Az új Huawei okostelefonok előre telepített digitális jüan tárcával érkezhetnek

-

A Mate40 szériájú okostelefonok lehetővé teszik az offline tranzakciókat és a felhasználók anonimitásukat is irányíthatják.
A Huawei bejelentette, hogy hamarosan megjelenő Mate 40 okostelefonjuk a kínai központi bank által kiadott digitális jüan tárcájával érkezik.

A Huawei hivatalos bejelentése szerint ez az első okostelefon, amely támogatni fogja ezt a tárcát.
Emellett a bejelentésben elmondták, hogy a felhasználók megvédhetik anonimitásukat és kettős offline tranzakciókat is indíthatnak. Az ilyen tranzakaciókkal akkor is fizethetünk egy érintéssel, ha mindkét készülék offline.

„A Huawei Mate 40 az első okostelefon, amely támogatja a digitális RMB hardvertárcákat, hardveralapú biztonságot nyújt, megvédi anonimitásunkat, kettős offline tranzakciókat és egy új egyszerű és biztonságos fizetési módot kínál.”

A Huawei emellett egy nyereményjátékot is hirdetett. Egy Mate40 Pro készüléket ajándékoznak annak a felhasználónak, aki a legtöbb embernek osztja meg a Weibo posztot a bejelentésről.
A Mate40 az első Huawei okostelefon, amely 5nm-es technológiával érkezik, melyet a nemrég megjelent Iphone 12 is alkalmaz. Ezzel több milliárd tranzisztor lehet egyetlen lapkán, amely jelentősen megnöveli a telefon teljesítményét.
Azonban az USA és Kína között kialakult kereskedelmi háború miatt a Huawei nem tud több Kirin 9000 processzort előállítani, ha elfogy jelenlegi készlete.

Kína digitális jüanja már a tesztelési fázisokban van, miközben több ország is azon verseng, hogy ki adja ki az első CBDC-t.
Kína elsődleges motivációja a digitális jüan fejlesztésére, hogy visszaszorítsák az amerikai dollárt mint a világkereskedelem alapvalutája.

Olvastad már? A történelmi mintázatok szerint 100.000 dollárra emelkedhet a bitcoin?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!