Nem csinált ralit az Ethereum Merge, 30 milliárd dollár hagyta el a piacot

-

A kriptopénzpiac még mindig reagál a történelmi Ethereum (ETH) Merge eseményre, amely a blokklánc konszenzusmechanizmusát Proof-of-Stake-re (PoS) változtatta.
Annak ellenére, hogy az eseményt bullishként emlegették, 24 órával később a kriptopiac tőkekiáramlást regisztrál, amelyet más tényezők, például az egekbe szökő infláció felülmúltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 16-án a globális kriptopiac kapitalizációja 958,83 milliárd dollár volt, ami körülbelül 3,2%-os vagy 32,24 milliárd dolláros csökkenést jelent a szeptember 15-én regisztrált 991,07 milliárd dollárhoz képest.

Egynapos globális kriptopiaci kapitalizációs grafikon. Forrás: CoinMarketCap.

A merge előtt a kriptopiac egy része azt vetítette előre, hogy az esemény valószínűleg az Ethereum árfolyamát az egekbe repíti majd.
24 órával később azonban eddig egyik előrejelzés sem vált valóra, az ETH-val a cikk írásakor 1400 dolláron kereskedtek, ami közel 10%-os esést jelent az adott időszakban.

Ethereum 1 napos árfolyamgrafikon. Forrás: CoinMarketCap.

Hasonlóképpen a Bitcoin (BTC) is a mínuszban van, a lélektani 20.000 dolláros szint alá esett. A cikk írásakor a kriptót 19.700 dolláron értékelték.

Olvastad már? A gazdasági visszaesés közepette is virágzik a web3 szerencsejáték-ipar

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!