Az amerikai pénzügyi vezetők fele recesszióra számít

-

A Deloitte pénzügyi szolgáltató cég felmérést végzett a pénzügyi vezetők (CFO-k) körében, és megállapította, hogy a válaszadók közel 50%-a arra számít, hogy az amerikai gazdaság idén recesszióba kerül.
Sőt, 39%-uk arra számít, hogy az észak-amerikai gazdaság az év végére stagflációs időszakban lesz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

CFO-k a recesszióról és az amerikai gazdaságról

A Deloitte, a Big Four könyvvizsgáló cégek egyike, a hét elején tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó CFO Signals Survey felmérésének eredményeit.
Az augusztus 1. és 15. között végzett felmérésben 112 pénzügyi vezető (CFO) vett részt az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.
A Deloitte kifejtette, hogy ezek a válaszadók diverzifikált nagyvállalatokat képviselnek, megjegyezve, hogy a válaszadók 84 százaléka 1 milliárd dollár feletti árbevételről számolt be, és több mint egynegyedük 10 milliárd dollárnál nagyobb éves árbevételű cégektől származik.
A Deloitte szerint:

„A megkérdezett pénzügyi vezetők 46 százaléka arra számít, hogy az észak-amerikai gazdaság az új évre recesszióba kerül.”

A pénzügyi szolgáltató cég részletezte, hogy a pénzügyi vezetők különböző intézkedéseket tesznek a recesszióra való felkészülés érdekében, többek között csökkentik vagy szorosan kezelik a működési kiadásokat, ellenőrzik a létszámot, korlátozzák a munkaerő-felvételt és növelik a termelékenységet.
Továbbá számos pénzügyi vezető elmondta, hogy értékelik ügyfeleiket, szolgáltatásaikat és termékeiket, hogy azonosítsák azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek szervezetük recesszióállóvá tételében.
A Deloitte emellett megállapította:

„A CFO-k valamivel több mint egyharmada (39%) megjegyezte, hogy 2023-ra stagflációs időszakot vár az észak-amerikai gazdaságban.”

„További 15% optimistább kilátásokat fogalmazott meg, jelezve, hogy 2023-ra a régió gazdaságának növekedését várják alacsony vagy mérsékelt infláció mellett” – ismertette a cég.
Ami a tőkepiaci értékelést illeti, a negyedéves felmérés szerint a pénzügyi vezetők 30%-a úgy véli, hogy az amerikai részvények túlértékeltek. „47% jelezte, hogy az amerikai részvények se nem túlértékeltek, se nem alulértékeltek, míg 24% alulértékeltnek látta őket” – jegyezte meg a Deloitte.
Jerome Powell Fed-elnöknek a wyomingi Jackson Hole-ban tartott beszéde után sokan aggódnak amiatt, hogy a Federal Reserve sólyomhű álláspontja recesszióba taszítja az amerikai gazdaságot.
Köztük van Elizabeth Warren amerikai szenátor (D-MA) is, aki azt mondta: „Nagyon aggódom, hogy a Fed recesszióba fogja taszítani a gazdaságot”.
Egy múlt héten közzétett független felmérés szerint a National Association of Business Economics által megkérdezett közgazdászok 72%-a arra számít, hogy az amerikai gazdaság a jövő év közepére recesszióba kerül.
Csaknem minden ötödik (19%) megkérdezett közgazdász szerint az amerikai gazdaság már most recesszióban van. Egy másik, a Stifel Financial által a múlt hónapban végzett felmérés szerint az amerikai vezetők 97%-a már most recesszióra készül.

Olvastad már? A teljes bejelentett bitcoinkereskedési volumen fele hamis lehet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!