Az FTX felfüggeszti az Ethereum-kereskedést a Merge idejére

-

Annak ellenére, hogy az Ethereum fejlesztői megerősítették, hogy nem lesz leállás, az FTX úgy döntött, hogy felfüggeszti „a befizetéseket és a kifizetéseket, amíg az egyesülés be nem fejeződik és a hálózatok stabilak” nem lesznek.
Bár az Ethereum-fejlesztők azt ígérték, hogy nem lesz leállás a The Merge, az egyik legjobban várt Ethereum-frissítés során, a kriptoközösség tagjai úgy döntöttek, hogy proaktív intézkedéseket tesznek a befektetői pénzek biztonsága érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek keretében az FTX kriptotőzsde bejelentette, hogy a szeptemberi frissítés befejezéséig leállítja az összes ether (ETH) kereskedést a különböző blokkláncokon.
A Merge frissítés véglegesen átállítja az Ethereum blokkláncot a proof-of-work (PoW) konszenzusmechanizmusról a proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra – és célja az energiafogyasztás csökkentése és a sharding lehetőségének bevezetése.
Az Ethereum fejlesztői szerint a Merge úgy van megtervezve, hogy a PoS-re való átmenet nulla leállási idővel történjen egy olyan módszerrel, amely a lánc teljes bányászati teljesítménye alapján biztosítja az átmenetet.
A magyarázat ellenére az FTX úgy döntött, hogy felfüggeszti „a befizetéseket és a kifizetéseket, amíg a Merge be nem fejeződik és a hálózatok stabilak nem lesznek”.
Az Ethereum kereskedésének felfüggesztését a különböző blokkláncokon különböző időpontokban jelölték ki, de a várható bonyodalmak alapján ez továbbra is változhat.

Az FTX hivatalos ütemezése az ETH kereskedések leállítására. Forrás: FTX

Az FTX arra is felhívta a figyelmet, hogy a kriptotőzsde nem vállal felelősséget a nagy árfolyam-ingadozások esetén bekövetkező veszteségekért, hozzátéve, hogy „az Ön felelőssége, hogy megértse ennek a bejelentésnek a következményeit”.
A Merge-hez kapcsolódó egyik legnagyobb tévhitet tisztázva az Ethereum Foundation elmondta, hogy a közelgő frissítés nem fogja csökkenteni a gas díjakat.
A hivatalos közlemény így szól:

„A gas díjak a hálózati kereslet és a hálózat kapacitásához viszonyított hálózati igény termékei. A Merge elveti a proof-of-work használatát, átáll a proof-of-stake konszenzusra, de nem változtat jelentősen semmilyen olyan paramétert, amely közvetlenül befolyásolja a hálózati kapacitást vagy az áteresztőképességet”.

Ehelyett a frissítés célja pusztán az energiaigényes bányászat szükségességének megszüntetése.

Olvastad már? Az amerikai pénzügyi vezetők fele recesszióra számít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!