NFT-ként adnák el Lukasenka elnök útlevelét a hackerek

-

Kormányellenes hackerek megpróbálták eladni Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök útlevelét, amely szerintük egy NFT.
A „Belarusian Cyber Partisans” nevű kollektíva tagjai azt állítják, hogy megszerezték az ország összes állampolgárának útlevéladatait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fehéroroszországi kibergerillák megpróbálják az NFT útlevélgyűjteményét az Opensea oldalon listázni

A „Belarusian Cyber Partisans” nevű hackercsoport azzal kérkedett, hogy hozzáférést szerzett egy olyan kormányzati adatbázishoz, amely Fehéroroszország minden állampolgárának útlevéladatait tárolja, beleértve olyan magas rangú tisztviselőkét is, mint az ország régóta regnáló államfője, Aljakszandr Lukasenka.
A hackerek közzétettek egy „Belaruszok útlevelei” nevű, non-fungible tokenekből (NFT) álló gyűjteményt, amely állítólag az ország elnökének és közeli munkatársainak útlevéladatait is tartalmazza.
A csoport továbbá megpróbálta listázni a gyűjteményt a vezető NFT-piactéren, az Opensea-n, de a platform eltávolította azt, mivel megsértette a feltételeit.


Kezdeményezésüket a Twitteren népszerűsítve a csoport megjegyezte, hogy az NFT-ket pontosan Lukasenka születésnapján, augusztus 30-án dobja piacra.
„Segítsenek nekünk elrontani neki” – buzdítják a követőket, miközben egy „különleges ajánlatot” is tettek – az útlevelének egy olyan változatát lehet megvásárolni, amelyen „a diktátor… a rácsok mögött… amíg még él” fotója látható.
Egy másik tweetben a hacktivista kollektíva azt írja, hogy Lukasenka legközelebbi szövetségeseinek „és a fehérorosz és ukrán nép árulóinak” útleveleit is eladásra kínálja. A tagok azt ígérik, hogy a befolyt összegeket „a minszki és moszkvai véres rezsimek elleni munkájuk támogatására” fordítják.
A kriptoközösség egyes tagjai azonban kétségbe vonták az azonosító dokumentumok hitelességét – jegyzi meg a Bits.media orosz kriptohírportál egy jelentésében. Rámutat a Lukasenka útlevelének digitális változatában ábrázolt első oldalon lévő elírásra, valamint a keresztnevének angol nyelvű elírására.
A „fehérorosz kiberpartizánok” a kelet-európai ország Lukasenka vezette kormányát a szomszédos Ukrajna elleni orosz invázió – logisztikai és egyéb – támogatása miatt vették célba. Felelősséget vállalt például a fehérorosz vasúti rendszer elleni kibertámadásért, követelve az orosz csapatok kivonását az országból.
A hackercsoport kriptovalutában gyűjtött pénzt, hogy finanszírozza tevékenységét. Az Elliptic blokkláncelemző cég február elején közzétett jelentése szerint mielőtt Oroszország elindította volna „különleges katonai műveletét” Ukrajnában, a fehérorosz kibergerillák 84.000 dollárt tudtak összegyűjteni BTC-ben az előző hat hónapban.

Olvastad már? Megjelent a CoinGecko legújabb kriptós felmérésének az eredménye

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!