Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: a Merge ellenére bearish az ETH

-

Az Ethereum pénteken háromhetes mélypontra került, mivel a piaci hangulat továbbra is medvés maradt a Merge befejezését követően.
A világ második legnagyobb kriptopénze ma 1500 dollár alá esett, kevesebb mint 24 órával azután, hogy a proof-of-workről (PoW), proof-of-stake-re (PoS) történő történelmi jelentőségű átállás megtörtént. A Bitcoin többhetes mélyponthoz is közeledett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) pénteken tovább esett 20.000 dollár alá, az amerikai jegybank jövő héten várható kamatemelése előtt.
A BTC/USD a mai napon 19.625,22 dolláros napközbeni mélypontra esett, ezzel az árak közelebb kerültek a 19.300 dolláros támaszhoz.
A kriptopiacok a hét nagy részében turbulensek voltak a csalódást keltő amerikai inflációs adatokat követően.

BTC/USD – Napi grafikon

A csökkenés kevesebb mint egy nappal azután következett be, hogy a világ legértékesebb tokenjével 20.370,00 dolláros csúcson kereskedtek.
A grafikonra pillantva a bitcoin mostani esése akkor következett be, amikor a token a 14 napos relatív erősség indexén (RSI) belül padlót ért el.
Az index most 43,48-as értéken követi a pályát, és a következő valószínű lépés a 46,00-as ellenállás felé való elmozdulás. Ha ez bekövetkezik, akkor a BTC-t ismét 20.000 dollár felett láthatánk.

Ethereum

Az Ethereum (ETH) a mai kereskedésben ismét a mínuszban volt, mivel a token kéthetes mélypontra esett.
A tegnapi nap folyamán elért 1594,54 dolláros csúcsot követően az ETH/USD a mai nap folyamán 1451,56 dolláros mélypontra esett.
A mozgás során az ethereum megközelítette az 1.430 dolláros kulcsfontosságú támaszpontot, de nem ütközött bele, mivel a bikák újra beléptek, hogy feljebb tolják az árakat.

ETH/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor a világ második legnagyobb kriptovalutája továbbra is a mai mélypont közelében tartózkodott, ami augusztus 29. óta a legalacsonyabb pont volt.
Sokan még mindig úgy vélik, hogy fordulat jöhet, amint ez a jelenlegi vörös hullám lecseng, a bikák első célpontja pedig valószínűleg az 1500 dolláros régió visszaszerzése.
A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) jövő heti ülése valószínűleg kulcsfontosságú teszt lesz az árak számára, mivel egy 100 bázispontos emelés lehetősége is felmerülhet. Mint ilyen, sokan továbbra is bizonytalanok abban, hogy ez milyen hatással lesz a piaci bizalomra.

Olvastad már? A Bitcoinra nagyon jól lehet applikációkat építeni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!