Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

-

Annak ellenére, hogy az Ethereum fejlesztői megerősítették, hogy nem lesz leállás, az FTX úgy döntött, hogy felfüggeszti „a befizetéseket és a kifizetéseket, amíg az egyesülés be nem fejeződik és a hálózatok stabilak” nem lesznek.
Bár az Ethereum-fejlesztők azt ígérték, hogy nem lesz leállás a The Merge, az egyik legjobban várt Ethereum-frissítés során, a kriptoközösség tagjai úgy döntöttek, hogy proaktív intézkedéseket tesznek a befektetői pénzek biztonsága érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek keretében az FTX kriptotőzsde bejelentette, hogy a szeptemberi frissítés befejezéséig leállítja az összes ether (ETH) kereskedést a különböző blokkláncokon.
A Merge frissítés véglegesen átállítja az Ethereum blokkláncot a proof-of-work (PoW) konszenzusmechanizmusról a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra – és célja az energiafogyasztás csökkentése és a sharding lehetőségének bevezetése.
Az Ethereum fejlesztői szerint a Merge úgy van megtervezve, hogy a PoS-re való átmenet nulla leállási idővel történjen egy olyan módszerrel, amely a lánc teljes bányászati teljesítménye alapján biztosítja az átmenetet.
A magyarázat ellenére az FTX úgy döntött, hogy felfüggeszti „a befizetéseket és a kifizetéseket, amíg a Merge be nem fejeződik és a hálózatok stabilak nem lesznek”.
Az Ethereum kereskedésének felfüggesztését a különböző blokkláncokon különböző időpontokban jelölték ki, de a várható bonyodalmak alapján ez továbbra is változhat.

Az FTX hivatalos ütemezése az ETH kereskedések leállítására. Forrás: FTX

Az FTX arra is felhívta a figyelmet, hogy a kriptotőzsde nem vállal felelősséget a nagy árfolyam-ingadozások esetén bekövetkező veszteségekért, hozzátéve, hogy „az Ön felelőssége, hogy megértse ennek a bejelentésnek a következményeit”.
A Merge-hez kapcsolódó egyik legnagyobb tévhitet tisztázva az Ethereum Foundation elmondta, hogy a közelgő frissítés nem fogja csökkenteni a gas díjakat.
A hivatalos közlemény így szól:

„A gas díjak a hálózati kereslet és a hálózat kapacitásához viszonyított hálózati igény termékei. A Merge elveti a proof-of-work használatát, átáll a proof-of-stake konszenzusra, de nem változtat jelentősen semmilyen olyan paramétert, amely közvetlenül befolyásolja a hálózati kapacitást vagy az áteresztőképességet”.

Ehelyett a frissítés célja pusztán az energiaigényes bányászat szükségességének megszüntetése.

Olvastad már? Az amerikai pénzügyi vezetők fele recesszióra számít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!