Kína vizsgálja az NFT-k jogsértéseit

-

A kínai hatóságok eljárást indítottak néhány szerzői jogi ügyben, amelyek során mások szellemi tulajdonát használva adtak ki különböző NFT kollekciókat.
A kormányzati lépés a kalózkodás és a jogvédelem területén aktív részlegeket mozgósítja.
Ennek során pedig több online platformot is górcső alá vesznek, erről számolt be az ország Informáió technológiai Minisztériuma a Közbiztonsági Minisztériummal és az Állami Internetfelügyeleti Hivatallal közösen.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfőbb cél, hogy az online üzletek esetén is nyomon követhető legyen a szerzői jog tiszteletben tartása. Olyan eseteket vizsgálnak majd, ahol online tartalmak, például rövid videók, hanganyagok vagy éppen kereskedelmi árucikkek esetében merülhet fel a gyanú, hogy jogtalanul használnak bizonyos alkotásokat.
A hatóságok elmondása szerint a legnagyobb aggodalmat az egyre terjedő technológiák jelentik, többek között az NFT-k kiadását lehetővé tévő platformok számának a növekedése.
Az elképzelések alapján szigorúan fellépnek majd azok ellen, akik más munkáját használják fel, legyen az zene, animáció, műalkotás, film, vagy játék, és NFT-t hoznak léte ezek segítségével, majd ezt online áruba bocsátják.
A hatóságok úgy vélik, sikerül majd a szerzői jogok területét megerősíteniük, javíthatnak majd a szabályozási eljárásokon, és persze újfajta büntetéseket is bevezethetnek.
A hivatalos megfogalmazás alapján így stimulálni tudják majd a vállalkozásokat és az innovációt, hiszen piac-orientált, nemzetközileg is jogbiztonságot nyújtó üzleti környezetet tudnak majd létrehozni.
Kínában nincsen tiltva az NFT-technológia, szeretnék viszont elejét venni a szektort övező spekulációknak.
Az olyan tech-óriások, mint például a Tencent vagy az Ant Group még úgy is igyekeznek eltávolodni a kriptós résztől, hogy az általuk kiadott tokeneket nem NFT-nek, hanem digitális gyűjteménynek nevezik, mert ez a kifejezés sokkal általánosabbnak tekinthető.
Még áprilisban pedig olyan hírek érkeztek Kínából, hogy a Wechat, a népszerű üzenetküldő app tömegesen kezdte el letiltani azokat a fiókokat, amelyek kapcsolatba hozhatók az NFT-k területével.

Olvastad már? NFT-t ad jutalomként a japán kormány

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!