A gazdasági visszaesés közepette is virágzik a web3 szerencsejáték-ipar

-

A Dappradar által készített friss jelentés szerint a web3 játékiparnak augusztus 1. óta sikerült 750 millió dollárt összegyűjtenie a kriptopiaci visszaesés ellenére, és több fontos projekt is pozitív számokat regisztrált az eladások és az aktivitás tekintetében.
A jelenlegi gazdasági visszaesés, amely a hagyományos és a kriptopénzpiacokat érinti, szemmel láthatóan kevésbé volt jelentős hatással a web3 játékágazatra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A web3 játékipar augusztus 1-je óta 748 millió dollárnyi befektetést regisztrált, ami 135%-kal több, mint a júliusban befektetett összeg.
Ez a szám azonban még mindig 19%-kal alacsonyabb, mint a júniusban befektetett mennyiség, amely azt mutatja, hogy az ökoszisztéma még mindig nem állt talpra teljesen.
Ezek közé a befektetések közé tartozik a Gabriel Ledon által a Limit Break nevű új céghez felvett 200 millió dollár, valamint a Temasek 100 millió dolláros befektetése az Animoca Brandsbe.
Az ágazatba a harmadik negyedévben összesen 1,1 milliárd dollárt fektettek be, a becslések szerint a teljes 2022-es év teljes tőkebevonása megközelíti majd a 10 milliárd dollárt.
Ez több mint duplája lenne a 2021-ben befektetett 4 milliárd dollárnak.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az ágazat tevékenysége és jövője

A jelentés megállapította, hogy a web3 szerencsejáték-ágazat kulcsfontosságú projektjei egészségesek, és néhány mérőszám pozitív fejleményeket mutat.
A virtuális világok területén az összforgalom 28,90%-kal 22 millió dollárra csökkent ugyan, de az eladások száma közel 40%-kal 19 354-re emelkedett, ez azt mutatja, hogy még mindig van kereslet az e projektek által kínált termékek iránt.
A Sandbox, egy Ethereum-alapú metaverzum platform, a múlt hónapban mutatta be a harmadik évadát, amely több mint 90 különböző forrásból származó élményt kínál, többek között a The Walking Dead, Snoop Dogg és a Törpök. Ennek hatására 40%-kal nőtt az aktív tárcák száma a platformon.
A Stepn, a move-to-earn iparág egyik úttörő játéka, a jelentés szerint megőrizte valamilyen fokú népszerűségét, több mint 3 millió havi felhasználóval.
Mindezen aktivitás ellenére a jelentés elismeri, hogy a web3-játékok még mindig nagyon kezdeti stádiumban vannak, és hogy az iparághoz még mindig valamiféle titokzatosság társul.
A jelentés szerint azonban még a hagyományos szerencsejáték-vállalatok alacsony részvétele mellett is úgy véli, hogy ha ez a növekedés folytatódik, a blokklánc-szerencsejátékok területe nagy eséllyel a web3-környezet egyik legnagyobb iparágává válhat.

Olvastad már? A Galaxy CEO-ja szerint a Fidelity hamarosan kriptóba helyezi az ügyfelek pénzét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!