Az amerikai SEC külön irodákat hoz létre a kriptobeadványok felülvizsgálatára

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) külön irodát hoz létre a kriptóval kapcsolatos bejelentések felülvizsgálatára.
Az értékpapír-felügyeleti hatóság hangsúlyozta, hogy „nagyobb és speciálisabb támogatást” kell nyújtani a kriptoeszközök számára.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC kriptográfiára szakosodott irodája

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken bejelentette, hogy két új irodát kíván létrehozni a beadványok felülvizsgálatára.
Az egyik az „Office of Crypto Assets”, a másik pedig az „Office of Industrial Applications and Services”, közölte a szabályozó, hozzátéve, hogy várhatóan mindkettő felállítása még az ősszel megtörténik.
A két új iroda csatlakozik az ügynökség hét meglévő irodájához, amelyek „a kibocsátói bejelentések célzott felülvizsgálatát végzik” – részletezte az SEC, megjegyezve, hogy ezek az irodák iparági szakértelem szerint vannak csoportosítva, és az ügynökség Társasági Pénzügyi Osztályának közzétételi felülvizsgálati programja (DRP) alá tartoznak majd.
„A kriptoeszközökkel foglalkozó iroda folytatja a jelenleg a DRP-n belül végzett munkát a kriptoeszközöket érintő bejelentések felülvizsgálata érdekében” – pontosított az értékpapír-felügyeleti hatóság, részletezve:

„A vállalatok és bejelentések egy irodához rendelése lehetővé teszi a DRP számára, hogy erőforrásait és szakértelmét jobban összpontosítsa a kriptoeszközökkel kapcsolatos egyedi és fejlődő bejelentés-felülvizsgálati kérdések kezelésére.”

A kriptopiac közelmúltbeli növekedésére hivatkozva Renee Jones, az SEC Corporation Finance részlegének igazgatója kifejtette, hogy a szabályozó „szükségét látta annak, hogy nagyobb és speciálisabb támogatást nyújtson a DRP pénzügyi irodájában”.
Véleménye szerint:

„Az új irodák létrehozása lehetővé teszi a DRP számára, hogy fokozottabban összpontosítson a kriptoeszközök, a pénzügyi intézmények, az élettudományok, valamint az ipari alkalmazások és szolgáltatások területére, és megkönnyíti, hogy teljesíteni tudjuk küldetésünket.”

Gary Gensler, az SEC elnöke csütörtökön így nyilatkozott:
„A kriptopiac közel 10.000 tokenje közül véleményem szerint a túlnyomó többség értékpapír. E több ezer kriptoértékpapír token ajánlata és értékesítése az értékpapírtörvények hatálya alá tartozik.” Hangsúlyozta: „Megkértem az SEC munkatársait, hogy közvetlenül dolgozzanak együtt a vállalkozókkal annak érdekében, hogy tokenjeiket bejegyezzék és adott esetben értékpapírként szabályozzák”.

Olvastad már? Továbbra is befektetne a bitcoinba a Microstrategy

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Megállapodást kötött a Premier League egy NFT-játékkal

Egy többéves exkluzív megállapodás értelmében a fantasy football játék játékosai a Premier League által engedélyezett hivatalos NFT-ket vásárolhatnak és használhatnak. A Premier League és a Sorare,...

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!