Kína vizsgálja az NFT-k jogsértéseit

-

A kínai hatóságok eljárást indítottak néhány szerzői jogi ügyben, amelyek során mások szellemi tulajdonát használva adtak ki különböző NFT kollekciókat.
A kormányzati lépés a kalózkodás és a jogvédelem területén aktív részlegeket mozgósítja.
Ennek során pedig több online platformot is górcső alá vesznek, erről számolt be az ország Informáió technológiai Minisztériuma a Közbiztonsági Minisztériummal és az Állami Internetfelügyeleti Hivatallal közösen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfőbb cél, hogy az online üzletek esetén is nyomon követhető legyen a szerzői jog tiszteletben tartása. Olyan eseteket vizsgálnak majd, ahol online tartalmak, például rövid videók, hanganyagok vagy éppen kereskedelmi árucikkek esetében merülhet fel a gyanú, hogy jogtalanul használnak bizonyos alkotásokat.
A hatóságok elmondása szerint a legnagyobb aggodalmat az egyre terjedő technológiák jelentik, többek között az NFT-k kiadását lehetővé tévő platformok számának a növekedése.
Az elképzelések alapján szigorúan fellépnek majd azok ellen, akik más munkáját használják fel, legyen az zene, animáció, műalkotás, film, vagy játék, és NFT-t hoznak léte ezek segítségével, majd ezt online áruba bocsátják.
A hatóságok úgy vélik, sikerül majd a szerzői jogok területét megerősíteniük, javíthatnak majd a szabályozási eljárásokon, és persze újfajta büntetéseket is bevezethetnek.
A hivatalos megfogalmazás alapján így stimulálni tudják majd a vállalkozásokat és az innovációt, hiszen piac-orientált, nemzetközileg is jogbiztonságot nyújtó üzleti környezetet tudnak majd létrehozni.
Kínában nincsen tiltva az NFT-technológia, szeretnék viszont elejét venni a szektort övező spekulációknak.
Az olyan tech-óriások, mint például a Tencent vagy az Ant Group még úgy is igyekeznek eltávolodni a kriptós résztől, hogy az általuk kiadott tokeneket nem NFT-nek, hanem digitális gyűjteménynek nevezik, mert ez a kifejezés sokkal általánosabbnak tekinthető.
Még áprilisban pedig olyan hírek érkeztek Kínából, hogy a Wechat, a népszerű üzenetküldő app tömegesen kezdte el letiltani azokat a fiókokat, amelyek kapcsolatba hozhatók az NFT-k területével.

Olvastad már? NFT-t ad jutalomként a japán kormány

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!