Kriptós csalást népszerűsítenek egy multicég feltört Twitter-fiókjával

-

Egy támadó hozzáférést szerzett a PwC Venezuela Twitter-fiókjához, és 8 órán keresztül aktívan posztolt kriptovaluta adathalász linkeket.
A Pricewaterhouse Cooper, az egyik legnagyobb nemzetközi könyvvizsgáló cég összes tweetje továbbra is aktív, nyilvánvaló, hogy a PwC tisztviselői még nem vették észre a kompromittálódást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A linkekre kattintó befektetők ki vannak téve annak a veszélynek, hogy a hacker becsapja őket. A veszély katasztrofális lehet, tekintve, hogy a PwC Venezuela Twittere jelenleg több mint 37 000 követővel büszkélkedhet.

A BlueBenx, egy brazil kriptokölcsönző platform nemrég 22 000 felhasználó számára tiltotta meg a pénzfelvételt egy állítólagos hackelést követően, amely 32 millió dollárt (vagy 160 millió brazil realt) vont el.
A hackeléssel kapcsolatban egy meg nem nevezett befektető a Portal do Bitcoin-nak nyilatkozott.

„Szerintem nagy a valószínűsége, hogy átverésről van szó, mert ez az egész hackertámadás-sztori egy nagy baromságnak tűnik, amit kitaláltak.”

A nyilatkozat tükrözi a befektetők általános bizalomhiányát a központosított kriptotőzsdékkel szemben.
A venezuelai PwC könyvelőcég hivatalos Twitter-fiókját a hacker arra használta, hogy csalárd XRP token-ajándékokhoz vezető linkeket osszon meg.

Olvastad már? Elon Musk kriptovideóját játszották a dél-koreai kormány feltört Youtube-csatornáján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!