Esik a defiszektor, ki tudja hol áll meg?

-

Az elmúlt két hónap brutális volt a defipiac számára. Miközben az ágazat fundamentumai érezhetően erősebbek mint valaha, és a defiszerződésekben zárolt érték is folyamatosan növekszik, a terület alapjául szolgáló hálózatok coinjai – pl. az Ethereum is – eséseket könyvelhetett el nyári rekordjaihoz képest.

Bár a bitcoin sorra döntögeti idei rekordjait, a deficoinoknak nem megy ilyen jól a soruk.

Az egyik kriptoeszköz-elemző még október elején arra hívta fel a figyelmet, hogy egy átlagos deficoin 65%-ot esett nyári csúcsához képest.

Elemezésének megjelenése óta a decentralizált pénzügyi piac állapota csak rosszabbodott, ahogyan egyre több Ethereum-alapú coin folytatta csökkenését.

Mindezek ellenére Su Zhu, a Three Arrows Capital vezérigazgatója azt mondja, az altkoinszektor megshortolásának a lehetősége valószínűleg már elmúlt.

A defik megshortolása többé már nem jövedelmező

A prominens befektető most úgy véli, hogy a defi shortolása többé már nem sorolható a jövedelmező befektetési lehetőségek közé.

Október 30-án azt írta, nem gondolja, hogy a „defi shortolása jó r/r-rel rendelkezne most” az amerikai dollárral szemben.

Hozzátette: úgy gondolja, az első számú projektek olyan ponthoz értek, ahol a hosszú távon befektetők a fiat felhasználásával halmozzák majd fel befektetéseiket, egy hosszú futásra számítva.

https://twitter.com/zhusu/status/1322354053276299264?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322354053276299264%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Ftop-fund-manager-thinks-ethereum-defi-shorts-make-little-sense-here%2F

Még ha az „elkövetkező néhány hónapon belül” kijelentésnek köszönhetően óvatosnak is hat predikciója, elvárásai szerint az összes altcoin 95%-a lent lesz a bitcoinhoz képest.

Azt nem nevezte meg, mely coinok tartoznak majd ebbe a kategóriába, és melyek nem.

Ne számítsunk további csökkenésre – állítja a kriptoelemző

Bár a defi shortok jövedelmezősége továbbra is kérdéses, azt azért el kell mondani, semmilyen biztosíték nincs arra, hogy ne lenne még a jelenlegi szinteknél is lejjebb,

Qiao Wang, kriptoeszköz-kezelő, a Messari korábbi termékvezetője nemrég az alábbit mondta a kriptoszektor jövőjének alakulásáról:

„Folyamatosan változnak a nézeteim, és sajnos úgy néz ki, hogy még több szenvedésre kell számítani a defiben. Eredetileg azt gondoltam, nem lesznek 80-90%-os esések – amelyek jellemzők az altokra – a defibefektetők szofisztikáltsága miatt, ez azonban később érvényét vesztette.”

Külön kiemelte négy kriptopénz árműveleteit: ezek a Yearn.finance, az Aave, a Uniswap, valamint a Synthetix Network Token.

Ez a négy kriptopénz, amely a teljes defiágazat magjának számít, az elmúlt napok során masszív csökkenéseket produkált.

https://twitter.com/QwQiao/status/1321774505786806272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321774505786806272%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Ftop-fund-manager-thinks-ethereum-defi-shorts-make-little-sense-here%2F

A coinok zuhanása azt is jelenti, hogy a befektetők valószínűleg bearishen viseltetnek a teljes defiszektor irányában is.

Olvastad már? Az új Huawei okostelefonok előre telepített digitális jüan tárcával érkezhetnek

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!