Magas volatilitást okozhat a Merge a BitMEX CEO-ja szerint

-

Alexander Höptner, a BitMEX vezérigazgatója szerint a Merge előtt nagyon oda kell figyelni arra, hogy mi történhet, és a szolgáltatásokat fenn kell tartani.

Az Ethereum Merge az egyik legjobban várt esemény a kriptotérben idén. Emiatt a kriptocégek folyamatosan figyelik azokat az esetlegesen felmerülő zökkenőket, amelyek az újonnan frissített Ethereum hálózat életre keltésével járnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph interjújában Alexander Höptner, a BitMEX kriptotőzsde vezérigazgatója megosztotta, hogyan készül a kereskedési platformjuk a Merge-re, beszélt az intézményi elfogadás lehetőségeiről a proof-of-stake (PoS) átállás után, és elmondta gondolatait a Bitcoinról (BTC) és az Etherről (ETH).
Höptner szerint amellett, hogy a nagy események előtt a szokásos vállalati előkészületek minden dobozát ellenőrzik, a legfontosabb, hogy nagyon figyeljenek arra, hogy mi történhet, és biztosítsák, hogy szolgáltatásaik működőképesek maradjanak.
Elmagyarázta:

„Csak, mondjuk, ébernek kell lenni, és figyelni, hogy mi történik. Nagy volatilitásra van esély. És ezért meg kell győződnöd arról, hogy a szolgáltatásaid működnek. […] A volatilitáson kívül nem számítunk nagyobb zavarokra.”

Amikor a lehetséges proof-of-work (PoW) forkokról kérdezték, a BitMEX vezetője megjegyezte, hogy egy fork addig lesz jó, amíg egy erős közösség támogatja. Höptner kiemelte, hogy a forkok egyik fő kockázata, hogy nincs elég bányász támogatás.
Egy másik téma, ami az interjú során szóba került, az intézményi elfogadás kérdése a Merge után.

Mivel a nagy szereplők egyre inkább az intézményi szereplőket célozzák meg, a BitMEX vezérigazgatója úgy véli, hogy a PoS Ethereum vonzóbb a szervezetek számára, mivel az a környezetvédelmi narratívát kezeli, ami az intézményeket leginkább foglalkoztatja.
Ezt mondta:

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez tovább fogja tolni az intézményi elfogadást és a tömegpiaci elfogadást is, mert általában a jelenlegi generáció is nagy figyelmet fordít az egész hatékonyságra, a környezeti fejlődésre.”

Az ügyvezető azt is megjegyezte, hogy a nagy pénzügyi szereplők már most is belekóstoltak a kriptóba, főként a BTC-vel és az ETH-val. Elmondta, hogy sok intézmény már most is 1-2% kriptót javasol a portfóliókban, és Höptner úgy véli, hogy ez tovább fog nőni.
A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a piac jelenleg kriptotélben van, a BitMEX vezérigazgatója megosztotta csapatuk meggyőződését, hogy amit az iparág jelenleg lát, az nem medvepiac, hanem inkább egy enyhe korrekció, ami a hagyományos pénzügyekben gyakran megfigyelhető.
Ezt mondta:

„Korábban nagyon túlfűtött volt a piac. Túl olcsó volt a pénz, és ez most egy enyhe korrekció, de nagyon bullishak vagyunk a Bitcoinra, nagyon bullishak az ETH-ra, különösen a proof-of-stake esetében.”

Összességében Höptner úgy véli, hogy az Ethereum Merge pozitív fejlemény az iparágban, és megismételte, hogy csapatuk bika az ETH értékét illetően.
A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy az Ethereumnak nagyon szilárd közössége van, és az ETH végül megelőzheti a BTC-t. „Szerintem mindenképpen, mondjuk úgy, hogy relatív növekedésben felülmúlhatja a Bitcoint” – mondta.

Olvastad már? Újabb árfolyamaljat jelez a bálnák aktivitása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!