9 év után 10.000 bitcoin mozgott, félnek a befektetők

-

Azok a coinok, amelyek utoljára a „törvénytelen korszakban” mozogtak, ismét likvidek, és az on-chain adatok azt mutatják, hogy az ilyen események makro BTC árcsúcsokat jelölnek.
A Bitcoin (BTC) hodlerekben kérdések merültek fel, miután a 2013 óta szunnyadó 10.000 BTC hirtelen elhagyta egy bálna tárcáját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az augusztus 28-29-én jelzett on-chain adatok megerősítették, hogy bitcoinok egy nagy adagja közel egy évtized után ismét likvid lett.

A „törvénytelen korszak” bitcoinjai útra keltek

Az elemzők először ezen a hétvégén kezdték észrevenni a furcsán magas tranzakciós volument, amikor 5000 BTC került be egy blokkba.
A 2013 óta ugyanabban a pénztárcában maradt pénz, amelynek tulajdonosa továbbra is ismeretlen, egy nappal később 5000 BTC-vel bővült.
Összesen 10.000 BTC mozgott 2013 óta először, és az on-chain nyomozók kíváncsiak a felelős bálna indítékára.
A céltárcák elemzése során arra a következtetésre jutottak, hogy a pénzösszegeket nem eladás céljából küldték tőzsdére. Ehelyett nagyszámú új pénztárca között osztották szét őket.
A lépés hátterében álló okokat mérlegelve Maartunn, a CryptoQuant on-chain analitikai platform munkatársa felvetette, hogy az adatvédelem is szerepet játszhat a lépésben.


Maartunn a CryptoQuant vezérigazgatójának, Ki Young Junak a megjegyzéseire hivatkozott, aki a múlt héten azzal érvelt, hogy a „régebbi” coinok tulajdonosainak, különösen nagy mennyiségben, valószínűleg el kellett kerülniük, hogy felhívják a figyelmet a mostanra jelentősen megnövekedett vagyonukra. 2013-ban a BTC/USD maximálisan 1165 dollár körül mozgott.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ki úgy fogalmazott, hogy ezeket az érméket „a törvénytelen korszakban bányászták”.

„Felfedeztük, hogy ezek a bálnák nagy valószínűséggel: a) korai látnokok, akik bányászattal és kereskedéssel halmozták fel a bitcoint, és b) a Cryptsy bitcoin tőzsdéről származó coinok, közvetlenül a Cryptsy »feltörése« előtt (állítólag ellopott ügyfélpénzek)” – tette hozzá a CryptoQuant régi alapmozgásokat vizsgáló, augusztus 3-i kutatási cikke.

Mindössze 6 ilyen tranzakció történt a bitcoin történetében

A tranzakciókat időközben Philip Swift, a LookIntoBitcoin on-chain analitikai erőforrás megalkotója, a Whale Shadows mutatója vette fel. Az adatok vitát váltottak ki a BTC árfolyammozgására gyakorolt hatásukról.
Ahogy Swift és a CryptoQuant kimutatta, a korábbi ilyen tüskék a bitcoin története során a BTC/USD helyi csúcsokat jelezték.

Bitcoin bálnamozgások kommentált grafikonja. Forrás: Philip Swift/ Twitter

Más közösségimédia-kommentelők még azt is felvetették, hogy a pénzek a megszűnt Mt. Gox tőzsde rehabilitációs folyamatához kapcsolódnak.
Ahogy arról a média beszámolt, félelmek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a hitelezők kártalanítása a hétvégén kezdődik, ami jelentős eladást vált ki. Ez a feltételezés végül alaptalannak bizonyultak.

Olvastad már? „Milliók fognak köddé válni” – Válságra figyelmeztet Kiyosaki

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!