A kanadai Coinberry visszaperelné a tévesen elküldött bitcoinokat

-

A kanadai Coinberry kriptopénzváltó a hírek szerint beperelte ügyfeleit, akik kihasználták egy szoftverhibáját, és fizetés nélkül jutottak bitcoinhoz.
A Coinberry, egy szabályozott kriptokereskedési platform, a vancouveri székhelyű Wonderfi Technologies Inc. tulajdonában van, egy olyan vállalaté, amely mögött a Shark Tank sztárja, Kevin O’Leary áll.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A Coinberry mind az említett 546 érintett regisztrált felhasználóval e-mailben vette fel a kapcsolatot, és követelte a jogtalanul eltulajdonított bitcoinok visszaszolgáltatását.”

A júniusban Ontarióban benyújtott perben kifejtik, hogy egy 2020-as szoftverfrissítés során a Coinberry véletlenül lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kanadai dollárral vásároljanak BTC-t, amelyet nem megfelelően utaltak át a számlájukra, illetve menet közben visszavonhatták az utalást.
A tőzsde részletezte, hogy a szoftverhiba során az ügyfelek kezdeményezhettek egy Interac átutalást, az összeget jóváírhatták a Coinberry számlájukon, BTC-t vásárolhattak, az érméket kiutalhatták, majd törölték az eredeti átutalást. Ezzel megtartották a pénzüket, miközben a bitcoint is megtartották.
A Coinberry szerint 546 felhasználó összesen mintegy 120 bitcoint tudott megszerezni anélkül, hogy fizetett volna érte, mielőtt a szoftverhibát kijavították.

„A Coinberry mind az említett 546 érintett regisztrált felhasználóval e-mailben felvette a kapcsolatot, és követelte az eltulajdonított bitcoinok visszaszolgáltatását. A Coinberrynek sikerült elérnie, hogy az érintett regisztrált felhasználók közül 270-től körülbelül 37 eltulajdonított bitcoint visszakapjon.”

Néhány ügyfél átutalta a jogtalanul megszerzett bitcoinját a Binance-ra – jegyezte meg továbbá a kanadai tőzsde.
A Coinberry is azonnal kapcsolatba lépett a Binance-szel. A Binance elismerte, hogy azonosította a jogtalanul eltulajdonított BTC-k egy részét, és vállalta, hogy korlátozza a számlákhoz való hozzáférést.
A kanadai kriptokereskedési platform közölte, hogy az elveszett BTC kétharmadát még vissza kell szereznie több száz ügyféltől. A perben 50 ügyféltől 63 bitcoin visszaszolgáltatását kérik, köztük 9,48 BTC-t, amelyet a Binance-ra utaltak át.
A Coinberry azt mondta, hogy a perben megadott, eltulajdonított bitcoinok listája nem tartalmazza azokat az embereket, akik 5000 dollár alatti összegeket vettek el és még nem adták vissza, a 2020 májusában becsült érték szerint.
A vállalat továbbá megjegyezte, hogy a legnagyobb eltulajdonított és vissza nem adott összeg 385.722,31 dollár volt, amelyet két, Jordan Steifuk és Connor Heffernan néven regisztrált fiókkal követtek el, amelyek a kanadai kriptotőzsde szerint valójában ugyanaz a személy kezelésében lehetnek.

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Merge a Bitcoin imázsára?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!