Vajon erősebb lett a Bitcoin az Ethereum Merge-et követően?

-

Michael Saylor Bitcoin evangelista szombaton azt mondta, hogy a Bitcoin egyre erősebb az Ethereum egyesülése után. Saylor úgy véli, hogy a proof-of-work (PoW) „az egyetlen általánosan elfogadott, bevált módszer egy digitális árucikk létrehozására”.
Az Ethereum (ETH) ára a 1430 dolláros támaszra zuhant, míg a Bitcoin (BTC) ára stabil és erőt mutató maradt.

Michael Saylor azt állítja, hogy a Bitcoin erősebb az Ethereum egyesülése után

Az Ethereum sikeresen átállt a proof-of-workről (PoW) proof-of-stake-re (PoS) az Ethereum Mainnet és a Beacon Chain szeptember 15-i egyesülésével. A Merge a kriptotér legjobban várt eseménye lett, amely nemcsak a kriptós, hanem a hagyományos pénzügyi közösséget is magához vonzotta.
A MicroStrategy elnöke, Michael Saylor, aki szeptember 17-én videón keresztül vett részt egy ausztráliai konferencián, azt állítja, hogy a Bitcoin egyre erősebb az Ethereum Merge után. Szerinte a PoW az egyetlen bevált módszer a digitális árucikkek létrehozására.
Sőt, korábban az Ethereumot (ETH) „értékpapírként” jelölte meg. A fúzió után a Bitcoin most a teljes piaci érték 95%-át teszi ki a proof-of-work (PoW) konszenzust használó tokenek közül.

„Úgy látom, hogy a Bitcoin egyre erősebb lesz, nem pedig gyengül. A proof-of-work valóban az egyetlen általánosan elfogadott, bevált módszer egy digitális árucikk létrehozására”.

A proof-of-work (PoW) azonban kritikákkal szembesül a nagy szén-dioxid-kibocsátása miatt, és a Bitcoin a PoW-t használja. Ezzel szemben az Ethereum mostanra áttért a kevésbé energiaigényes PoS-re, és 99,5%-kal csökkentette az energiafogyasztását.
Nemrég Gary Gensler, az SEC elnöke szerint az Ethereum PoS-re való áttérése a „Howey-teszt” szerint „biztonságossá” tette az Ethereumot.
Saylor úgy véli, hogy a Bitcoin-bányászat a leghatékonyabb és legtisztább ipari villamosenergia-felhasználás. Emellett a Bitcoin-bányászat javítja az energiahatékonyságát, mivel fenntartható forrásokra váltott.
Valójában a Bitcoin felhasználható a fel nem használt földgáz vagy metángáz energiaforrások pénzzé tételére.
Sőt, a MicroStrategy még a Bitcoint is felvette a mérlegére. A közelmúltban a vállalat bejelentette, hogy 500 millió dollár értékben MSTR részvényeket ad el, hogy több bitcoint vásárolhasson. A Microstrategy jelenleg 129.699 bitcoint birtokol.

Bitcoin (BTC) árfolyama erősen mozog az Ethereumhoz képest

Bár sokan úgy vélik, hogy az Ethereum megelőzi a Bitcoint, hogy a legnagyobb kriptopénz legyen, az ETH árfolyama az összeolvadás után megmártózott. Az ár elérte a 1430 dolláros támaszát, minden további esés az 1000 dollárig való csökkenést kockáztatja.
Eközben a BTC árfolyama nagyobb lendületet mutat a Merge után. A Bitcoin árfolyama 19.958 dolláron áll most, közel 1%-os emelkedéssel.

Olvastad már? Nem csinált ralit az Ethereum Merge, 30 milliárd dollár hagyta el a piacot

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!