Az új Huawei okostelefonok előre telepített digitális jüan tárcával érkezhetnek

-

A Mate40 szériájú okostelefonok lehetővé teszik az offline tranzakciókat és a felhasználók anonimitásukat is irányíthatják.
A Huawei bejelentette, hogy hamarosan megjelenő Mate 40 okostelefonjuk a kínai központi bank által kiadott digitális jüan tárcájával érkezik.

A Huawei hivatalos bejelentése szerint ez az első okostelefon, amely támogatni fogja ezt a tárcát.
Emellett a bejelentésben elmondták, hogy a felhasználók megvédhetik anonimitásukat és kettős offline tranzakciókat is indíthatnak. Az ilyen tranzakaciókkal akkor is fizethetünk egy érintéssel, ha mindkét készülék offline.

„A Huawei Mate 40 az első okostelefon, amely támogatja a digitális RMB hardvertárcákat, hardveralapú biztonságot nyújt, megvédi anonimitásunkat, kettős offline tranzakciókat és egy új egyszerű és biztonságos fizetési módot kínál.”

A Huawei emellett egy nyereményjátékot is hirdetett. Egy Mate40 Pro készüléket ajándékoznak annak a felhasználónak, aki a legtöbb embernek osztja meg a Weibo posztot a bejelentésről.
A Mate40 az első Huawei okostelefon, amely 5nm-es technológiával érkezik, melyet a nemrég megjelent Iphone 12 is alkalmaz. Ezzel több milliárd tranzisztor lehet egyetlen lapkán, amely jelentősen megnöveli a telefon teljesítményét.
Azonban az USA és Kína között kialakult kereskedelmi háború miatt a Huawei nem tud több Kirin 9000 processzort előállítani, ha elfogy jelenlegi készlete.

Kína digitális jüanja már a tesztelési fázisokban van, miközben több ország is azon verseng, hogy ki adja ki az első CBDC-t.
Kína elsődleges motivációja a digitális jüan fejlesztésére, hogy visszaszorítsák az amerikai dollárt mint a világkereskedelem alapvalutája.

Olvastad már? A történelmi mintázatok szerint 100.000 dollárra emelkedhet a bitcoin?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!