Argentinában stablecoinnal is lehet adót fizetni

-

Az argentin Mendoza tartomány mostantól támogatja a stablecoinokat, mint az adófizetés lehetőségét – jelentette be szombaton a régió kormánya.
A Mendozai Adóhivatal (ATM) a honlapjuk szerint a „modernizáció és az innováció” irányába való elmozdulás jegyében több online fizetési lehetőséget biztosít a mintegy kétmillió lakosának az adók befizetésére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új kriptofizetési folyamatot vázoló 11 oldalas dokumentumban a Tether USDT és a MakerDAO DAI stablecoinjai szerepelnek kriptós fizetési lehetőségként.
Az adófizetők használhatják többek között a Binance, Ripio, Buenbit, Bitso, Lemon vagy Bybit kriptotárcájukat.
Az ATM oldala egy QR-kódot generál a felhasználók számára, amelyet az előzetes információk kitöltése után beolvashatnak kriptotárcájukkal.
A stablecoinok átvételét követően az ATM az amerikai kötődésű stablecoinokat feldolgozás céljából pesóra konvertálja, és a fizető félnek elismervényt ad a tranzakcióról.
Mendoza tartomány Argentína nyugati részén, San Juantól délre és a Chilei Köztársaságtól keletre található.
Több mint 1,7 millió lakosával az ország negyedik legnépesebb tartománya. Argentína – egy olyan ország, amelynek történelmében államcsődök sora és súlyos infláció szerepel – számára nem idegen a kripto.
Az augusztusi 64%-os éves inflációs rátával nem meglepő, hogy a mendozai kormány értéket lát abban, hogy a lakosok számára lehetővé teszi a kriptopénz használatát, amelyet egyesek az infláció elleni fedezetként emlegetnek.
Mivel az USA által támogatott stablecoinok az amerikai dollárhoz vannak kötve, az amerikai 8,5%-os inflációs ráta sokak számára vonzóbb opció lehet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Valójában sok argentin kriptokereskedő használta a kriptót arra, hogy a pesóját amerikai dollárra cserélje, így a szövetségi kormány korlátozásokat vezetett be a tevékenység ellen.
Múlt hónapban az argentin központi bank azt mondta, hogy bárki, aki kriptopénzt vásárol, nem léphet be az ország valutaváltó piacára, állítólag azért, hogy megfékezze az USD átváltásokat.
Bár Argentína elnöke korábban azt mondta, hogy nyitott a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadására, az ország viszonya a kriptovalutához bonyolult.
Az év elején Argentína a kriptovalutákat hozzáadta a pénzmosás elleni szabályozási rendszeréhez, és a kriptotőzsdéknek és cégeknek további információkat kell jelenteniük a kormánynak.
Miközben az argentin szövetségi kormány lépéseket tesz a kripto szabályozására, úgy tűnik, hogy a tartományok esetén, mint például Mendozában, a kriptó bevezetése kevesebb akadályba ütközik.

Olvastad már? Miért a blokklánc a játékipar jövője?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!