20.000 dollár fölé ugrott a short squeeze hírére a bitcoin

-

Az amerikai dollár erősségének visszaesése üzemanyagot biztosít a Bitcoin több mint 60 millió dollárnyi shortot likvidáló squeezéhez.
Bitcoin (BTC) szeptember 9-én 20.000 dollár fölé ugrott, ahogy a várva várt „short squeeze” beindult.

BTC/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView.

Kereskedő: A BTC akár 25.000 dollárig is elmehet

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a nap folyamán órák alatt akár 2700 dollárt (8,7%) is , ezzel elérve a legmagasabb értéket augusztus 26. óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hetekig tartó, egymást követő lefelé irányuló mozgásokkal tarkított ingadozás után a Bitcoin így végre megadta a bikáknak, amit akartak.
A népszerű kereskedési Twitter-fiók, az Il Capo of Crypto számára a cikk írásakor az emelkedés még mindig folytatódhatott, a BTC árfolyama a 21 000 dollárt vette szemügyre.

„A medvék nagyon gyengék itt, szerintem hamarosan tovább megy felfelé”prognosztizálta.

Az Il Capo of Crypto már régóta jósolta, hogy a megkönnyebbült pattanás a Bitcoint 23 000 dollár környékére viszi, mielőtt a lefelé irányuló trend újraindulna.
„A Bitcoin számára döntő fontosságú a 20 000 dolláros terület megfordítása” – értett egyet Michaël van de Poppe, az Eight kereskedőcég vezérigazgatója és alapítója.

„Ha ez megtörténik, akkor 23-25K dollár tűnik a következőnek”.

A Coinglass által nyomon követett Bitcoin short likvidációk a tőzsdéken összesen 64 millió dollárt tettek ki szeptember 9-én, ami megegyezik az augusztus 11-i adatokkal.

BTC likvidálások chartja. Forrás: Coinglass

A lépés egybeesett az amerikai dollár erősségének szélesebb értelemben vett markáns korrekciójával, ami az Európai Központi Bank (EKB) óriási irányadó kamatemelésének hátterében történt.
A korábban húszéves csúcsokon tartózkodó amerikai dollárindex (DXY) egy teljes százalékpontot veszített, és a cikk írásakor 108,6 körüli értéket ért el.


Elemzők gyakran állították, hogy a kriptopiacok sorsa a DXY mozgásától függ, amely továbbra is kiszámíthatatlan, mivel a Federal Reserve a jövő héten újabb kamatemelésre készül.

„A Bitcoin inverz grafikonja hasonlít a DXY-ra 2021-ben” jegyezte meg Hamza kereskedő.

Olvastad már? Változásokat vezet be a Binance a stablecoinok terén

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!