Változásokat vezet be a Binance a stablecoinok terén

-

A tőzsde szeptember 29-ig tervezi számos USDC kereskedési pár megszűntetését és bizonyos stabilcoin egyenlegek automatikus konvertálását BUSD-ra.
Bár a lépés ellentmondásos volt a kriptopártiak körében a közösségi médiában, a Circle Financial vezérigazgatója, Jeremy Allaire kifejtette, hogy a változás valószínűleg több USDC beáramlását fogja eredményezni a tőzsdéhez.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Allaire arról beszélt, hogy a Binance nemrég lépett a likviditás és a tőkehatékonyság növelése érdekében azáltal, hogy eltávolított számos stabilcoin kereskedési párt és automatikusan 1:1 arányban konvertálta az USDC, USDP és TUSD stablecoinokat BUSD-re.
Mind a Circle, mind a Coinbase a Centre konzorcium mögött álló cégek, az usd coin (USDC) és az euro coin (EUROC) kibocsátója és letétkezelője. Allaire úgy véli, hogy a kényszerű átváltások számos “félrevezető szalagcímet és értelmezést” váltottak ki.
Allaire továbbá hangsúlyozta, hogy a Binance „nem szünteti meg az USDC támogatását, és valószínűleg még több USDC áramlik majd a Binance-ra”. A Circle vezérigazgatója megjegyezte, hogy egy kereskedési platform, amely egyoldalúan átváltja a meglévő ügyféleszközöket, nem működne egy szabályozott amerikai piacon, és ő nem így kezelte volna a helyzetet.
Allaire elmondta, hogy a Binance megpróbálja konszolidálni a dollárlikviditást a stabilcoinok segítségével. Megjegyezte továbbá, hogy a Binance nem tudná megtenni a váltást a tetherrel (USDT), legalábbis most nem, mivel Allaire szerint ez túlságosan zavaró lenne.

„Binance megpróbálja konszolidálni a dollár likviditást a készpénzzel egyenértékű stabilcoinokkal. Ez jó a likviditás és a piaci mélység szempontjából. A Tether viszont NEM készpénzzel egyenértékű – még csak meg sem közelíti azt. A Binance ezt most / még nem tudja megtenni az USDT-vel, mivel ez túlságosan zavaró lenne a Binance jelenlegi likviditása miatt.”

Allaire keddi kommentárja mellett a Trueusd, a TUSD kibocsátója is tweetelt a Binance döntéséről.
„A TUSD mint mindig, most is támogatni fogja a Binance-t, és még inkább együttműködik a Binance ökoszisztémájával. A Binance fenntartja a multi-chain TUSD befizetési és kiutalási támogatást a tőzsdéjén az összes következő token szabványra vonatkozóan.”
Allaire a maga részéről úgy véli, hogy a Binance konszolidálásával mostantól könnyebb és vonzóbb lesz USDC-t mozgatni a Binance-re és a Binance-ről a kereskedéséhez.
Nem sokkal később az USDP kibocsátója, a Paxos is bekapcsolódott a Binance közelmúltbeli, likviditási konszolidáció felé tett lépéseivel kapcsolatos beszélgetésbe.

„A Binance pozitív lépést tett az ügyfelei biztonsága érdekében azzal, hogy a BUSD támogatását szorgalmazta. A konkurens stabilcoinokkal ellentétben a BUSD-t a NYDFS szabályozza, amely szabályokat állít fel és ellenőrzi ezek betartását.”

Olvastad már? Összefog a Trezor és a Wasabi, hogy privátabbá tegyék a Bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!