Elon Musk kriptovideóját játszották a dél-koreai kormány feltört Youtube-csatornáján

-

A feltört YouTube-fiókot négy órán belül helyreállították a dél-koreai kormány proaktív beavatkozását követően  — erősítette meg egy helyi hírügynökség.
A dél-koreai kormány tulajdonában lévő YouTube-csatornát állítólag feltörték és SpaceX Investre keresztelték át, ezt követően a csatorna hamisított videókat töltött fel Elon Muskról, amint kriptovalutákról beszélget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 3-án a dél-koreai kormány YouTube-csatornáját pillanatnyilag feltörték és átnevezték, majd kriptóval kapcsolatos videók élő közvetítéseit osztották meg.
A fiókot azonban hamarosan, négy órán belül visszaállították egy proaktív beavatkozást követően – erősítette meg a helyi Yonhap hírügynökség (YNA)jelentése.

A fenti képernyőképet egy helybéli bocsátotta az YNA rendelkezésére, amelyen látható, hogy a kompromittált csatornát SpaceX Investre nevezték át, és a SpaceX vezérigazgatóját, Elon Muskot ábrázoló videókat sugároznak.
A YouTube-csatorna kompromittált azonosítóját és jelszavát azonosították a hackelés kiváltó okaként. A Google is megerősítette állítólag a kompromittálódást.
Annak érdekében, hogy segítsen a KyberSwapnak helyreállni a közelmúltban történt hackelés után, amely 265.000 dollár értékű felhasználói pénzeszközt szívott le, a Binance belső vizsgálatot folytatott a tettesek felkutatására.


A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao elárulta, hogy a Binance biztonsági csapata két gyanúsítottat azonosított, és továbbította az információkat a KyberSwapnak és a bűnüldöző hatóságoknak.
„A Binance most a nagy testvér szerepét játssza a kriptotérben. A Binance a platformjának biztosításán túl a teljes kriptoökoszisztéma védelmére is kiterjedt” – mutatott rá a Crypto Twitter egyik tagja.

Olvastad már? 3 módja a bitcoin és altcoin kereskedésének medvepiac idején

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!