Colorado betiltotta a gázfáklyázást, féltucat kitermelő bányász bitcoint

-

2020 novemberében Colorado betiltotta a gázfáklyázást, a füstölést és a nyers gáz légkörbe juttatását.
Bár a százéves államban nagyszámú kút telephelye van, egy friss jelentés szerint nagyjából féltucatnyi coloradói olaj- és gázipari vállalat használja ki a gázfáklyázós mérséklő rendszereket, és ezek a cégek rengeteg bitcoint kaszálnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelentés szerint legalább féltucatnyi coloradói gáz- és olajvállalat használja ki a gáz-bitcoin fáklyamérséklő megoldásokat.

2022. augusztus 29-én a Colorado Sun szerzője, Mark Jaffe beszámolt azokról a coloradói gáz- és olajcégekről, amelyek összefognak a bitcoinbányászokkal, és elmagyarázta, hogyan „keresnek elég sok coint”.
Jaffe részletezi, hogy legalább féltucatnyi olaj- és gázfinomító használ gáz-bitcoin fáklyamérséklő rendszereket a földgázban gazdag Colorado államban.
A bitcoin fáklyamérséklő helyek növekvő száma Coloradóban azért érdekes, mert az állam szabályozóhatósága, a Colorado Oil and Gas Conservation Commission (COGCC) betiltotta a földgáz fáklyázását.
Lényegében, ha bármely olaj- és gázipari vállalat úgy dönt, hogy Colorado államban tevékenykedik, akkor csatlakoznia kell egy csővezetékhez, hogy azon keresztül mérsékelje a felesleges gázt.
Ha egy olaj- és gázipari cég nem tud megfelelni az előírásoknak, a COGCC leállítja a tevékenységet. Jaffe jelentése kifejti, hogy a COGCC tisztában van azokkel a gáz- és olajcégekkel, amelyek a gáz-bitcoin megoldásokat használják ki.
A COGCC szóvivője, Megan Castle a Colorado Sun (CS) újságírójának elmondta, hogy „ez mindenképpen a radarunkon van”.
Míg egyes műveletek „elég sok pénzt keresnek”, Jaffe arról számol be, hogy egyes műveleteket Coloradóban már leállítottak.
A CS riportere például megjegyezte, hogy a Renegade Oil and Gas együttműködött a Datahawk Energyvel, és Adams megye olaj- és gázfelügyelője bezáratta az üzletet. Adams megye szóvivője, Christa Bruning nem kívánta kommentálni a Renegade leállítása miatt indult pert.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Crusoe Energy gáz-bitcoin megoldása 99,8%-kal csökkenti a metán mennyiségét a hagyományos fáklyázás 93%-ához képest

A CS jelentése szerint a houstoni székhelyű D90 Energy a Crusoe Energyvel dolgozik együtt a Colorado állambeli Jackson megyében.
Jackson megyében sok gáz- és olajkitermelés folyik, és a finomítói munka nagy része a North Park Basinben található.
A D90 elnöke, Dan Silverman egy meghallgatáson elmondta a COGCC-nek, hogy az olyan telephelyek, mint az övé, a medencétől 60 mérföldön belül nem rendelkeznek csatlakozási infrastruktúrával.
Silverman elmondta, hogy az olajat el kell szállítani, azonban a D90 Energy bemutatót tartott a bizottságnak, amelyben bemutatta a Crusoe Energy hat fáklyagáz-csökkentő modulját, amelyek a vállalat kútjainak helyén találhatók.
Silverman elmondta a COGCC meghallgatásának résztvevőinek, hogy az emberek néhány évig még „sokkal több Crusoe-modult fognak látni”.
A D90 Energy elnöke megjegyezte továbbá, hogy a következő három-négy évben a vállalat évente nagyjából hét kútfúrást tervez. A CS hétfői jelentése szerint a Crusoe emellett a COGCC-nek is tartott már előadásokat.
A Crusoe elnöke és társalapítója, Cully Cavness egy júniusi meghallgatáson kifejtette, hogy a vállalat technológiája a metán 99,8%-át csökkenti, szemben a hagyományos fáklyázás 93%-ával.
A Crusoe nemrég 505 millió dollárt gyűjtött össze 2022 áprilisában, három nappal ezelőtt pedig arról számoltak be, hogy a vállalat beperel egy versenytárs céget.

Olvastad már? A Merge után nem támogatja az Ethereumot az Antpool

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!