Egy kanadai kriptorajongó legalább 400 dollárnyi bitcoint osztott szét a Halloween-t ünneplő gyerekek között.

Sokan ilyenkor vicces szörny-jelmezekbe öltöznek, és esetleg csalódottak lehettek, hogy egy darab kartonpapír van csak a kosár alján. Persze mikor felismerték, hogy ez BTC, hamar elmúlt a csalódás.

Brad Mills Twitteren osztotta meg, hogy a csoki és a cukorka mellé más érdekességet is rakott a dobozba, összesen 200 dollárnyi bitcoin-kártyát. Egy videót is készített, hogy milyen reakciókat tapasztalt, mikor az ajándékozottak megtalálták a kártyákat.

Elsőként egy fehérbe öltözött srác ismerte fel, hogy mit is túrt ki a halomból, és boldogan újságolta a barátainak, hogy „Kaptam egy 100 dolláros bitcoin-kártyát!”.

A csapatból egy másik gyerek is talált egyet, de a két másik barátjuk elsőre csak csodálkozott, hogy mi is az a bitcoin. Később egy csapat lány kapott ugyanilyen ajándékot, ők már pont azért mentek, mert hallottak a fiúktól a dologról.

A gyerekek nem számítanak elsődleges célközönségnek a kriptopénzekkel kapcsolatban. Ahogy számos más pénzügyi szolgáltató esetében, a kriptotőzsdék is csak 18 éven felülieket szolgálnak ki.

A videó alapján a környéken lakók hozzáférhetnek BTC automatához, de valószínűleg nem olyanhoz, amelyiket egy szabályozott tőzsde vagy váltó üzemelteti.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Néhány gyerek ugyan nem érti, vagy nem tudja még, hogy mit is kapott valójában, a kriptoközösség részéről pozitívak a reakciók.

A Twitteren legalábbis sokan elismerően nyilatkoztak a dologról.

„Ez olyan érzés, mintha valami történelmi esemény lenne. Mire ezek a srácok felnőnek, és felelős pozíciókba kerülnek, akkorra már csak fejenként 0,002 BTC lesz a világon.”

Nem ez az első eset, hogy valaki kriptopénzeket ajándékoz nyilvánosan. A kaliforniai Bakersfield-ben még szeptemberben osztogatott egy ismeretlen összesen több, mint 1000 dollárnyi bitcoin cash-t, valószínűleg azért, hogy felhívja a figyelmet a kriptókra, és tovább segítse az adopciót.

Olvastad már? A bitcoin nem tudta tartani a 14.000 dolláros árfolyamot

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂