Pozitív és negatív hangvételű hírek közepette, hihetetlen emelkedéssel látszik visszatérni a LUNA token, de a grafikonok elemzéséből úgy tűnik, akár korrekció is jöhet.

A LUNA és az UST tavaszi bedőlése óta a Terra eléggé kérdéses projektnek tekinthető, de a kereskedőket ez nem gátolja meg, hogy keressék a lehetőségeket.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Májusban közel nulláig esett az árfolyama, mára viszont 6 dollár körül mozog a LUNA, ez több, mint 17 millió százalékos emelkedés azóta.

Forrás: TradingView

Ha a legalacsonyabb szintet nézzük, akkor ezt négy hónap alatt érte el a token. Szeptemberben ráadásul hosszú oldalazás után 300%-ot erősödött, ez pedig kifejezetten érdekes viselkedésnek mondható, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni.

A LUNA valójában a LUNA2, amelyet Do Kwon indított útjára, egyfajta kármentési megoldásként, mikor lecserélték a bedőlt láncot, amely azóta a LUNC, azaz Luna Classic néven fut a tőzsdéken.

Ez utóbbi az eredeti verzió, míg a most LUNA2 néven ismert token az, amelyet a tulajdonosoknak airdrop formájában juttatott el a Terraform Labs a Terra bedőlése után.

A LUNA2 szeptember 9-én kezdett el emelkedni, ezen a napon számos dolog történt a Terra ökoszisztémáján belül.

A LUNC csapata beadott egy javaslatot, hogy a jövőben minden tranzakción alkalmazzanak egy 1,2%-os levonást, adóként.

Ugyanezen a napon egy önjelölt „szivárogtató”, akit a FatMan nicknéven ismernek, gyanús tranzakciókra hívta fel a figyelmet.

Ezek során a Binance tőzsdére küldtek 435 ezer LUNA2 tokent, a küldő cím pedig vélhetően a Terraform Labs kezelésében van.

„Ebéd közben vettem észre, hogy a LUNA2 token emelkedni kezdett. Ellenőriztem a Terraform Labs tárcáit, és láttam, hogy alig egy napja 435 ezer tokent küldtek a Binance tőzsdére, holott azt nyilatkozták, hogy saját maguknak sosem küldtek airdropot. Ráadásul ez csak egyetlen egy címük volt.”

Do Kwon cáfolta ezeket a gyanúsításokat.

Az emelkedés mégis ugyanazon a napon kezdődött, mikor a Terra elfogadta az airdrop második körének a menetrendjét, amely alapján október 4-ig újabb 19 millió tokent küldenek a tulajdonosoknak.

A technikai elemzés nem fest ennyire rózsás képet

A grafikonokból az látszik, hogy a következő időszakban nagy esés következhet be. Az RSI 70 fölé emelkedett, amely túlvettnek számít, ilyenkor már elkezdenek eladni a kereskedők.

Forrás: TradingView

Az árfolyam ráadásul egy emelkedő ékben mozog, ez pedig szintén esésre utaló alakzatnak számít. A hétvégén a token le is tesztelte az ék alsó trendvonalát.

Ha ez a szint ténylegesen elesik, akkor akár annyit mehet lefelé az ár, amennyi a megrajzolt ék csúcsának a távolsága lenne.

Ez a számok alapján azt jelenti, hogy a token árfolyama akár 4,5 dollárig csökkenhet, ez a mostani árat figyelembe véve egy 30%-os gyengüléssel lenne egyenértékű.


Olvastad már? Az amerikai SEC külön irodákat hoz létre a kriptobeadványok felülvizsgálatára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.