Egyre több kereskedő fogadja el a bitcoint Angliában

-

Két angliai kriptós vállalkozó információs anyagokkal felszerelkezve járja Londont, hogy a lehető legtöbb kereskedőt meg tudják kérdezni, tervezi-e a bitcoin elfogadását fizetőeszközként?
James Dewar a Bridge2Bitcoin alapítója, MSW pedig a CoinCorner egyik fejlesztője, ketten együtt pedig az utcán próbálják meg a bitcoin elfogadására csábítani az embereket.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nemrégiben elmondták, alig hat óra leforgása alatt sikerült 63 boltot, kávézót, és éttermet felkeresniük, ahol a bitcoinról beszéltek.
Információs anyagokkal és értékesítési tapasztalattal felvértezve terjesztik a vezető kriptopénz hírét, és megosztották a meglátásaikat a kezdeményezéssel kapcsolatban.
Elmondásuk alapján az esetek felében egyértelműen elutasították őket, a fennmaradó 30-ból pedig 10 az, amelyiknél érdemben tovább is tudtak lépni. Három üzlet esetén pedig vagy azonnal, vagy nagyon rövid időn belül sikerült megoldani az elfogadást.

„Ez azt jelenti, hogy két hét munkájával sikerült 3%-os hatást elérnünk. A mi nézőpontunkból ez a szám nagyon jó, főleg, ha figyelembe vesszük a bitcoin globális elfogadottságát.”

A 63 kereskedőből 3 tényleg nem tűnik soknak, de a bitcoin világszintű elfogadottsága szintén nagyjából 3%-on áll jelenleg.

Forrás: cointelegraph.com

Hol tart a világ?

Dewar elmagyarázta, hogy a jelenlegi időszakban az érdeklődés kicsi, de ettől még van értelme adni egy esélyt a dolognak, és megkérdezni a kereskedőket, hogy el akarják-e fogadni pénzként.
De ahogyan az értékesítők között egy vicc is tartja, ha valaki csak úgy bankjegyeket osztogatna az utcán, akkor is lennének, akik nem fogadnák el azokat. Dewar szerint ez hozzá tartozik az értékesítői dolgokhoz.

„Mi tudjuk, hogy ennek nincs hátránya. De ezt be is kell láttatni a másik féllel, ehhez pedig kitartás kell, és türelem, míg megértik.”

MSW szerint az is fontos kérdés, hogy az emberek tudják, ez nem bonyolult, és nem kell hozzá új infrastruktúra, a kártyás terminálokkal is használható.
Elmondásuk szerint pedig azért nem foglalkoznak más blokkláncokkal, mert a Lightning Network segítségével olcsó és gyors tranzakciók érhető el, ezt a szintet pedig egyik másik hálózat sem képes elérni.


MSW máshol, Edinburgh és Oxford esetén is indított már hasonló bitcoin-népszerűsítő kezdeményezést. Oxfordban egy népszerű helyi edző, Coach Carbon szegődött mellé, Edinburgh esetén pedig az angol Bitcoin Collective ügyvezetője, Jordan Walker kísérte el a körútján.
Sokak szerint viszont a bitcoin nem arra való, hogy elköltsük, hanem a hodl a lényeg, a hosszú távú tartás. Dewar és MSW úgy véli, hogy a bitcoin tényleg hosszú távú értéktároló, de pénz is, tehát el lehet költeni.
Ráadásul az Egyesült Királyságban ha valaki vásárol a bitcoinjával, de aztán ugyanannyi coint ismét beszerez, akkor nem kell adót fizetnie a vásárláskori fiat átváltásra. Ráadásul ha valaki költ a bitcoinjából, annak oktatási vonatkozása is van.

„Mikor valaki bitcoinnal vásárol, akkor azzal eloszlatja a ködöt, hogy ez valami nehézkes és bonyolult dolog, megmutatja, hogy a hétköznapi életben is használható. Kifizetheted a kávéd, vagy vehetsz egy fagyit. Mi gátolja meg az egyszerű felhasználókat abban, hogy megkérdezzék otthon a boltban, hogy elfogadják-e a bitcoint?”

Egyértelmű, hogy a folyamat során nehézségekkel is szembesülhet az ember, hiszen sokan vannak, akik szinte nyílt gyűlölettel viseltetnek a bitcoin iránt. MSW és Dewar szerint viszont amikor sikerül, az remek érzés.

Olvastad már? Magas volatilitást okozhat a Merge a BitMEX CEO-ja szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!