NFT-ként adnák el Lukasenka elnök útlevelét a hackerek

-

Kormányellenes hackerek megpróbálták eladni Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök útlevelét, amely szerintük egy NFT.
A „Belarusian Cyber Partisans” nevű kollektíva tagjai azt állítják, hogy megszerezték az ország összes állampolgárának útlevéladatait.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fehéroroszországi kibergerillák megpróbálják az NFT útlevélgyűjteményét az Opensea oldalon listázni

A „Belarusian Cyber Partisans” nevű hackercsoport azzal kérkedett, hogy hozzáférést szerzett egy olyan kormányzati adatbázishoz, amely Fehéroroszország minden állampolgárának útlevéladatait tárolja, beleértve olyan magas rangú tisztviselőkét is, mint az ország régóta regnáló államfője, Aljakszandr Lukasenka.
A hackerek közzétettek egy „Belaruszok útlevelei” nevű, non-fungible tokenekből (NFT) álló gyűjteményt, amely állítólag az ország elnökének és közeli munkatársainak útlevéladatait is tartalmazza.
A csoport továbbá megpróbálta listázni a gyűjteményt a vezető NFT-piactéren, az Opensea-n, de a platform eltávolította azt, mivel megsértette a feltételeit.


Kezdeményezésüket a Twitteren népszerűsítve a csoport megjegyezte, hogy az NFT-ket pontosan Lukasenka születésnapján, augusztus 30-án dobja piacra.
„Segítsenek nekünk elrontani neki” – buzdítják a követőket, miközben egy „különleges ajánlatot” is tettek – az útlevelének egy olyan változatát lehet megvásárolni, amelyen „a diktátor… a rácsok mögött… amíg még él” fotója látható.
Egy másik tweetben a hacktivista kollektíva azt írja, hogy Lukasenka legközelebbi szövetségeseinek „és a fehérorosz és ukrán nép árulóinak” útleveleit is eladásra kínálja. A tagok azt ígérik, hogy a befolyt összegeket „a minszki és moszkvai véres rezsimek elleni munkájuk támogatására” fordítják.
A kriptoközösség egyes tagjai azonban kétségbe vonták az azonosító dokumentumok hitelességét – jegyzi meg a Bits.media orosz kriptohírportál egy jelentésében. Rámutat a Lukasenka útlevelének digitális változatában ábrázolt első oldalon lévő elírásra, valamint a keresztnevének angol nyelvű elírására.
A „fehérorosz kiberpartizánok” a kelet-európai ország Lukasenka vezette kormányát a szomszédos Ukrajna elleni orosz invázió – logisztikai és egyéb – támogatása miatt vették célba. Felelősséget vállalt például a fehérorosz vasúti rendszer elleni kibertámadásért, követelve az orosz csapatok kivonását az országból.
A hackercsoport kriptovalutában gyűjtött pénzt, hogy finanszírozza tevékenységét. Az Elliptic blokkláncelemző cég február elején közzétett jelentése szerint mielőtt Oroszország elindította volna „különleges katonai műveletét” Ukrajnában, a fehérorosz kibergerillák 84.000 dollárt tudtak összegyűjteni BTC-ben az előző hat hónapban.

Olvastad már? Megjelent a CoinGecko legújabb kriptós felmérésének az eredménye

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!