Egy olasz férfi reptéri számítógépes rendszerekkel bányászott ethereumot

-

Nem lehet csak úgy más számítógépeivel bányászni. Egy olasz reptéri alkalmazott mégis kihasználta a munkahelyén található számítógépes hálózatokat, hogy ehtereumot bányásszon.
A Rai News értesülése szerint Lamezia Terme repterén a személyzet egyik tagja vírust telepített a reptér számítógépes rendszerére.

Az alkalmazott több bányászgépet is beállított, kihasználva a reptér háttérrendszereit. A hatóságok a biztonsági kamerákon keresztül buktatták le.
A Sacal Global Solutions szolgáltató felel Calabria térség technikai keretrendszerének biztosításáért.
A 41 éves alkalmazott hozzáférést szerzett a Sacal rendszereibe, hogy telepítse a bányászprogramot. A reptéri alkalmazott ezzel veszélybe sodorhatta a reptér hálózatát.
„A nyomozók a reptéri hatóságokkal együtt megvizsgálták a számítógépes hálózatot és két technikusi szobában is felfedeztek egy valós bányászfarmot, amely a reptérkezelési szolgáltatásokon keresztül csatlakozott külső hálózatokhoz és a reptér elektromos hálózatához.”

„A nyomozások során sikerült kideríteni, hogy az IP-címek alapján az „Ethermine” bányászközösségen keresztül történt a bányászás és a bányászgépek monitorozása.”

Nem ritka jelenség, hogy valaki bányászvírusokat telepít. A 2018-as bika piac idején a cégek 55%-a jelezte, hogy találkoztak ilyen jellegű támadásokkal.

Olvastad már? Az Uniswap újabb 5 millió tokent oszthat szét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!