Összefog a Trezor és a Wasabi, hogy privátabbá tegyék a Bitcoint

-

A két projekt közölte, hogy jövőre a hardvertárcákhoz is elhozzák a CoinJoint.
A Trezor, az egyik legnépszerűbb kriptotárca mögött álló vállalat összefogott a Wasabi adatvédelmi projekttel, hogy a CoinJoin mixer használatát a hardvertárcákon végzett Bitcoin-tranzakcióknál is lehetővé tegyék.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A két projekt hétfőn a Twitteren keresztül erősítette meg a partnerséget. Az elképzelés szerint a felhasználók a jövő évtől kezdve a CoinJoint használhatják majd a Trezor eszközeiken a tranzakciók nagyobb fokú védelme érdekében.
A CoinJoin egy olyan mixer szolgáltatás, amely Bitcoin-tranzakciókat csoportosít, hogy elfedje azok eredetét.
A Wasabi Wallet a zkSNACKs szoftvercég által készített népszerű Bitcoin-tárca, amely a CoinJoin technológiát használja.


A Trezor a kriptopénzek offline tárolására specializálódott, ami a digitális eszközök legbiztonságosabb tárolási módja.
A Wasabi Wallet munkatársa, Rafe a Decryptnek elmondta, miszerint a céljuk az, hogy a Trezor Suite felhasználói közvetlenül a hardvertárcájukból küldhessenek privát coinokat.

„Lehetőséged lesz csatlakozni a zkSNACKs WabiSabi CoinJoin köreinkhez a hardvertárcáddal a Trezor Suite alkalmazásban” – mondta, elmagyarázva, hogy a WabiSabi egy új CoinJoin-protokoll.

„Azért integrálja ezt a Trezor, mert ez messze a legfejlettebb CoinJoin protokoll” – mondta.


Karo Zagorus, aki a zkSNACKs közösség- és hírnévmenedzsmentjét vezeti, hozzátette, hogy a partnerség 2019-ben kezdődött tárgyalások eredményeként jött létre, és „fenomenális eredményt” jelent.
A zkSNACKs és a Wasabi Walleten dolgozók szerint a kriptopénzek védelme fontosabb, mint valaha. Állításuk szerint ugyanis a kormányzati felügyelet egyre növekszik – és a pénzügyi tranzakciókat végül arra használhatják fel, hogy szorosan nyomon kövessék az állampolgárok tevékenységét.
A Decryptnek pedig azt mondták, hogy ezért dolgoznak fáradhatatlanul olyan eszközökön, amelyek a legnagyobb digitális eszköz, a Bitcoin magánéletét teszik privátabbá. A közhiedelemmel ellentétben a Bitcoin könnyen nyomon követhető, ezért nem eredendően anonim.
Az érmekeverők (mixerek) – és általában a kriptopénzek magánéletének védelme – sokat kerültek a figyelem középpontjába, amióta az amerikai kormány a múlt hónapban szankcionálta a Tornado Casht.
A Pénzügyminisztérium megtiltotta az amerikaiaknak a coin mixer használatát, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy privát Ethereum tranzakciókat hajtsanak végre, mert azt állította, hogy bűnözők piszkos pénzek tisztára mosására használták.
A kriptoközösség kitört a hír nyomán, a washingtoni székhelyű Coin Center kriptoérdekvédelmi csoport azzal fenyegetőzött, hogy bíróságon támadja meg a tiltást.

Olvastad már? Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!