Egyre több kereskedő fogadja el a bitcoint Angliában

-

Két angliai kriptós vállalkozó információs anyagokkal felszerelkezve járja Londont, hogy a lehető legtöbb kereskedőt meg tudják kérdezni, tervezi-e a bitcoin elfogadását fizetőeszközként?
James Dewar a Bridge2Bitcoin alapítója, MSW pedig a CoinCorner egyik fejlesztője, ketten együtt pedig az utcán próbálják meg a bitcoin elfogadására csábítani az embereket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nemrégiben elmondták, alig hat óra leforgása alatt sikerült 63 boltot, kávézót, és éttermet felkeresniük, ahol a bitcoinról beszéltek.
Információs anyagokkal és értékesítési tapasztalattal felvértezve terjesztik a vezető kriptopénz hírét, és megosztották a meglátásaikat a kezdeményezéssel kapcsolatban.
Elmondásuk alapján az esetek felében egyértelműen elutasították őket, a fennmaradó 30-ból pedig 10 az, amelyiknél érdemben tovább is tudtak lépni. Három üzlet esetén pedig vagy azonnal, vagy nagyon rövid időn belül sikerült megoldani az elfogadást.

„Ez azt jelenti, hogy két hét munkájával sikerült 3%-os hatást elérnünk. A mi nézőpontunkból ez a szám nagyon jó, főleg, ha figyelembe vesszük a bitcoin globális elfogadottságát.”

A 63 kereskedőből 3 tényleg nem tűnik soknak, de a bitcoin világszintű elfogadottsága szintén nagyjából 3%-on áll jelenleg.

Forrás: cointelegraph.com

Hol tart a világ?

Dewar elmagyarázta, hogy a jelenlegi időszakban az érdeklődés kicsi, de ettől még van értelme adni egy esélyt a dolognak, és megkérdezni a kereskedőket, hogy el akarják-e fogadni pénzként.
De ahogyan az értékesítők között egy vicc is tartja, ha valaki csak úgy bankjegyeket osztogatna az utcán, akkor is lennének, akik nem fogadnák el azokat. Dewar szerint ez hozzá tartozik az értékesítői dolgokhoz.

„Mi tudjuk, hogy ennek nincs hátránya. De ezt be is kell láttatni a másik féllel, ehhez pedig kitartás kell, és türelem, míg megértik.”

MSW szerint az is fontos kérdés, hogy az emberek tudják, ez nem bonyolult, és nem kell hozzá új infrastruktúra, a kártyás terminálokkal is használható.
Elmondásuk szerint pedig azért nem foglalkoznak más blokkláncokkal, mert a Lightning Network segítségével olcsó és gyors tranzakciók érhető el, ezt a szintet pedig egyik másik hálózat sem képes elérni.


MSW máshol, Edinburgh és Oxford esetén is indított már hasonló bitcoin-népszerűsítő kezdeményezést. Oxfordban egy népszerű helyi edző, Coach Carbon szegődött mellé, Edinburgh esetén pedig az angol Bitcoin Collective ügyvezetője, Jordan Walker kísérte el a körútján.
Sokak szerint viszont a bitcoin nem arra való, hogy elköltsük, hanem a hodl a lényeg, a hosszú távú tartás. Dewar és MSW úgy véli, hogy a bitcoin tényleg hosszú távú értéktároló, de pénz is, tehát el lehet költeni.
Ráadásul az Egyesült Királyságban ha valaki vásárol a bitcoinjával, de aztán ugyanannyi coint ismét beszerez, akkor nem kell adót fizetnie a vásárláskori fiat átváltásra. Ráadásul ha valaki költ a bitcoinjából, annak oktatási vonatkozása is van.

„Mikor valaki bitcoinnal vásárol, akkor azzal eloszlatja a ködöt, hogy ez valami nehézkes és bonyolult dolog, megmutatja, hogy a hétköznapi életben is használható. Kifizetheted a kávéd, vagy vehetsz egy fagyit. Mi gátolja meg az egyszerű felhasználókat abban, hogy megkérdezzék otthon a boltban, hogy elfogadják-e a bitcoint?”

Egyértelmű, hogy a folyamat során nehézségekkel is szembesülhet az ember, hiszen sokan vannak, akik szinte nyílt gyűlölettel viseltetnek a bitcoin iránt. MSW és Dewar szerint viszont amikor sikerül, az remek érzés.

Olvastad már? Magas volatilitást okozhat a Merge a BitMEX CEO-ja szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!