A Galaxy CEO-ja szerint a Fidelity hamarosan kriptóba helyezi az ügyfelek pénzét

-

Bár a Fidelity még nem erősítette meg a pletykákat, hogy elindítja a lakossági Bitcoin-kereskedelmet, a cég szerint a digitális eszközökhöz való szélesebb körű hozzáférés lehetővé tétele továbbra is kulcsfontosságú terület.
A 4,2 billió dolláros vagyonkezelő cég, a Fidelity Investments állítólag azon dolgozik, hogy a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz és az ügyet ismerő személyek szerint bitcoinkereskedési szolgáltatásokat kínáljon 34,4 millió lakossági befektetői bázisának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár a Fidelity hivatalosan még nem erősítette meg a kriptodevizák lakossági platformjára való beépítésének tervét, Novogratz egy szeptember 12-én New Yorkban tartott konferencián elmondta, hogy a lépés már nemsokára bekövetkezhet:

„Egy madár azt csicseregte nekem, hogy a Fidelity hamarosan át fogja helyezni a lakossági ügyfeleit a kriptóra.”

„Remélem, hogy a madárnak igaza van. Tehát még mindig ez az intézményi menetelés, és ez adja a kriptónak a padlót” – tette hozzá.
Novogratz nem az egyetlen, aki jelezte a Fidelity lehetséges lépését. A The Wall Street Journal (WSJ) szeptember 12-én megjegyezte, hogy a Fidelity jelenleg „mérlegeli a tervet”, hogy lehetővé tegye az egyéni befektetők számára a Bitcoin kereskedését a brókerplatformján.
Hasonló megjegyzést osztott meg az Eight Global alapítója és vezérigazgatója, Michaël van de Poppe a múlt héten, arra utalva, hogy a platform novemberben elindítja a Bitcoin-kereskedelmet a lakossági ügyfelek számára.


A Fidelity egy szeptember 12-i közleményben foglalkozott a pletykákkal, megjegyezve:

„Bár nincs semmi új bejelenteni valónk, kínálatunk bővítése a digitális eszközökhöz való szélesebb körű hozzáférés lehetővé tétele érdekében továbbra is kiemelt terület marad.”

A Fidelity Investment aktív befektető és játékos a kriptotérben, amit az ügyfelek növekvő igénye táplált a kriptobefektetési lehetőségekhez való hozzáférésre.
A Fidelity 2015-ben kezdett Bitcoin-bányászattal foglalkozni, 2018-ban pedig Bitcoin-kereskedelmi üzletágat indított fedezeti alapok és intézményi befektetők számára.
Áprilisban a Fidelity azt is lehetővé tette a 401(k) nyugdíj-előtakarékossági számla tulajdonosainak, hogy közvetlenül Bitcoinba (BTC) fektessenek, bár ez később három amerikai szenátor, köztük Elizabeth Warren visszatetszését váltotta ki, aki „mérhetetlenül aggasztónak” nevezte a Bitcoin-termék elindítását.
A Fidelity egy multinacionális pénzügyi vállalat, amely brókerszolgáltatásokat, befektetési alapkezelést, befektetési tanácsadást és nyugdíjszolgáltatásokat nyújt, és az ADV minősítések szerint a negyedik legnagyobb vagyonkezelő cég a világon.

Olvastad már? Nem lassítanak a bitcoin-bányászok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!