Kriptós csalást népszerűsítenek egy multicég feltört Twitter-fiókjával

-

Egy támadó hozzáférést szerzett a PwC Venezuela Twitter-fiókjához, és 8 órán keresztül aktívan posztolt kriptovaluta adathalász linkeket.
A Pricewaterhouse Cooper, az egyik legnagyobb nemzetközi könyvvizsgáló cég összes tweetje továbbra is aktív, nyilvánvaló, hogy a PwC tisztviselői még nem vették észre a kompromittálódást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A linkekre kattintó befektetők ki vannak téve annak a veszélynek, hogy a hacker becsapja őket. A veszély katasztrofális lehet, tekintve, hogy a PwC Venezuela Twittere jelenleg több mint 37 000 követővel büszkélkedhet.

A BlueBenx, egy brazil kriptokölcsönző platform nemrég 22 000 felhasználó számára tiltotta meg a pénzfelvételt egy állítólagos hackelést követően, amely 32 millió dollárt (vagy 160 millió brazil realt) vont el.
A hackeléssel kapcsolatban egy meg nem nevezett befektető a Portal do Bitcoin-nak nyilatkozott.

„Szerintem nagy a valószínűsége, hogy átverésről van szó, mert ez az egész hackertámadás-sztori egy nagy baromságnak tűnik, amit kitaláltak.”

A nyilatkozat tükrözi a befektetők általános bizalomhiányát a központosított kriptotőzsdékkel szemben.
A venezuelai PwC könyvelőcég hivatalos Twitter-fiókját a hacker arra használta, hogy csalárd XRP token-ajándékokhoz vezető linkeket osszon meg.

Olvastad már? Elon Musk kriptovideóját játszották a dél-koreai kormány feltört Youtube-csatornáján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!