Argentinában stablecoinnal is lehet adót fizetni

-

Az argentin Mendoza tartomány mostantól támogatja a stablecoinokat, mint az adófizetés lehetőségét – jelentette be szombaton a régió kormánya.
A Mendozai Adóhivatal (ATM) a honlapjuk szerint a „modernizáció és az innováció” irányába való elmozdulás jegyében több online fizetési lehetőséget biztosít a mintegy kétmillió lakosának az adók befizetésére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új kriptofizetési folyamatot vázoló 11 oldalas dokumentumban a Tether USDT és a MakerDAO DAI stablecoinjai szerepelnek kriptós fizetési lehetőségként.
Az adófizetők használhatják többek között a Binance, Ripio, Buenbit, Bitso, Lemon vagy Bybit kriptotárcájukat.
Az ATM oldala egy QR-kódot generál a felhasználók számára, amelyet az előzetes információk kitöltése után beolvashatnak kriptotárcájukkal.
A stablecoinok átvételét követően az ATM az amerikai kötődésű stablecoinokat feldolgozás céljából pesóra konvertálja, és a fizető félnek elismervényt ad a tranzakcióról.
Mendoza tartomány Argentína nyugati részén, San Juantól délre és a Chilei Köztársaságtól keletre található.
Több mint 1,7 millió lakosával az ország negyedik legnépesebb tartománya. Argentína – egy olyan ország, amelynek történelmében államcsődök sora és súlyos infláció szerepel – számára nem idegen a kripto.
Az augusztusi 64%-os éves inflációs rátával nem meglepő, hogy a mendozai kormány értéket lát abban, hogy a lakosok számára lehetővé teszi a kriptopénz használatát, amelyet egyesek az infláció elleni fedezetként emlegetnek.
Mivel az USA által támogatott stablecoinok az amerikai dollárhoz vannak kötve, az amerikai 8,5%-os inflációs ráta sokak számára vonzóbb opció lehet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Valójában sok argentin kriptokereskedő használta a kriptót arra, hogy a pesóját amerikai dollárra cserélje, így a szövetségi kormány korlátozásokat vezetett be a tevékenység ellen.
Múlt hónapban az argentin központi bank azt mondta, hogy bárki, aki kriptopénzt vásárol, nem léphet be az ország valutaváltó piacára, állítólag azért, hogy megfékezze az USD átváltásokat.
Bár Argentína elnöke korábban azt mondta, hogy nyitott a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadására, az ország viszonya a kriptovalutához bonyolult.
Az év elején Argentína a kriptovalutákat hozzáadta a pénzmosás elleni szabályozási rendszeréhez, és a kriptotőzsdéknek és cégeknek további információkat kell jelenteniük a kormánynak.
Miközben az argentin szövetségi kormány lépéseket tesz a kripto szabályozására, úgy tűnik, hogy a tartományok esetén, mint például Mendozában, a kriptó bevezetése kevesebb akadályba ütközik.

Olvastad már? Miért a blokklánc a játékipar jövője?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!