Elon Musk kriptovideóját játszották a dél-koreai kormány feltört Youtube-csatornáján

-

A feltört YouTube-fiókot négy órán belül helyreállították a dél-koreai kormány proaktív beavatkozását követően  — erősítette meg egy helyi hírügynökség.
A dél-koreai kormány tulajdonában lévő YouTube-csatornát állítólag feltörték és SpaceX Investre keresztelték át, ezt követően a csatorna hamisított videókat töltött fel Elon Muskról, amint kriptovalutákról beszélget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 3-án a dél-koreai kormány YouTube-csatornáját pillanatnyilag feltörték és átnevezték, majd kriptóval kapcsolatos videók élő közvetítéseit osztották meg.
A fiókot azonban hamarosan, négy órán belül visszaállították egy proaktív beavatkozást követően – erősítette meg a helyi Yonhap hírügynökség (YNA)jelentése.

A fenti képernyőképet egy helybéli bocsátotta az YNA rendelkezésére, amelyen látható, hogy a kompromittált csatornát SpaceX Investre nevezték át, és a SpaceX vezérigazgatóját, Elon Muskot ábrázoló videókat sugároznak.
A YouTube-csatorna kompromittált azonosítóját és jelszavát azonosították a hackelés kiváltó okaként. A Google is megerősítette állítólag a kompromittálódást.
Annak érdekében, hogy segítsen a KyberSwapnak helyreállni a közelmúltban történt hackelés után, amely 265.000 dollár értékű felhasználói pénzeszközt szívott le, a Binance belső vizsgálatot folytatott a tettesek felkutatására.


A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao elárulta, hogy a Binance biztonsági csapata két gyanúsítottat azonosított, és továbbította az információkat a KyberSwapnak és a bűnüldöző hatóságoknak.
„A Binance most a nagy testvér szerepét játssza a kriptotérben. A Binance a platformjának biztosításán túl a teljes kriptoökoszisztéma védelmére is kiterjedt” – mutatott rá a Crypto Twitter egyik tagja.

Olvastad már? 3 módja a bitcoin és altcoin kereskedésének medvepiac idején

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!