Csalással vádolja egy államügyész a OneCoin alapítóit

-

Egy Egyesült Államokbeli államügyész csalással vádolt meg egy kriptoprojektet, mely valójában egy OneCoin néven futó piramisjáték volt. A hírt a Dél New York-ban tevékenykedő államügyész irodája jelentette be.

Olvastad már?Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója hetente 10.000 dollárt költ bitcoinra

Konstantin Ignatovot és nővérét Ruja Ignatovát, a Onecoin alapítóit a legfrissebb hírek szerint március 6-án letartóztattak Los Angelesben.

A testvérpárt „számítógépes csalással, értékpapírokkal kapcsolatos csalással és pénzmosással vádolták meg”, a befektetőket arra próbálták csábítani, hogy „több milliárd dollárt fektessek a kriptopénzbe.”
A OneCoint 2014-ben alapították és központja Szófiában volt, Bulgária fővárosában.
A projekt célja az volt, hogy létrehozzon egy marketinghálózatot, melyben a résztvevők jutalékot kapnak, ha új befektetőket szereznek. A OneCoinnak világszerte összesen 3 millió felhasználója van.
Amikor Ignatovot megkérdezték az ügyfelek egy Las Vegas-i konferencián, hogy mikor vehetik ki pénzüket a OneCoinból, azt felelte, „ha ki akarod venni a pénzed, akkor itt és most hagyd el a termet, mivel nem érted, hogy miről is szól ez a projekt.”
A Manhattani államügyész a következőt mondta:

 „A vádlottak egy több milliárd dollár értékű „kriptopénz” projektet csináltak, mely nem állt másból, mint hazugságokból.
Hatalmas bevételt ígértek, minimális rizikóval, de az egész egy piramisjáték volt, aminek semmi alapja nem volt.
A befektetőket becsapták, miközben a vádlottak csak gazdagodtak. Az irodánk korábban nagy sikereket ért el az ilyen csalók letartóztatásában és elítélésében és ebben az ügyben is sikeresek leszünk.”

A nyomozás arra jutott, hogy 2014 utolsó negyedéve és 2016 harmadik negyedéve között 3,353 milliárd euró (3,769 milliárd dollár) bevételre tett szert a OneCoin, melyből 2,232 milliárd euró (2,509 milliárd dollár) volt a profit.

Cyrus R. Vance Jr., a New York-i államügyész elmondta, hogy „a vádlottak egy klasszikus piramisjátékot űztek, mellyel károsították New York állam pénzügyi rendszerét és több milliárd dollárt csikartak ki befektetőktől.”
A múlt hónap során az Egyesült Államok Igazságügyi Hivatala elítélte a New York államban tevékenykedő Randall Cratert, mely egy kriptopénzekkel kapcsolatos kifizetési szolgáltatót, a My Big Coin Pay Inc.-et vezette, számítógépes csalás és illegális pénzügyi tranzakciók vádjával.
A vádirat szerint a Crater négy esetben hajtott végre számítógépes csalást és három esetben végzett illegális pénzügyi tranzakciókat, mellyel összesen 6 millió dollárnyi befektetői tőkét használt fel személyes célokra.
Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: flickr.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!