Nem lassítanak a bitcoin-bányászok

-

A bányászat továbbra is folytatódik a kriptotél ellenére, számos bányász a múlt héten terjeszkedési terveket tett közzé.
10.000 ASIC Antminer megvásárlását követően a Cleanspark nyilvánosságra hozta, hogy a Mawson Infrastructure-tól egy kulcsrakész bitcoin bányászati létesítményt vásárolt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentések megjegyzik, hogy az Arsenal Digital Holdings Houston külterületén szerzett egy adatközpontot, és egyesek azt gyanítják, hogy ez a Westland Oil hírhedt radioaktív bunkere.
Emellett a Terawulf vezérigazgatója és alapítója felfedte, hogy a vállalat Lake Mariner adatközpontja már 1 exahash/másodperc (EH/s) SHA256 hashrátával üzemel.
Pénteken jelentették, hogy az Arsenal Digital Holdings megvásárolt egy „50 hektáros, négyszintes irodaházból álló, működő adatközpontot”.
A létesítmény állítólag egy kétszintes földalatti részleggel is rendelkezik, további 100 000 négyzetméternyi területtel.
A Dan Swinhoe által közzétett jelentés szerint a telephely már készen áll 15 megawatt kapacitás felvételére.
Swinhoe azt is részletezi, hogy a helyszín valószínűleg az egykori Westland Oil bunker. Amikor a bunkert eredetileg 1982-ben építették, a jelentések szerint titokzatosságba burkolózott és fegyveres őrökkel védték.
A Westland Oil alapítója, Louis Kung építette a helyet a családja, barátai és alkalmazottai számára, hogy 350 felnőttet védjen meg akár három hónapig.
2004-ben a bunkert adatközponttá alakították át, 2008-ban pedig korszerűsítették.
Swinhoe szerint a létesítmény 2021-ben került eladásra, és a tulajdonos 39 millió dollárt kért érte. A riporter továbbá idézi az Arsenal vezérigazgatóját, Ryan Messert.

„Az adatközpontok a digitális infrastruktúra területén a legkeresettebb eszközök közé tartoznak, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt a felvásárlást a vállalat eszközévé tehetjük, mivel ez egy igazi zászlóshajó lesz.”

Ugyanezen a napon a Cleanspark bejelentette, hogy a bányászati vállalat véglegesített egy megállapodást a Mawson Infrastructure Grouppal egy kulcsrakész bitcoin bányászati létesítmény megvásárlásáról. A hír azt követi, hogy a Cleanspark nemrég 10 000 Bitmain-brand Antminert vásárolt meg.

„Örömmel üdvözöljük a Mawson sandersville-i telephelyét és annak üzemeltető csapatait a Cleanspark családjában” – mondta Zachary Bradford, a Cleanspark vezérigazgatója pénteken.

„A helyszín több, mint lenyűgöző – a 20 elhivatott szakember jól irányítja, akik jelentős büszkeséggel viseltetnek a helyszín tervezése, fejlesztése és karbantartása iránt” – tette hozzá a vezérigazgató.
„A Georgia állambeli Sandersville-ben található, már működő telephely 80 MW összkapacitást tartalmaz, amely 2,4 EH/s bitcoin-bányászatot tesz lehetővé.”
Paul Prager, a Terawulf bitcoin bányász cég vezérigazgatója szeptember 9-én tweetelte, hogy a cég Lake Mariner üzemének működése 1 EH/s sebességgel és 30 MW kapacitás kihasználásával elindult.
Prager kifejtette, hogy a telephelyen jelenleg 10 000 bányászgép fut, és a vállalat tervei szerint folyamatosan beindul a Lake Mariner és a Susquehanna.
A Terawulf vezérigazgatója elmondta, hogy három hatalmas mérföldkövet teljesítettek most.

„Nagy köszönet azoknak a befektetőknek, akik továbbra is konstruktívak és támogatóak a kihívásokkal teli piacokon keresztül. A WULF infrastruktúrája összehasonlíthatatlanul fejlett, a villamos energia áraink pedig stabilak és alacsonyak. Megyünk előre.”

Olvastad már? Bitcoin-árkilátások szeptemberre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!