Változásokat vezet be a Binance a stablecoinok terén

-

A tőzsde szeptember 29-ig tervezi számos USDC kereskedési pár megszűntetését és bizonyos stabilcoin egyenlegek automatikus konvertálását BUSD-ra.
Bár a lépés ellentmondásos volt a kriptopártiak körében a közösségi médiában, a Circle Financial vezérigazgatója, Jeremy Allaire kifejtette, hogy a változás valószínűleg több USDC beáramlását fogja eredményezni a tőzsdéhez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Allaire arról beszélt, hogy a Binance nemrég lépett a likviditás és a tőkehatékonyság növelése érdekében azáltal, hogy eltávolított számos stabilcoin kereskedési párt és automatikusan 1:1 arányban konvertálta az USDC, USDP és TUSD stablecoinokat BUSD-re.
Mind a Circle, mind a Coinbase a Centre konzorcium mögött álló cégek, az usd coin (USDC) és az euro coin (EUROC) kibocsátója és letétkezelője. Allaire úgy véli, hogy a kényszerű átváltások számos „félrevezető szalagcímet és értelmezést” váltottak ki.
Allaire továbbá hangsúlyozta, hogy a Binance „nem szünteti meg az USDC támogatását, és valószínűleg még több USDC áramlik majd a Binance-ra”. A Circle vezérigazgatója megjegyezte, hogy egy kereskedési platform, amely egyoldalúan átváltja a meglévő ügyféleszközöket, nem működne egy szabályozott amerikai piacon, és ő nem így kezelte volna a helyzetet.
Allaire elmondta, hogy a Binance megpróbálja konszolidálni a dollárlikviditást a stabilcoinok segítségével. Megjegyezte továbbá, hogy a Binance nem tudná megtenni a váltást a tetherrel (USDT), legalábbis most nem, mivel Allaire szerint ez túlságosan zavaró lenne.

„Binance megpróbálja konszolidálni a dollár likviditást a készpénzzel egyenértékű stabilcoinokkal. Ez jó a likviditás és a piaci mélység szempontjából. A Tether viszont NEM készpénzzel egyenértékű – még csak meg sem közelíti azt. A Binance ezt most / még nem tudja megtenni az USDT-vel, mivel ez túlságosan zavaró lenne a Binance jelenlegi likviditása miatt.”

Allaire keddi kommentárja mellett a Trueusd, a TUSD kibocsátója is tweetelt a Binance döntéséről.
„A TUSD mint mindig, most is támogatni fogja a Binance-t, és még inkább együttműködik a Binance ökoszisztémájával. A Binance fenntartja a multi-chain TUSD befizetési és kiutalási támogatást a tőzsdéjén az összes következő token szabványra vonatkozóan.”
Allaire a maga részéről úgy véli, hogy a Binance konszolidálásával mostantól könnyebb és vonzóbb lesz USDC-t mozgatni a Binance-re és a Binance-ről a kereskedéséhez.
Nem sokkal később az USDP kibocsátója, a Paxos is bekapcsolódott a Binance közelmúltbeli, likviditási konszolidáció felé tett lépéseivel kapcsolatos beszélgetésbe.

„A Binance pozitív lépést tett az ügyfelei biztonsága érdekében azzal, hogy a BUSD támogatását szorgalmazta. A konkurens stabilcoinokkal ellentétben a BUSD-t a NYDFS szabályozza, amely szabályokat állít fel és ellenőrzi ezek betartását.”

Olvastad már? Összefog a Trezor és a Wasabi, hogy privátabbá tegyék a Bitcoint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!