Nem csinált ralit az Ethereum Merge, 30 milliárd dollár hagyta el a piacot

-

A kriptopénzpiac még mindig reagál a történelmi Ethereum (ETH) Merge eseményre, amely a blokklánc konszenzusmechanizmusát Proof-of-Stake-re (PoS) változtatta.
Annak ellenére, hogy az eseményt bullishként emlegették, 24 órával később a kriptopiac tőkekiáramlást regisztrál, amelyet más tényezők, például az egekbe szökő infláció felülmúltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 16-án a globális kriptopiac kapitalizációja 958,83 milliárd dollár volt, ami körülbelül 3,2%-os vagy 32,24 milliárd dolláros csökkenést jelent a szeptember 15-én regisztrált 991,07 milliárd dollárhoz képest.

Egynapos globális kriptopiaci kapitalizációs grafikon. Forrás: CoinMarketCap.

A merge előtt a kriptopiac egy része azt vetítette előre, hogy az esemény valószínűleg az Ethereum árfolyamát az egekbe repíti majd.
24 órával később azonban eddig egyik előrejelzés sem vált valóra, az ETH-val a cikk írásakor 1400 dolláron kereskedtek, ami közel 10%-os esést jelent az adott időszakban.

Ethereum 1 napos árfolyamgrafikon. Forrás: CoinMarketCap.

Hasonlóképpen a Bitcoin (BTC) is a mínuszban van, a lélektani 20.000 dolláros szint alá esett. A cikk írásakor a kriptót 19.700 dolláron értékelték.

Olvastad már? A gazdasági visszaesés közepette is virágzik a web3 szerencsejáték-ipar

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!