A bitcoin már közel 100 napja 10.000 dollár fölött tartózkodik – ha pedig a történelem megismétli önmagát, akkor a növekedés akár csillagászati is lehet.

Ahogy azt a közösségi média több felhasználója is megjegyezte az utóbbi hetekben, október 30-án már csak 5 napra vagyunk attól, hogy a bitcoin 100 napig folyamatosan 10.000 dollár fölött tartózkodjon.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

100 nap után is tartja magát az árfolyam?

A CoinMetrics adatelemző cég adatai szerint, amikor a bitcoin már több mint 100 napig egy bizonyos, kulcsfontosságú árfolyamszint fölött tartózkodik, a kriptopénzt ezt követően egy nagyságrendnyit növekszik.

Példának okáért, miután több mint 100 napig tartózkodott 10 dollár fölött, mindössze 122 napjába tellett a BTC/USD árfolyamnak, hogy elérje a 100 dollárt. Miután 100 napig tartózkodott 100 dollár felett, mindössze 2 nap kellett, hogy elérje az 1000 dollárt.

Az 1000 és 10.000 dollár között már egy kicsit több idő telt el – 150 napot kellett várnunk arra, hogy a 100 napig négy számjegyű ár öt számjegyűvé változzon.

„A Bitcoin mostanra már 90 napja tartózkodik 10.000 dollár fölött, jelenleg ~30%-kal magasabban, mint ez a kulcsszint. Ez a leghosszabb periódus a történelmében”jelentette a The TIE adatforrás hétfőn, a legújabb Weekly Insights című kiadványukban.

„A második leghosszabb periódus még 2017 decemberében volt, amikor a BTC először lépte túl a 10.000 dollárt, mindössze pár nappal azelőtt, hogy 79%-ot nőtt volna, és elérte volna a 20.000 dollárt. A harmadik 2019 augusztusában volt, amikor a bitcoin egy 20%-os sávon belül tartózkodott közel 4 hónapig.”

Bitcoin árfolyamadat. Forrás: Julio Moreno / Twitter

A nehézségigazodás csökkentheti a díjakat

A november 3-ai határidővel egyre nagyobb figyelmet kapnak a bitcoin árműveletei az elkövetkező napokban.

Nem csak a 100 napos szabálynak köszönhetően – ez előtt a bitcoin az októbert az egyik legnagyobb havi rekordjával fejezheti be. Hogy megdöntse az eddigi rekordot, szombat éjszakára el kell érnie a 13.890 dollárt.

November 3-a szintén fontos dátum lesz, ekkor valósul meg ugyanis a 2020-as amerikaielnök-választás, az esemény kimenetének pedig azonnali hatása lesz a makropiacokra is.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Ha ez nem lenne elég, kedden történik a kirptopénz bányászási nehézségének igazodása is, amely az előrejelzések szerint 10,4%-kal csökken majd – ez a legnagyobb csökkenés lenne március vége óta. Ennek eredménye az lenne, hogy a kisebb bányászok is több lehetőséghez jutnak majd.

Az árfolyam alakulására a bányászok viselkedése is hatással lehet majd, a most tapasztalható tranzakciós költségeknek ugyanis csökkenniük kell majd, ahogy a bányászat is egyre jövedelmezőbbé válik. Az átlagos díjak egyébként 2018 eleje óta nem voltak olyan magasak amerikai dollárban kifejezve, mint most.

Olvastad már? Ázsiába terjeszkedik a Fidelity Investments kriptorészlege

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.