Az amerikai SEC külön irodákat hoz létre a kriptobeadványok felülvizsgálatára

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) külön irodát hoz létre a kriptóval kapcsolatos bejelentések felülvizsgálatára.
Az értékpapír-felügyeleti hatóság hangsúlyozta, hogy „nagyobb és speciálisabb támogatást” kell nyújtani a kriptoeszközök számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC kriptográfiára szakosodott irodája

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken bejelentette, hogy két új irodát kíván létrehozni a beadványok felülvizsgálatára.
Az egyik az „Office of Crypto Assets”, a másik pedig az „Office of Industrial Applications and Services”, közölte a szabályozó, hozzátéve, hogy várhatóan mindkettő felállítása még az ősszel megtörténik.
A két új iroda csatlakozik az ügynökség hét meglévő irodájához, amelyek „a kibocsátói bejelentések célzott felülvizsgálatát végzik” – részletezte az SEC, megjegyezve, hogy ezek az irodák iparági szakértelem szerint vannak csoportosítva, és az ügynökség Társasági Pénzügyi Osztályának közzétételi felülvizsgálati programja (DRP) alá tartoznak majd.
„A kriptoeszközökkel foglalkozó iroda folytatja a jelenleg a DRP-n belül végzett munkát a kriptoeszközöket érintő bejelentések felülvizsgálata érdekében” – pontosított az értékpapír-felügyeleti hatóság, részletezve:

„A vállalatok és bejelentések egy irodához rendelése lehetővé teszi a DRP számára, hogy erőforrásait és szakértelmét jobban összpontosítsa a kriptoeszközökkel kapcsolatos egyedi és fejlődő bejelentés-felülvizsgálati kérdések kezelésére.”

A kriptopiac közelmúltbeli növekedésére hivatkozva Renee Jones, az SEC Corporation Finance részlegének igazgatója kifejtette, hogy a szabályozó „szükségét látta annak, hogy nagyobb és speciálisabb támogatást nyújtson a DRP pénzügyi irodájában”.
Véleménye szerint:

„Az új irodák létrehozása lehetővé teszi a DRP számára, hogy fokozottabban összpontosítson a kriptoeszközök, a pénzügyi intézmények, az élettudományok, valamint az ipari alkalmazások és szolgáltatások területére, és megkönnyíti, hogy teljesíteni tudjuk küldetésünket.”

Gary Gensler, az SEC elnöke csütörtökön így nyilatkozott:
„A kriptopiac közel 10.000 tokenje közül véleményem szerint a túlnyomó többség értékpapír. E több ezer kriptoértékpapír token ajánlata és értékesítése az értékpapírtörvények hatálya alá tartozik.” Hangsúlyozta: „Megkértem az SEC munkatársait, hogy közvetlenül dolgozzanak együtt a vállalkozókkal annak érdekében, hogy tokenjeiket bejegyezzék és adott esetben értékpapírként szabályozzák”.

Olvastad már? Továbbra is befektetne a bitcoinba a Microstrategy

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!