A kriptopénzpiac még mindig reagál a történelmi Ethereum (ETH) Merge eseményre, amely a blokklánc konszenzusmechanizmusát Proof-of-Stake-re (PoS) változtatta.

Annak ellenére, hogy az eseményt bullishként emlegették, 24 órával később a kriptopiac tőkekiáramlást regisztrál, amelyet más tényezők, például az egekbe szökő infláció felülmúltak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szeptember 16-án a globális kriptopiac kapitalizációja 958,83 milliárd dollár volt, ami körülbelül 3,2%-os vagy 32,24 milliárd dolláros csökkenést jelent a szeptember 15-én regisztrált 991,07 milliárd dollárhoz képest.

Egynapos globális kriptopiaci kapitalizációs grafikon. Forrás: CoinMarketCap.

A merge előtt a kriptopiac egy része azt vetítette előre, hogy az esemény valószínűleg az Ethereum árfolyamát az egekbe repíti majd.

24 órával később azonban eddig egyik előrejelzés sem vált valóra, az ETH-val a cikk írásakor 1400 dolláron kereskedtek, ami közel 10%-os esést jelent az adott időszakban.

Ethereum 1 napos árfolyamgrafikon. Forrás: CoinMarketCap.

Hasonlóképpen a Bitcoin (BTC) is a mínuszban van, a lélektani 20.000 dolláros szint alá esett. A cikk írásakor a kriptót 19.700 dolláron értékelték.

Olvastad már? A gazdasági visszaesés közepette is virágzik a web3 szerencsejáték-ipar

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!