A Galaxy CEO-ja szerint a Fidelity hamarosan kriptóba helyezi az ügyfelek pénzét

-

Bár a Fidelity még nem erősítette meg a pletykákat, hogy elindítja a lakossági Bitcoin-kereskedelmet, a cég szerint a digitális eszközökhöz való szélesebb körű hozzáférés lehetővé tétele továbbra is kulcsfontosságú terület.
A 4,2 billió dolláros vagyonkezelő cég, a Fidelity Investments állítólag azon dolgozik, hogy a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz és az ügyet ismerő személyek szerint bitcoinkereskedési szolgáltatásokat kínáljon 34,4 millió lakossági befektetői bázisának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár a Fidelity hivatalosan még nem erősítette meg a kriptodevizák lakossági platformjára való beépítésének tervét, Novogratz egy szeptember 12-én New Yorkban tartott konferencián elmondta, hogy a lépés már nemsokára bekövetkezhet:

„Egy madár azt csicseregte nekem, hogy a Fidelity hamarosan át fogja helyezni a lakossági ügyfeleit a kriptóra.”

„Remélem, hogy a madárnak igaza van. Tehát még mindig ez az intézményi menetelés, és ez adja a kriptónak a padlót” – tette hozzá.
Novogratz nem az egyetlen, aki jelezte a Fidelity lehetséges lépését. A The Wall Street Journal (WSJ) szeptember 12-én megjegyezte, hogy a Fidelity jelenleg „mérlegeli a tervet”, hogy lehetővé tegye az egyéni befektetők számára a Bitcoin kereskedését a brókerplatformján.
Hasonló megjegyzést osztott meg az Eight Global alapítója és vezérigazgatója, Michaël van de Poppe a múlt héten, arra utalva, hogy a platform novemberben elindítja a Bitcoin-kereskedelmet a lakossági ügyfelek számára.


A Fidelity egy szeptember 12-i közleményben foglalkozott a pletykákkal, megjegyezve:

„Bár nincs semmi új bejelenteni valónk, kínálatunk bővítése a digitális eszközökhöz való szélesebb körű hozzáférés lehetővé tétele érdekében továbbra is kiemelt terület marad.”

A Fidelity Investment aktív befektető és játékos a kriptotérben, amit az ügyfelek növekvő igénye táplált a kriptobefektetési lehetőségekhez való hozzáférésre.
A Fidelity 2015-ben kezdett Bitcoin-bányászattal foglalkozni, 2018-ban pedig Bitcoin-kereskedelmi üzletágat indított fedezeti alapok és intézményi befektetők számára.
Áprilisban a Fidelity azt is lehetővé tette a 401(k) nyugdíj-előtakarékossági számla tulajdonosainak, hogy közvetlenül Bitcoinba (BTC) fektessenek, bár ez később három amerikai szenátor, köztük Elizabeth Warren visszatetszését váltotta ki, aki „mérhetetlenül aggasztónak” nevezte a Bitcoin-termék elindítását.
A Fidelity egy multinacionális pénzügyi vállalat, amely brókerszolgáltatásokat, befektetési alapkezelést, befektetési tanácsadást és nyugdíjszolgáltatásokat nyújt, és az ADV minősítések szerint a negyedik legnagyobb vagyonkezelő cég a világon.

Olvastad már? Nem lassítanak a bitcoin-bányászok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Sam Bankman-Fried új börtönbe költözik

A szövetségi ügyészek azt javasolták, hogy Sam Bankman- Fried-et a családjához közelebbi kaliforniai Palo Alto-ba, egy kaliforniai börtönbe helyezzék át. Sam Bankman- Fried-et, az összeomlott FTX...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!