Az Uniswap újabb 5 millió tokent oszthat szét

-

A közösség szavazásra bocsát egy új kérdést, amely során arról döntenek, hogy UNI token airdropot kapjanak-e azok a felhasználók is, akik harmadik félen keresztül használták a dexet.
A szavazásig már csak egy kis idő van hátra, és siker esetén újabb 12619 tárca kaphat fejenként 400 UNI-t. A MyEtherWallet, Argent, Dharma, DeFi Saver, Nuo, Eidoo, Opyn, Furucombo, Monolith, és Rebalance használói várhatják izgalommal az eseményt.

A beadványt a Compound-on futó hitelezési protokoll, a Dharma bocsátotta szavazásra, mert úgy gondolják, nem helyes, hogy ezeket a felhasználókat kihagyták az eredeti airdropból.
Azért ezek a szolgáltatók lettek végül kiválasztva, mert ezek rendszerét nehezebb automatizáltan elérni, így vélhetően nincsen túl sok duplikált tárca a felhasználóknál.

„Az alapján döntöttük ezt el, hogy mennyire nehéz automata kereskedőrobotot telepíteni ezekre a platformokra. Robotokkal könnyen lehet ugyanannak a felhasználónak több tárcája is, ez pedig nem kívánt eredményhez vezetne ebben a kérdésben.”

A szavazás határideje október vége.

A Dharma ezután egy következő, szintén visszamenőleges hatályú disztribúciós beadványt is tervez, de „ezek után már nem fognak több ilyent megszavazni”.
Az érvényességhez 40 millió szavazatra van szükség, ennek egyelőre még jó része hiányzik, az viszont látható, hogy a támogatók döntő többségben vannak.
Az Uniswap legelső szavazása, amelyet szintén a Dharma adott be, nem szerezte meg a szükséges 40 millió szavazatot, pedig 98%-os támogatottságot szerzett a közösségben.
Mindössze 2% volt az ellenzők aránya, viszont vannak, akik úgy vélik, hogy azok is ellenzőnek számítanak, akik szándékosan távol maradnak a szavazástól.

Ez a második beadvány is kapott kritikákat, a SpankChain ügyvezetője, Ameen Soleimani szerint semmilyen értéket nem ad majd az UNI token tulajdonosainak. Ezzel szemben viszont csökkenti a tartalékokat, és olyanokhoz kerülnek a tokenek, „akik valószínűleg úgyis eladnák, negatív hatást gyakorolva az árfolyamra”.
Soleimani mindenesetre támogatja a kezdeményezést, viszont ennek kellene lennie az utolsó ilyen visszamenőleges hatályú disztribúciónak, és a platformnak a jövőben el kellene kerülnie az efféle machinációkat.

Olvastad már? Peter Schiff még soha nem látott akkora lufit, mint a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!