Magas volatilitást okozhat a Merge a BitMEX CEO-ja szerint

-

Alexander Höptner, a BitMEX vezérigazgatója szerint a Merge előtt nagyon oda kell figyelni arra, hogy mi történhet, és a szolgáltatásokat fenn kell tartani.

Az Ethereum Merge az egyik legjobban várt esemény a kriptotérben idén. Emiatt a kriptocégek folyamatosan figyelik azokat az esetlegesen felmerülő zökkenőket, amelyek az újonnan frissített Ethereum hálózat életre keltésével járnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph interjújában Alexander Höptner, a BitMEX kriptotőzsde vezérigazgatója megosztotta, hogyan készül a kereskedési platformjuk a Merge-re, beszélt az intézményi elfogadás lehetőségeiről a proof-of-stake (PoS) átállás után, és elmondta gondolatait a Bitcoinról (BTC) és az Etherről (ETH).
Höptner szerint amellett, hogy a nagy események előtt a szokásos vállalati előkészületek minden dobozát ellenőrzik, a legfontosabb, hogy nagyon figyeljenek arra, hogy mi történhet, és biztosítsák, hogy szolgáltatásaik működőképesek maradjanak.
Elmagyarázta:

„Csak, mondjuk, ébernek kell lenni, és figyelni, hogy mi történik. Nagy volatilitásra van esély. És ezért meg kell győződnöd arról, hogy a szolgáltatásaid működnek. […] A volatilitáson kívül nem számítunk nagyobb zavarokra.”

Amikor a lehetséges proof-of-work (PoW) forkokról kérdezték, a BitMEX vezetője megjegyezte, hogy egy fork addig lesz jó, amíg egy erős közösség támogatja. Höptner kiemelte, hogy a forkok egyik fő kockázata, hogy nincs elég bányász támogatás.
Egy másik téma, ami az interjú során szóba került, az intézményi elfogadás kérdése a Merge után.

Mivel a nagy szereplők egyre inkább az intézményi szereplőket célozzák meg, a BitMEX vezérigazgatója úgy véli, hogy a PoS Ethereum vonzóbb a szervezetek számára, mivel az a környezetvédelmi narratívát kezeli, ami az intézményeket leginkább foglalkoztatja.
Ezt mondta:

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez tovább fogja tolni az intézményi elfogadást és a tömegpiaci elfogadást is, mert általában a jelenlegi generáció is nagy figyelmet fordít az egész hatékonyságra, a környezeti fejlődésre.”

Az ügyvezető azt is megjegyezte, hogy a nagy pénzügyi szereplők már most is belekóstoltak a kriptóba, főként a BTC-vel és az ETH-val. Elmondta, hogy sok intézmény már most is 1-2% kriptót javasol a portfóliókban, és Höptner úgy véli, hogy ez tovább fog nőni.
A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a piac jelenleg kriptotélben van, a BitMEX vezérigazgatója megosztotta csapatuk meggyőződését, hogy amit az iparág jelenleg lát, az nem medvepiac, hanem inkább egy enyhe korrekció, ami a hagyományos pénzügyekben gyakran megfigyelhető.
Ezt mondta:

„Korábban nagyon túlfűtött volt a piac. Túl olcsó volt a pénz, és ez most egy enyhe korrekció, de nagyon bullishak vagyunk a Bitcoinra, nagyon bullishak az ETH-ra, különösen a proof-of-stake esetében.”

Összességében Höptner úgy véli, hogy az Ethereum Merge pozitív fejlemény az iparágban, és megismételte, hogy csapatuk bika az ETH értékét illetően.
A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy az Ethereumnak nagyon szilárd közössége van, és az ETH végül megelőzheti a BTC-t. „Szerintem mindenképpen, mondjuk úgy, hogy relatív növekedésben felülmúlhatja a Bitcoint” – mondta.

Olvastad már? Újabb árfolyamaljat jelez a bálnák aktivitása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!