A Bitcoinra nagyon jól lehet applikációkat építeni

-

A Bitcoin programozhatósága nagymértékben növelheti az elterjedését, mint technológiai és pénzügyi eszközét. Ez a jövőben pedig ahhoz is vezethet, hogy az árfolyama nagyobb lesz a jelenleginél.
A Bitcoin, min hálózat, önmagában nem programozható, de második rétegként különböző applikációkat lehet felépíteni rajta, eről a témáról beszélt nemrégiben a Hiro ügyvezetője, Alex Miller.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Hiro különböző fejlesztői eszközöket kínál a Stacks blokkláncon, amelyekkel appokat lehet készíteni.
Miller megfogalmazásában a blokkláncuk biztonsága az úgynevezett proof of transfer protokoll miatt megegyezik a Bitcoin saját biztonsági szintjével, bár ezt a nézetet sokan vitatják.
Miller szerint viszont a Bitcoinra felépített programok nagy értékajánlattal rendelkezhetnek, hiszen a Bitcoin hálózata elfogadott, megbízható, robosztus elszámolási rétegként működik.
Ilyen szempontból pedig sokkal logikusabb, ha egy ilyen hálózatra van felépítve egy másodlagos réteg, és nem a jelenlegi okosszerződés-platformok módszera van használva, hiszen ez utóbbiak ugyanazon a hálózaton futtatják az appokat, mint ahol a számítási folyamatok zajlanak.

„Ha az elszámolás és maga a számítás is ugyanazon a rétegen zajlik, az nagyon megnehezítheti a dolgokat. Egyszerűen túl sokszor kellene hozzányúlni az elszámolási réteghez. Ha különválasztjuk a két réteget, sokkal gyorsabban történhetnek az innovációk, hiszen egy teljesen új hálózat kapacitásai nyílnak meg.”

Miller úgy véli, az embereknek nem kellene meglepődniük azon, hogy a Bitcoin is fejlődik, és programozhatóvá válik, hiszen valami ilyesmit már Satoshi Nakamoto is felvázolt a rendszer korai napjaiban.

„2010, 2011 táján maga Satoshi is írt róla, hogy idővel valószínűleg újabb rétegek és újabb láncok fognak ráépülni a hálózatra, számos különféle felhasználási módot biztosítva.”

A Stacks ökoszisztémája gyorsan növekszik, mióta elindult tavaly januárban. Mostanra ezernyi okosszerződés és applikáció lett elhelyezve rajta, és több száz fejlesztő dolgozik jelenleg is valamilyen projekten.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Az első év során 40 ezer tárcaletöltést regisztráltak, 2500 okosszerződést aktiváltak, és 350 millió API-lekérést kapott a rendszerük.
Ezek a számok pedig 2022 során is tovább növekednek. Miller úgy véli, többláncos lesz a jövő, nem pedig egyetlen meghatározott okosszerződés-platform fogja uralni a piacot.

„Az Ethereum biztos létezni fog még egy darabig, de mellette is van több működő hálózat, még ha egyelőre nem is mind lett hosszú távon tesztelve.”

A kriptopiac helyzetével kapcsolatban úgy vélik, a volatilitás idővel alábbhagy majd, hiszen ahogy terjed a kriptó felhasználása, úgy lesz egyre kiegyenlítettebb a piac.

„Okos funkciók hozzáadása a Bitcoinhoz segíteni fog a további terjedésben. Ahogya technológiailag és pénzügyileg is egyre elterjedtebb lesz, úgy az árfolyam növekedhet, a kiugrások pedig mérséklődnek.”

Olvastad már? Fordulópontnál járhat a világgazdaság

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!