Nem lassítanak a bitcoin-bányászok

-

A bányászat továbbra is folytatódik a kriptotél ellenére, számos bányász a múlt héten terjeszkedési terveket tett közzé.
10.000 ASIC Antminer megvásárlását követően a Cleanspark nyilvánosságra hozta, hogy a Mawson Infrastructure-tól egy kulcsrakész bitcoin bányászati létesítményt vásárolt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentések megjegyzik, hogy az Arsenal Digital Holdings Houston külterületén szerzett egy adatközpontot, és egyesek azt gyanítják, hogy ez a Westland Oil hírhedt radioaktív bunkere.
Emellett a Terawulf vezérigazgatója és alapítója felfedte, hogy a vállalat Lake Mariner adatközpontja már 1 exahash/másodperc (EH/s) SHA256 hashrátával üzemel.
Pénteken jelentették, hogy az Arsenal Digital Holdings megvásárolt egy „50 hektáros, négyszintes irodaházból álló, működő adatközpontot”.
A létesítmény állítólag egy kétszintes földalatti részleggel is rendelkezik, további 100 000 négyzetméternyi területtel.
A Dan Swinhoe által közzétett jelentés szerint a telephely már készen áll 15 megawatt kapacitás felvételére.
Swinhoe azt is részletezi, hogy a helyszín valószínűleg az egykori Westland Oil bunker. Amikor a bunkert eredetileg 1982-ben építették, a jelentések szerint titokzatosságba burkolózott és fegyveres őrökkel védték.
A Westland Oil alapítója, Louis Kung építette a helyet a családja, barátai és alkalmazottai számára, hogy 350 felnőttet védjen meg akár három hónapig.
2004-ben a bunkert adatközponttá alakították át, 2008-ban pedig korszerűsítették.
Swinhoe szerint a létesítmény 2021-ben került eladásra, és a tulajdonos 39 millió dollárt kért érte. A riporter továbbá idézi az Arsenal vezérigazgatóját, Ryan Messert.

„Az adatközpontok a digitális infrastruktúra területén a legkeresettebb eszközök közé tartoznak, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt a felvásárlást a vállalat eszközévé tehetjük, mivel ez egy igazi zászlóshajó lesz.”

Ugyanezen a napon a Cleanspark bejelentette, hogy a bányászati vállalat véglegesített egy megállapodást a Mawson Infrastructure Grouppal egy kulcsrakész bitcoin bányászati létesítmény megvásárlásáról. A hír azt követi, hogy a Cleanspark nemrég 10 000 Bitmain-brand Antminert vásárolt meg.

„Örömmel üdvözöljük a Mawson sandersville-i telephelyét és annak üzemeltető csapatait a Cleanspark családjában” – mondta Zachary Bradford, a Cleanspark vezérigazgatója pénteken.

„A helyszín több, mint lenyűgöző – a 20 elhivatott szakember jól irányítja, akik jelentős büszkeséggel viseltetnek a helyszín tervezése, fejlesztése és karbantartása iránt” – tette hozzá a vezérigazgató.
„A Georgia állambeli Sandersville-ben található, már működő telephely 80 MW összkapacitást tartalmaz, amely 2,4 EH/s bitcoin-bányászatot tesz lehetővé.”
Paul Prager, a Terawulf bitcoin bányász cég vezérigazgatója szeptember 9-én tweetelte, hogy a cég Lake Mariner üzemének működése 1 EH/s sebességgel és 30 MW kapacitás kihasználásával elindult.
Prager kifejtette, hogy a telephelyen jelenleg 10 000 bányászgép fut, és a vállalat tervei szerint folyamatosan beindul a Lake Mariner és a Susquehanna.
A Terawulf vezérigazgatója elmondta, hogy három hatalmas mérföldkövet teljesítettek most.

„Nagy köszönet azoknak a befektetőknek, akik továbbra is konstruktívak és támogatóak a kihívásokkal teli piacokon keresztül. A WULF infrastruktúrája összehasonlíthatatlanul fejlett, a villamos energia áraink pedig stabilak és alacsonyak. Megyünk előre.”

Olvastad már? Bitcoin-árkilátások szeptemberre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!