Új indokokat hozott Musk a Twitter-üzlet ellen

-

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott új beadványában új okokat vázolt fel a Twitter megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzlet felbontására.
Musk ügyvédje egy bejelentő jelentésére hivatkozva azt mondta, hogy a közösségimédia-óriás számára ismert, de Musk számára nem nyilvános állítások „messzemenő visszaélésekre utalnak a Twitternél”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elon Musk újabb okokat sorakoztat fel a Twitter-üzlet felbontására az új SEC-beadványban

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója újabb okokat talált a Twitter Inc. megvásárlására tett 44 milliárd dolláros ajánlatának felmondására.
Musk ügyvédje hétfőn iktatta a Twitternek küldött levelét az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC), amelyben további értesítéseket nyújt be a megállapodás felmondásáról.
Musk július 8-án hivatalosan felmondta a Twitter megvásárlására tett ajánlatát. A Twitter ezt követően beperelte a Spacex főnökét, hogy rákényszerítse az üzlet lezárására, aminek hatására Musk viszontvádat emelt a közösségimédia-óriás ellen.
A Twitter jogi igazgatójának, Vijaya Gaddenak küldött levélben Musk ügyvédje részletezte:

„A Twitter számára 2022. július 8. előtt és 2022. július 8-án ismert, de a Musk-félék előtt és akkor nem közölt bizonyos tényekre vonatkozó állítások azóta napvilágra kerültek, amelyek további és különálló alapokat biztosítanak az egyesülési megállapodás felbontásához.”

A levél hivatkozik a Kongresszusnak, az SEC-nek, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (FTC) és az Igazságügyi Minisztériumnak (DOJ) július 6-án Peiter „Mudge” Zatko, a Twitter korábbi biztonsági főnöke által benyújtott bejelentésre. A jelentést a közelmúltban a Washington Postban tették közzé.
Musk ügyvédje azt állította, hogy „Zatko panasza a Twitternél elkövetett olyan messzemenő visszaéléseket állít – amelyek mindegyikét nyilvánosságra hozták a Twitter igazgatói és felsővezetői, köztük [a vezérigazgató] Parag Agrawal előtt –, amelyek valószínűleg súlyos következményekkel járnak a Twitter üzletmenetére nézve”.
Zatko például azt állította, hogy „a Twitter jelentős mértékben nem felel meg” az adatvédelmi, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatra vonatkozó, valamint a fogyasztóvédelmi törvényeknek és szabályozásoknak.
Továbbá azt mondta, hogy a Twitter megsértette az FTC-vel 2011-ben kötött beleegyező nyilatkozatát.
Állítása szerint „a Twitter platformja jelentős részben harmadik felek szellemi tulajdonának eltulajdonítására és megsértésére épül” – állította a bejelentő:

„A Twitter egyedülállóan sebezhető az adatközpontok meghibásodásából vagy rosszindulatú szereplőkből eredő rendszerszintű zavarokkal szemben, és ezt a tényt a Twitter vezetése (beleértve a vezérigazgatót is) figyelmen kívül hagyta és igyekezett elkendőzni.”

Zatko továbbá kifejtette, hogy „a Twitter SEC-bejelentései lényeges tényre vonatkozó valótlan állításokat tartalmaztak, vagy elmulasztottak olyan lényeges tényeket közölni, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az abban foglalt állítások ne legyenek félrevezetőek”.
Azt állította továbbá, hogy „a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal tudatosan hamis és félrevezető jelentéseket nyújtott be a Twitter igazgatótanácsának, hogy elfedje a Twitter biztonsági és adatvédelmi infrastruktúrájának égbekiáltó sebezhetőségeit”.
Jelenleg több ország számos hatósága vizsgálja Zatko állításait – közölte Musk ügyvédje, hozzátéve:

„A Twitter most számtalan polgári perrel is szembe fog nézni, amelyekben különböző adatvédelmi és kiberbiztonsági törvények, állami fogyasztóvédelmi törvények, hamis reklámtörvények, a szellemi tulajdon ellopása és eltulajdonítása, valamint a common law szerinti követelések, például jogalap nélküli gazdagodás, csalás és szerződésszegés alapján támasztanak igényeket.”

A szellemi tulajdonnal kapcsolatos kérdések is felmerülnek. A bejelentő feltárta, hogy „a Twitter nyilvánvalóan soha nem szerezte meg a Twitter alapvető gépi tanulási modelljeinek jogait, amelyek a Musk-félék értelmezése szerint alapvető fontosságúak magához a Twitter platformhoz” – írta Musk ügyvédje.
Az ügyet a tervek szerint október 17-től öt napon át tárgyalják a delaware-i Chancery Courtban. Musk jogi csapata azonban a whistleblower-nyilatkozat fényében egy hónappal el akarja halasztani a tárgyalást.

Olvastad már? Még pár évig magas maradhat az USA inflációja

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!