógépes rendszerére.

Az alkalmazott több bányászgépet is beállított, kihasználva a reptér háttérrendszereit. A hatóságok a biztonsági kamerákon keresztül buktatták le.

A Sacal Global Solutions szolgáltató felel Calabria térség technikai keretrendszerének biztosításáért.

A 41 éves alkalmazott hozzáférést szerzett a Sacal rendszereibe, hogy telepítse a bányászprogramot. A reptéri alkalmazott ezzel veszélybe sodorhatta a reptér hálózatát.

„A nyomozók a reptéri hatóságokkal együtt megvizsgálták a számítógépes hálózatot és két technikusi szobában is felfedeztek egy valós bányászfarmot, amely a reptérkezelési szolgáltatásokon keresztül csatlakozott külső hálózatokhoz és a reptér elektromos hálózatához.”

„A nyomozások során sikerült kideríteni, hogy az IP-címek alapján az „Ethermine” bányászközösségen keresztül történt a bányászás és a bányászgépek monitorozása.”

Nem ritka jelenség, hogy valaki bányászvírusokat telepít. A 2018-as bika piac idején a cégek 55%-a jelezte, hogy találkoztak ilyen jellegű támadásokkal.

Olvastad már? Az Uniswap újabb 5 millió tokent oszthat szét

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂