Kína vizsgálja az NFT-k jogsértéseit

-

A kínai hatóságok eljárást indítottak néhány szerzői jogi ügyben, amelyek során mások szellemi tulajdonát használva adtak ki különböző NFT kollekciókat.
A kormányzati lépés a kalózkodás és a jogvédelem területén aktív részlegeket mozgósítja.
Ennek során pedig több online platformot is górcső alá vesznek, erről számolt be az ország Informáió technológiai Minisztériuma a Közbiztonsági Minisztériummal és az Állami Internetfelügyeleti Hivatallal közösen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfőbb cél, hogy az online üzletek esetén is nyomon követhető legyen a szerzői jog tiszteletben tartása. Olyan eseteket vizsgálnak majd, ahol online tartalmak, például rövid videók, hanganyagok vagy éppen kereskedelmi árucikkek esetében merülhet fel a gyanú, hogy jogtalanul használnak bizonyos alkotásokat.
A hatóságok elmondása szerint a legnagyobb aggodalmat az egyre terjedő technológiák jelentik, többek között az NFT-k kiadását lehetővé tévő platformok számának a növekedése.
Az elképzelések alapján szigorúan fellépnek majd azok ellen, akik más munkáját használják fel, legyen az zene, animáció, műalkotás, film, vagy játék, és NFT-t hoznak léte ezek segítségével, majd ezt online áruba bocsátják.
A hatóságok úgy vélik, sikerül majd a szerzői jogok területét megerősíteniük, javíthatnak majd a szabályozási eljárásokon, és persze újfajta büntetéseket is bevezethetnek.
A hivatalos megfogalmazás alapján így stimulálni tudják majd a vállalkozásokat és az innovációt, hiszen piac-orientált, nemzetközileg is jogbiztonságot nyújtó üzleti környezetet tudnak majd létrehozni.
Kínában nincsen tiltva az NFT-technológia, szeretnék viszont elejét venni a szektort övező spekulációknak.
Az olyan tech-óriások, mint például a Tencent vagy az Ant Group még úgy is igyekeznek eltávolodni a kriptós résztől, hogy az általuk kiadott tokeneket nem NFT-nek, hanem digitális gyűjteménynek nevezik, mert ez a kifejezés sokkal általánosabbnak tekinthető.
Még áprilisban pedig olyan hírek érkeztek Kínából, hogy a Wechat, a népszerű üzenetküldő app tömegesen kezdte el letiltani azokat a fiókokat, amelyek kapcsolatba hozhatók az NFT-k területével.

Olvastad már? NFT-t ad jutalomként a japán kormány

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!