Fordulópontnál járhat a világgazdaság

-

Az ismert veterán befektető, Jeremy Grantham, egy bostoni befektetési alap elindítója szerint az SP500 index a következő 12 hónap során akár további 26 %-is eshet, ezért ők éppen shortolják a gyengébb kötvényeket, és a Nasdaq Composite indexet is.
Grantham a Reuters Global Market Forum múlt heti rendezvényén tartott előadást, és ennek során vetette fel, hogy a részvénypiaci kilátások gyászosak, és a közelgő válság sokkal nagyobb lehet, mint amilyent 15 éve, a 2007-es jelzálogpiaci összeomlás után tapasztalt a világgazdaság.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Grantham a 70-es években indította el a befektetési alapját, a GMO-t, és a Wall Streeten ismert névnek számít, mint befektető és vállalkozó.
2020 decemberében a cég már 65 milliárd dollárnyi eszközt kezelt, a közelmúltban pedig már többször is nyilvánosan kritizálták a jelenlegi gazdasági helyzetet.
A 2007-es válság során sem voltak csendben, rendszeresen felszólaltak az Obama-kormány elhibázott gazdasági intézkedései kapcsán, amelyek a lakáspiacon kialakult buborékhoz vezettek, és annak elkerülhetetlen kipukkanásához.
Grantham a múlt heti beszédében rávilágított, hogy a részvénypiac, egészen pontosan az SP500 index a következő év során akár 26%-ot is eshet.
A beszéd későbbi részében pedig felfedte, hogy pont ezért, ők most főleg short pozíciókat vettek fel. Grantham szerint több eszközosztály is elképesztően fel van pumpálva, egyfajta szuperbuborékot képezve, amely főleg a múlt év végi csúcsoknál volt szembetűnő.
Úgy fogalmazott, hogy a fundamentumok alapján az összkép tulajdonképpen sokkoló, és egy év múlva az SP500 akár 3000 pontra is süllyedhet, vagy extrém esetben még lejjebb.
A Reuters jelentése kitér arra, hogy az USA esetében is egyre nagyobb jelentőségű az infláció, és több szakértő is úgy véli, az idei lakossági költés mértéke jelentősen kisebb lesz az idén.
A növekvő inflációt szokott módon az orosz-ukrán háborúval próbálják magyarázni, ráadásul Grantham szerint az emberek többsége eleve nem is módosítja a számokat az inflációval.

„Az emberek egyszerűen elfelejtik, hogy mit is jelent az infláció. A vagyon, akármelyik pénzeszköz már most 9%-kal kevesebbet ér, mint tavaly ilyenkor, mert ennyi a számított infláció. Ez az emlegetett kisebb, finomabb medvepiacot egy sokkal komolyabb, durvább medvepiaccá változtatja.”

Grantham mellett több más hírneves szakértő szerint is nehézségek várhatók. Michael Burry, és több más Wall Streeten ismert pénzember úgy véli, a részvénypiac hamarosan esést tapasztalhat.

Olvastad már? Újabb bitcoin-párti politikus került vezető pozícióba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!