Még pár évig magas maradhat az USA inflációja

-

Az IMF várakozásai alapján az amerikai gazdaság még egy darabig nehézségekkel küzdhet, ezt nyilatkozta az IMF igazgatóhelyettese, Gita Gopinath egy múlt heti Bloomberg interjúban.
A kérdések között felmerült, hogy szerinte elérte-e már a csúcsot az infláció, a hivatalnok pedig részletesebben is nyilatkozott erről a kérdésről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerintem még korai lenne azt mondani, hogy túl vagyunk a nehezén. Igen, szinte mindenhol infláció van, néhány kivétellel, mint például Japán vagy Kína. De mindenhol magas az infláció.

Az olyan globális faktorok, mint az energiaárak, vagy éppen az élelmiszer-árak nagymértékben befolyásolják ezt, de emellett más tényezők is közrejátszanak abban, hogy ilyen magas inflációt tapasztalunk.

Jerome Powell, a FED elnöke az éves beszédében úgy fogalmazott, a központi bank mindent meg fog tenni, hogy csökkentse az inflációt, amely jelenleg 40 éve nem látott magasságokban van.
A várakozások szerint a FED tovább fogja emelni az alapkamatot, ez viszont további gondokat okozhat az USA gazdaságának. Gopinath szerint hosszú távon így lesz jobb.
„Örülök, hogy Powell egyértelműen meghatározta az irányokat, és eltökélte magát, hogy csökkenti az inflációt. Meg kell oldani, hogy a kitűzött célok elérhetők legyenek, mert pontosan erre van szükség ahhoz, hogy a világgazdaság közép és hosszú távon egy egészségesebb állapotba kerülhessen.”
Az USA személyi kiadásainak az indexe, a PCE múlt hét pénteken jelent meg a júliusi számokkal. Ez alapján éves összevetésben a lakosok átlagosan 6,3%-kal költenek többet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Júniusban ez 6,8%-ot tett ki. A PCE számít jelenleg a központi bank kedvenc infláció-mérő metódusának, mert így sokkal kisebb számot közölhetnek a valóságosnál. Gopinath szerint fontos a számok megfelelő értelmezése.
Érdemes nagyon alaposan megfigyelni az adatokat. Tavaly ilyenkor mérsékelt számokat láthattunk, és mindenki azt hitte, hogy az infláció csökkenni fog, de aztán októberben hatalmas ugrás következett.
Azt hiszem érdemes óvatosan fogalmazni ezen a téren. Olyan periódusban vagyunk, hogy a magas infláció még egy darabig valószínűleg velünk marad, talán egy évig, vagy kettőig.

Olvastad már? Argentinában stablecoinnal is lehet adót fizetni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!