A Holland Rendőrség lefoglalt 30 millió dollárnyi, pénzmosásból származó bitcoint

-

Az elítélt pár mindketten holland állampolgárok, a pénzmosás miatt két év börtönbüntetést kaphatnak.
A holland rendőrség lefoglalt 2500 bitcoint, melynek értéke nagyjából 33 millió dollár. A lefoglalás mellett a Rotterdami Körzeti Rendőrség pénzmosás vádjával eljárást indított egy holland pár ellen.

A holland rendőrség adatai alapján a pár az elmúlt két év során 19 millió dollárt mosott tisztára.
Az OpenBaar Ministerie sajtóközleménye alapján a rendőrség nem csak bitcoint foglalt le. A holland hatóságok több mobiltelefont, merevlemezt, számítógépes felszerelést, ékszert és egy járművet is lefoglalt.
A pár emellett egy vállalkozást is üzemeltetett, itt is lefoglaltak 138.000 és 40.000 eurót. Mindkét cégnek 45.000 eurónyi bírságot kellett fizetnie.
A pár Hollandiában, Hilversumban lakott. Mindketten vásároltak és kereskedtek bitcoinnal anélkül, hogy jelezték volna az adóhivatalnak. Emellett a pár egy darkwebes piactéren keresztül lépett kapcsolatba ügyfelekkel, leginkább itt kereskedtek bitcoinnal.
Annak ellenére, hogy több millió euró értékben kereskedtek, a páros senkitől sem kért ügyfél-azonosítást.
Kettő és két és fél év börtönbüntetést kaphatnak, mindketten hat hónapos szabadságvesztéssel kezdik a büntetést.

A hatóságok lecsapnak a pénzmosásra

Egyre több hatóság próbálja megfékezni a kriptopénzes pénzmosást. Nemrég az Egyesült Királyság és Svájc is szigorúbb kriptoszabályozásokat hozott, hogy felvegyék a harcot a pénzmosással, így az olyan tőzsdéknek is segíteniük kell a nyomozásban, mint a Binance.
Mindeközben egy kiszivárgott FBI-jelentésből kiderült, hogyan is követik a bitcoint a darkweben.
A kriptocégek számára meglehetősen fárasztóak a kemény szabályozások, annak ellenére, hogy egy nemrég megjelent cikk szerint a pénzmosás jelentős része továbbra is hagyományos módon zajlik.

Olvastad már? A történelmi mintázatok szerint 100.000 dollárra emelkedhet a bitcoin?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!