Az amerikai SEC külön irodákat hoz létre a kriptobeadványok felülvizsgálatára

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) külön irodát hoz létre a kriptóval kapcsolatos bejelentések felülvizsgálatára.
Az értékpapír-felügyeleti hatóság hangsúlyozta, hogy „nagyobb és speciálisabb támogatást” kell nyújtani a kriptoeszközök számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC kriptográfiára szakosodott irodája

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken bejelentette, hogy két új irodát kíván létrehozni a beadványok felülvizsgálatára.
Az egyik az „Office of Crypto Assets”, a másik pedig az „Office of Industrial Applications and Services”, közölte a szabályozó, hozzátéve, hogy várhatóan mindkettő felállítása még az ősszel megtörténik.
A két új iroda csatlakozik az ügynökség hét meglévő irodájához, amelyek „a kibocsátói bejelentések célzott felülvizsgálatát végzik” – részletezte az SEC, megjegyezve, hogy ezek az irodák iparági szakértelem szerint vannak csoportosítva, és az ügynökség Társasági Pénzügyi Osztályának közzétételi felülvizsgálati programja (DRP) alá tartoznak majd.
„A kriptoeszközökkel foglalkozó iroda folytatja a jelenleg a DRP-n belül végzett munkát a kriptoeszközöket érintő bejelentések felülvizsgálata érdekében” – pontosított az értékpapír-felügyeleti hatóság, részletezve:

„A vállalatok és bejelentések egy irodához rendelése lehetővé teszi a DRP számára, hogy erőforrásait és szakértelmét jobban összpontosítsa a kriptoeszközökkel kapcsolatos egyedi és fejlődő bejelentés-felülvizsgálati kérdések kezelésére.”

A kriptopiac közelmúltbeli növekedésére hivatkozva Renee Jones, az SEC Corporation Finance részlegének igazgatója kifejtette, hogy a szabályozó „szükségét látta annak, hogy nagyobb és speciálisabb támogatást nyújtson a DRP pénzügyi irodájában”.
Véleménye szerint:

„Az új irodák létrehozása lehetővé teszi a DRP számára, hogy fokozottabban összpontosítson a kriptoeszközök, a pénzügyi intézmények, az élettudományok, valamint az ipari alkalmazások és szolgáltatások területére, és megkönnyíti, hogy teljesíteni tudjuk küldetésünket.”

Gary Gensler, az SEC elnöke csütörtökön így nyilatkozott:
„A kriptopiac közel 10.000 tokenje közül véleményem szerint a túlnyomó többség értékpapír. E több ezer kriptoértékpapír token ajánlata és értékesítése az értékpapírtörvények hatálya alá tartozik.” Hangsúlyozta: „Megkértem az SEC munkatársait, hogy közvetlenül dolgozzanak együtt a vállalkozókkal annak érdekében, hogy tokenjeiket bejegyezzék és adott esetben értékpapírként szabályozzák”.

Olvastad már? Továbbra is befektetne a bitcoinba a Microstrategy

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!