A kanadai Coinberry visszaperelné a tévesen elküldött bitcoinokat

-

A kanadai Coinberry kriptopénzváltó a hírek szerint beperelte ügyfeleit, akik kihasználták egy szoftverhibáját, és fizetés nélkül jutottak bitcoinhoz.
A Coinberry, egy szabályozott kriptokereskedési platform, a vancouveri székhelyű Wonderfi Technologies Inc. tulajdonában van, egy olyan vállalaté, amely mögött a Shark Tank sztárja, Kevin O’Leary áll.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A Coinberry mind az említett 546 érintett regisztrált felhasználóval e-mailben vette fel a kapcsolatot, és követelte a jogtalanul eltulajdonított bitcoinok visszaszolgáltatását.”

A júniusban Ontarióban benyújtott perben kifejtik, hogy egy 2020-as szoftverfrissítés során a Coinberry véletlenül lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kanadai dollárral vásároljanak BTC-t, amelyet nem megfelelően utaltak át a számlájukra, illetve menet közben visszavonhatták az utalást.
A tőzsde részletezte, hogy a szoftverhiba során az ügyfelek kezdeményezhettek egy Interac átutalást, az összeget jóváírhatták a Coinberry számlájukon, BTC-t vásárolhattak, az érméket kiutalhatták, majd törölték az eredeti átutalást. Ezzel megtartották a pénzüket, miközben a bitcoint is megtartották.
A Coinberry szerint 546 felhasználó összesen mintegy 120 bitcoint tudott megszerezni anélkül, hogy fizetett volna érte, mielőtt a szoftverhibát kijavították.

„A Coinberry mind az említett 546 érintett regisztrált felhasználóval e-mailben felvette a kapcsolatot, és követelte az eltulajdonított bitcoinok visszaszolgáltatását. A Coinberrynek sikerült elérnie, hogy az érintett regisztrált felhasználók közül 270-től körülbelül 37 eltulajdonított bitcoint visszakapjon.”

Néhány ügyfél átutalta a jogtalanul megszerzett bitcoinját a Binance-ra – jegyezte meg továbbá a kanadai tőzsde.
A Coinberry is azonnal kapcsolatba lépett a Binance-szel. A Binance elismerte, hogy azonosította a jogtalanul eltulajdonított BTC-k egy részét, és vállalta, hogy korlátozza a számlákhoz való hozzáférést.
A kanadai kriptokereskedési platform közölte, hogy az elveszett BTC kétharmadát még vissza kell szereznie több száz ügyféltől. A perben 50 ügyféltől 63 bitcoin visszaszolgáltatását kérik, köztük 9,48 BTC-t, amelyet a Binance-ra utaltak át.
A Coinberry azt mondta, hogy a perben megadott, eltulajdonított bitcoinok listája nem tartalmazza azokat az embereket, akik 5000 dollár alatti összegeket vettek el és még nem adták vissza, a 2020 májusában becsült érték szerint.
A vállalat továbbá megjegyezte, hogy a legnagyobb eltulajdonított és vissza nem adott összeg 385.722,31 dollár volt, amelyet két, Jordan Steifuk és Connor Heffernan néven regisztrált fiókkal követtek el, amelyek a kanadai kriptotőzsde szerint valójában ugyanaz a személy kezelésében lehetnek.

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Merge a Bitcoin imázsára?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!