Az amerikai pénzügyi vezetők fele recesszióra számít

-

A Deloitte pénzügyi szolgáltató cég felmérést végzett a pénzügyi vezetők (CFO-k) körében, és megállapította, hogy a válaszadók közel 50%-a arra számít, hogy az amerikai gazdaság idén recesszióba kerül.
Sőt, 39%-uk arra számít, hogy az észak-amerikai gazdaság az év végére stagflációs időszakban lesz.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

CFO-k a recesszióról és az amerikai gazdaságról

A Deloitte, a Big Four könyvvizsgáló cégek egyike, a hét elején tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó CFO Signals Survey felmérésének eredményeit.
Az augusztus 1. és 15. között végzett felmérésben 112 pénzügyi vezető (CFO) vett részt az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.
A Deloitte kifejtette, hogy ezek a válaszadók diverzifikált nagyvállalatokat képviselnek, megjegyezve, hogy a válaszadók 84 százaléka 1 milliárd dollár feletti árbevételről számolt be, és több mint egynegyedük 10 milliárd dollárnál nagyobb éves árbevételű cégektől származik.
A Deloitte szerint:

“A megkérdezett pénzügyi vezetők 46 százaléka arra számít, hogy az észak-amerikai gazdaság az új évre recesszióba kerül.”

A pénzügyi szolgáltató cég részletezte, hogy a pénzügyi vezetők különböző intézkedéseket tesznek a recesszióra való felkészülés érdekében, többek között csökkentik vagy szorosan kezelik a működési kiadásokat, ellenőrzik a létszámot, korlátozzák a munkaerő-felvételt és növelik a termelékenységet.
Továbbá számos pénzügyi vezető elmondta, hogy értékelik ügyfeleiket, szolgáltatásaikat és termékeiket, hogy azonosítsák azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek szervezetük recesszióállóvá tételében.
A Deloitte emellett megállapította:

“A CFO-k valamivel több mint egyharmada (39%) megjegyezte, hogy 2023-ra stagflációs időszakot vár az észak-amerikai gazdaságban.”

„További 15% optimistább kilátásokat fogalmazott meg, jelezve, hogy 2023-ra a régió gazdaságának növekedését várják alacsony vagy mérsékelt infláció mellett” – ismertette a cég.
Ami a tőkepiaci értékelést illeti, a negyedéves felmérés szerint a pénzügyi vezetők 30%-a úgy véli, hogy az amerikai részvények túlértékeltek. “47% jelezte, hogy az amerikai részvények se nem túlértékeltek, se nem alulértékeltek, míg 24% alulértékeltnek látta őket” – jegyezte meg a Deloitte.
Jerome Powell Fed-elnöknek a wyomingi Jackson Hole-ban tartott beszéde után sokan aggódnak amiatt, hogy a Federal Reserve sólyomhű álláspontja recesszióba taszítja az amerikai gazdaságot.
Köztük van Elizabeth Warren amerikai szenátor (D-MA) is, aki azt mondta: „Nagyon aggódom, hogy a Fed recesszióba fogja taszítani a gazdaságot”.
Egy múlt héten közzétett független felmérés szerint a National Association of Business Economics által megkérdezett közgazdászok 72%-a arra számít, hogy az amerikai gazdaság a jövő év közepére recesszióba kerül.
Csaknem minden ötödik (19%) megkérdezett közgazdász szerint az amerikai gazdaság már most recesszióban van. Egy másik, a Stifel Financial által a múlt hónapban végzett felmérés szerint az amerikai vezetők 97%-a már most recesszióra készül.

Olvastad már? A teljes bejelentett bitcoinkereskedési volumen fele hamis lehet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!