Még pár évig magas maradhat az USA inflációja

-

Az IMF várakozásai alapján az amerikai gazdaság még egy darabig nehézségekkel küzdhet, ezt nyilatkozta az IMF igazgatóhelyettese, Gita Gopinath egy múlt heti Bloomberg interjúban.
A kérdések között felmerült, hogy szerinte elérte-e már a csúcsot az infláció, a hivatalnok pedig részletesebben is nyilatkozott erről a kérdésről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerintem még korai lenne azt mondani, hogy túl vagyunk a nehezén. Igen, szinte mindenhol infláció van, néhány kivétellel, mint például Japán vagy Kína. De mindenhol magas az infláció.

Az olyan globális faktorok, mint az energiaárak, vagy éppen az élelmiszer-árak nagymértékben befolyásolják ezt, de emellett más tényezők is közrejátszanak abban, hogy ilyen magas inflációt tapasztalunk.

Jerome Powell, a FED elnöke az éves beszédében úgy fogalmazott, a központi bank mindent meg fog tenni, hogy csökkentse az inflációt, amely jelenleg 40 éve nem látott magasságokban van.
A várakozások szerint a FED tovább fogja emelni az alapkamatot, ez viszont további gondokat okozhat az USA gazdaságának. Gopinath szerint hosszú távon így lesz jobb.
„Örülök, hogy Powell egyértelműen meghatározta az irányokat, és eltökélte magát, hogy csökkenti az inflációt. Meg kell oldani, hogy a kitűzött célok elérhetők legyenek, mert pontosan erre van szükség ahhoz, hogy a világgazdaság közép és hosszú távon egy egészségesebb állapotba kerülhessen.”
Az USA személyi kiadásainak az indexe, a PCE múlt hét pénteken jelent meg a júliusi számokkal. Ez alapján éves összevetésben a lakosok átlagosan 6,3%-kal költenek többet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Júniusban ez 6,8%-ot tett ki. A PCE számít jelenleg a központi bank kedvenc infláció-mérő metódusának, mert így sokkal kisebb számot közölhetnek a valóságosnál. Gopinath szerint fontos a számok megfelelő értelmezése.
Érdemes nagyon alaposan megfigyelni az adatokat. Tavaly ilyenkor mérsékelt számokat láthattunk, és mindenki azt hitte, hogy az infláció csökkenni fog, de aztán októberben hatalmas ugrás következett.
Azt hiszem érdemes óvatosan fogalmazni ezen a téren. Olyan periódusban vagyunk, hogy a magas infláció még egy darabig valószínűleg velünk marad, talán egy évig, vagy kettőig.

Olvastad már? Argentinában stablecoinnal is lehet adót fizetni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!