A Dogecoin lett a második legnagyobb PoW kriptopénz

-

Az Ethereum Egyesítése után a Dogecoin vált a második legnagyobb kriptopénzzé, amely a működéséhez valódi, hamisíthatatlan munkát használ, a proof of work konszenzus alkalmazásával.
A viccként indult kriptó a piaci kapitalizáció alapján szerezte meg a második helyet, hiszen az eddigi ezüstérmes Ethereum az Egyesítés, a proof of stake rendszerre való átállás után már nem tartozik a fizika törvényei által szabályozott kriptopénzek közé, mostantól a leggazdagabb token-tulajdonosok döntenek a hálózat ügyeiben.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin stabilan őrzi az első helyét, hiszen a kapitalizációjának csak a töredéke a Dogecoin 7,83 milliárdos összértéke.
A listában következik az eredeti Ethereum, az Ethereum Classic 4,69 milliárddal, a Litecoin 4,01 milliárddal, és a Monero 2,65 milliárd dolláros kapitalizációval.
Forrás: CoinMarketCap

A Dogecoin közösségében értelemszerűen nagy hullámokat keltett az esemény, és voltak, akik meg is jegyezték, hogy senki sem számíthatott arra, hogy valaha is a DOGE lesz a második a BTC után.
Panaszkodók is feltűntek persze a közösségi médiában, és volt, aki szerint a kriptoipar komolyan vehetetlen, ha egy vicctoken van a top kriptók között, és az ilyen értéktelen tokeneket inkább el kellene tüntetni a nagyközönség szeme elől.
A Dogecoin ráadásul lehet, hogy majd csatába kell szálljon az ETHPoW tokennel, az Ethereum másik hard forkjával, amely tovább folytatná a proof of work konszenzussal a működést.
A projekt hivatalos Twitter fiókja szerint folytatódik a bányászat, a CoinMarketCap oldalán pedig látható, hogy az ETHPoW árfolyama jelenleg 13,64 dolláron áll.
Az Ethereum áttérése a proof of stake szavazási megoldására nyomást helyezhet a valódi munkával működő kriptopénzekre, hiszen ez utóbbiak valódi kriptográfiai konszenzust használnak, és energiával működnek.
A marketing-gépezet is azonnal mozgásba lendült, és a közösségi médiában elkezdtek feltünedezni a különféle önjelölt szakértői hangok, akik elkezdték sürgetni a Bitcoint, hogy térjen át egy kevésbé energiaigényes rendszerre, mivel ennek használatát már nehéz lesz megindokolni.
Az áttérés ráadásul hatalmas előnyökkel is járna, bár azt egyelőre nem tudni, hogy kik számára.
A Dogecoin Foundation tavaly decemberben elmondta, hogy megfontolják a proof of stake megoldásra való áttérést, ráadásul előtte pár hónappal, már szeptemberben is említettek valami hasonlót.
Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin értelemszerűen támogatta ezt az ötletet. Decemberben mutatták be a Dogecoin Trailmap-ot a nyilvánosságnak, ebben olvasható a Dogecoin közösségi staking ötlete, amely tulajdonképpen egyfajta PoS-ként értelmezhető.
A kezdeményezés terén azóta túl sok előrelépés nem történt, a Dogecoin honlapján az ötlet még mindig fejlesztési javaslatként szerepel, és a token 6 centes aktuális árfolyamán sem nagyon látszik, hogy nagy horderejű dolgok közeledhetnének.

Olvastad már? Nem csinált ralit az Ethereum Merge, 30 milliárd dollár hagyta el a piacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!