A teljes bejelentett bitcoinkereskedési volumen fele hamis lehet

-

A Forbes 157 tőzsdét vizsgáló elemzése kimutatta, hogy a bitcoinkereskedési volumen nem feltétlenül felel meg annak, amit a vállalatok állítanak, különösen, ha kis vagy szabályozatlan tőzsdékről van szó.
A 157 tőzsde bitcoinkereskedelmi adatai a jelentések szerint nem egyeztek meg azzal, amit a vállalatok állítottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Forbes augusztus 26-i jelentése szerint Javier Pax, a hírportál digitális eszközökkel foglalkozó részlegének munkatársa szerint eltérés volt a kriptotőzsdék által bejelentett bitcoin (BTC) kereskedési adatok és a tényleges számok között.
A Forbes munkatársa úgy találta, hogy a kis tőzsdék egy csoportjánál a BTC-kereskedési volumen nagyjából 95%-kal kisebb volt a bejelentettnél, míg a „kevés vagy semmilyen szabályozási felügyelettel” működő tőzsdék – köztük a Binance és a Bybit – azt állították, hogy az elemzett volumen több mint kétszerese zajlott le náluk: 217 milliárd dollár, szemben a 89 milliárd dollárral.

A bejelentett kereskedési volumen több mint fele valószínűleg hamis vagy nem gazdasági jellegű” – mondta Pax.

„Az iparág globális napi bitcoin-forgalma június 14-én 128 milliárd dollár volt. Ez 51%-kal kevesebb, mint az a 262 milliárd dollár, amit a több forrásból származó, saját maguk által bejelentett volumenek összegét véve kapnánk.”
Hozzátette:

„Ha a bitcoin, a világszerte legjobban szabályozott és legjobban megfigyelt kriptoeszköz bejelentett kereskedési volumene megbízhatatlan, akkor a még kisebb eszközökre vonatkozó mérőszámokat még nagyobb odafigyeléssel kell vizsgálni. A kereskedési volumen a legjobb esetben is a befektetői érdeklődés egyik legjobban mérhető jele, de könnyen manipulálható, hogy a kezdő befektetőket meggyőzze arról, hogy sokkal nagyobb a kereslet, mint amekkora valójában van.”


A Pax idézte a Bitwise Asset Management 2019-es jelentését, amely azt állította, hogy a nem szabályozott tőzsdéken bejelentett kriptokereskedési volumen 95%-a hamisítottnak tűnt, vagy nem gazdasági tevékenységből származó kereskedés eredménye volt.
A Chainalysis februári jelentése szerint a wash trading egyre inkább aggodalomra ad okot a nonfungibletoken-befektetők körében, de az ezzel a technikával végzett kereskedések többsége veszteséges volt.

Olvastad már? Az OpenSea is az Ethereum új változatát támogatja majd

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!