14%-ot csökkent a bitcoin ára augusztusban

-

Az előítélet egyre alacsonyabb szintek felé tendál a bitcoin esetében, miután a BTC árfolyamteljesítménye nem tudja megőrizni a 20.000 dollárt az augusztusi záráskor.
A Bitcoin (BTC) 2015 óta a legrosszabb augusztusi teljesítményét pecsételte meg, miután a havi gyertya 13,9%-os csökkenéssel zárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A heti gyertya „nem néz ki jól”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítik, hogy a BTC/USD 19.990 dolláron zárta a hónapot.

BTC/USD 1 hónapos gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás:  TradingView.

Miközben a júniusi zárás megmaradt a havi grafikon makroalacsonyaként, a teljesítmény határozottan medvés területre vezette a kereskedőket.
Köztük volt Crypto Tony is, aki arra figyelmeztetett, hogy a színpadon mélyebb veszteségek várhatók a jövőben.
Kilátásai szerint – mondta a Twitter-követőinek aznap – „a makrogazdasági zuhanás felé hajlik”.


Caleb Franzen, a Cubic Analytics vezető piaci elemzője hozzátette, hogy a szeptember első heti gyertyája már most úgy alakul, hogy a Bitcoin még inkább a mínuszba kerül.
„A Bitcoin heti gyertyája nem néz ki jól, bár még nagyon a hét elején járunk” – figyelmeztetett egy magyarázó grafikon mellett.

„A hosszú felső kanóc és az eladás objektíve rossz jel, ha így zárul. Különösen, ha piros gyertyává alakul. Ez olyan valami, amire figyelni kell a hét hátralévő részében”.

Mások optimistább implikációkat láttak a havi zárásban.
A népszerű Twitter-fiók, Dave the wave kiemelte a mozgóátlag konvergencia/ divergenciát (MACD), mivel az előre jelezte a 25.000 dollár feletti helyi csúcsokról való visszaesést, és most fordítva a bikák számára megkönnyebbülést jelez.
Johal Miles kereskedő megismételte az augusztus közepén keletkezett MACD-kereszt potenciálisan bullishan kopogtató hatását, amely ennek ellenére „még nem mutatott folytatást”.

BTC/USD havi hozamgrafikon (képernyőkép). Forrás: TradingView

Új „történelmi mélypontok” a hodl metrikánál

Közben különösen egy on-chain indikátor erősítette meg azt az érzést, hogy a BTC jelenlegi árszintjei felhalmozásra, nem pedig eladásra valók.
A Bitcoin Realized Value Hodl (RHODL) mutatója, amely az elmúlt hetekben mozgó coinok relatív értékét méri az egy-két évvel korábbiakhoz képest, most minden idők legalacsonyabb szintjén áll.
A kétes eredményt Philip Swift, a LookIntoBitcoin on-chain adatforrás létrehozója vette észre.
„A RHODL Ratio most történelmi mélyponton van. Ez azt jelzi, hogy a $BTC-ért fizetett közeli árak viszonylag alacsonyak az 1-2 évvel ezelőtt fizetett árakhoz képest” – magyarázta.

„Hasznos módja a hangulat azonosításának a tényleges viselkedésen keresztül. Azt mutatja, hogy a piac most bearish. Gyűjtögetni kell.”

Olvastad már? 9 év után 10.000 bitcoin mozgott, félnek a befektetők

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!