A teljes bejelentett bitcoinkereskedési volumen fele hamis lehet

-

A Forbes 157 tőzsdét vizsgáló elemzése kimutatta, hogy a bitcoinkereskedési volumen nem feltétlenül felel meg annak, amit a vállalatok állítanak, különösen, ha kis vagy szabályozatlan tőzsdékről van szó.
A 157 tőzsde bitcoinkereskedelmi adatai a jelentések szerint nem egyeztek meg azzal, amit a vállalatok állítottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Forbes augusztus 26-i jelentése szerint Javier Pax, a hírportál digitális eszközökkel foglalkozó részlegének munkatársa szerint eltérés volt a kriptotőzsdék által bejelentett bitcoin (BTC) kereskedési adatok és a tényleges számok között.
A Forbes munkatársa úgy találta, hogy a kis tőzsdék egy csoportjánál a BTC-kereskedési volumen nagyjából 95%-kal kisebb volt a bejelentettnél, míg a „kevés vagy semmilyen szabályozási felügyelettel” működő tőzsdék – köztük a Binance és a Bybit – azt állították, hogy az elemzett volumen több mint kétszerese zajlott le náluk: 217 milliárd dollár, szemben a 89 milliárd dollárral.

A bejelentett kereskedési volumen több mint fele valószínűleg hamis vagy nem gazdasági jellegű” – mondta Pax.

„Az iparág globális napi bitcoin-forgalma június 14-én 128 milliárd dollár volt. Ez 51%-kal kevesebb, mint az a 262 milliárd dollár, amit a több forrásból származó, saját maguk által bejelentett volumenek összegét véve kapnánk.”
Hozzátette:

„Ha a bitcoin, a világszerte legjobban szabályozott és legjobban megfigyelt kriptoeszköz bejelentett kereskedési volumene megbízhatatlan, akkor a még kisebb eszközökre vonatkozó mérőszámokat még nagyobb odafigyeléssel kell vizsgálni. A kereskedési volumen a legjobb esetben is a befektetői érdeklődés egyik legjobban mérhető jele, de könnyen manipulálható, hogy a kezdő befektetőket meggyőzze arról, hogy sokkal nagyobb a kereslet, mint amekkora valójában van.”


A Pax idézte a Bitwise Asset Management 2019-es jelentését, amely azt állította, hogy a nem szabályozott tőzsdéken bejelentett kriptokereskedési volumen 95%-a hamisítottnak tűnt, vagy nem gazdasági tevékenységből származó kereskedés eredménye volt.
A Chainalysis februári jelentése szerint a wash trading egyre inkább aggodalomra ad okot a nonfungibletoken-befektetők körében, de az ezzel a technikával végzett kereskedések többsége veszteséges volt.

Olvastad már? Az OpenSea is az Ethereum új változatát támogatja majd

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!