Megjelent a CoinGecko legújabb kriptós felmérésének az eredménye

-

Az adatgyűjtő oldal által összeállított felmérésből kiderül, hogy Kalifornia államban van a legjobban elterjedve a BTC, és itt a legnépszerűbb az ETH is.
A dobogóra felfér még Illinois és New York állam, a két legnagyobb kriptopénz esetében ezekben az államokban érdeklődnek legjobban az emberek a terület iránt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinGecko saját forgalmi adataiból kiderül, hogy a BTC és az ETH vonatkozásában végrehajtott keresések alapján a látogatók 43%-a Kaliforniából érkezik az oldalra.
Ez azért is érdekes, mert az állam az USA teljes lakosságának csupán a 11,9%-ért felel. Bobby Ong, a platform alapítója és jelenlegi vezetője elmondta, számukra annyira nem volt meglepő a nagyarányú kaliforniai eredmény, mivel az állam régóta ad helyet a technológiai iparnak.
Itt található az ikonikus Szilikonvölgy is, amely számtalan nagy cég székhelye. Ezek közül pedig sokan fektettek be a blokklánc-iparba, és a kriptós startupokba, köztük az Apple, Google, Meta, PayPal, vagy a Wells Fargo.
A kriptós cégek közül az első a Coinbase volt, amely Kaliforniában telepedett meg, bár ma már nincs ott a székhelye. A web3-as projektek közül is több működik az államban, a Graph, Helium, MakerDAO és a dYdX az ismertebbek közé tartoznak.
Kaliforniában ráadásul több nagy presztízsű egyetem is működik. A Stanford University, a California Institute of Technology és az University of California mind itt található, és mindegyik figyelemre méltó mérnöki, technológiai részleggel bír.
Kalifornia után a többi állam, ahol kifejezetten népszerű a BTC, a már említett Illinois és New your után Florida és Washington állam, de Pennsylvania, Texas, Virginia, Georgia és Arizona sem marad le sokkal.
Forrás: CoinGecko

A top20 állam, ahonnan a keresések jönnek, leginkább a bitcoin irént érdeklődik, de vannak helyek ahol többen keresnek rá az Ethereumra.

„Kifejezetten érdekes, hogy Colorado, Wisconsin, New Jersey vagy Florida esetében többeket érdekel az ETH mint a BTC. A következő hónapokban ki fog derülni, hogy az Egyesítés és annak hatásai hogyan fognak hatni a rangsorolásokra, vagy éppen a piaci helyzetre.”

A felmérés során kizárólag az USA-ból gyűjtöttek adatokat, idén május és augusztus között. Ezután 100-as skálán rangsorolták ezeket, ahol a 100-as érték jelenti a legmagasabb értéket (ezt adja Kalifornia), és ehhez viszonyították a többi állam teljesítményét.
Nemrégiben látott napvilágot egy másik felmérés is, amelyet a Study.com bonyolított le, szintén az USA-ban. Ebből kiderül, hogy azok a felnőttek és felsőfokú végzettségűek, akik saját bevallásuk szerint értenek a blokklánchoz, 64%-ban úgy vélik, ezt a technológiát tanítani kellene az iskolákban.
Globális szinten nézve az USA és Németország a két állam, ahol a leginkább kriptobaráti a törvénykezés és a jogi szabályozás. Olyan helyeket utasítanak így maguk mögé, mint például Szingapúr, Svájc, vagy éppen Ausztrália.

Olvastad már? Új indokokat hozott Musk a Twitter-üzlet ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!