Miért a blokklánc a játékipar jövője?

-

A CryptoSlate-nek adott interjújában Anthony Yoon, a ROK Capital általános partnere elmondta, hogy a játékok jövője a blokkláncban rejlik.
Egy viszonylag fiatal iparág legújabb tagja, a blokkláncos játékok még mindig nem vesztették el a titokzatosságukat. Sokan még mindig nem tudják, hogy mit kezdjenek vele, és a folyamatosan változó szerencsejáték-ökoszisztéma nem sokat segít ezen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A blokklánc-szerencsejátékban mélyen érintettek azonban úgy vélik, hogy a játékosok tulajdonában lévő eszközök és a körkörös tokengazdaság ígérete a szórakoztatás természetes evolúciója – ez fogja megváltoztatni a világ játékról alkotott képét.
Az egyik ilyen ember Anthony Yoon, a ROK Capital általános partnere. A CryptoSlate-nek adott interjújában Yoon elmondta, hogy szerinte a játékok jövője a láncban rejlik, ezért az alapja több olyan blokklánc-szerencsejáték projektet támogatott, amelyek be akarnak törni a koreai játékpiacra.
Az alap támogatta az Ignite Tournaments nevű mobil esport-szervezőt, amely streaming platformként is működik, és kriptóban és NFT-kben fizet. A CyBall, egy futball témájú P2E blokkláncjáték és a Nine Chronicles, egy teljesen decentralizált RPG szintén a ROK GameFi portfólióját alkotja.
És bár Yoon optimizmusát a piaccal kapcsolatban nehéz felülmúlni, tisztában van az előttünk álló kihívásokkal.
A GameFi projektek egyik legnagyobb kihívása az, hogy a nagy stúdiók bevált játékaival próbálnak versenyezni.
Yoon elmondta, hogy egyre több olyan feltörekvő GameFi projekt van, amely a Ubisoft vagy az EA AAA játékai ellen akarja felvenni a versenyt – ezek szinte mindegyike kudarcra van ítélve.

„Két ujjunkon meg lehet számolni azoknak a láncra épülő játékoknak a számát, amelyek megérdemlik az áhított AAA jelvényt” – mondta a CryptoSlate-nek.

Yoon és alapja tisztában van ezzel, és teljesen más megközelítést választott.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ahelyett, hogy olyan GameFi projekteket keresnének, amelyek felvehetik a versenyt a jól finanszírozott játékokkal, a ROK Capital a hagyományos játékstúdiókat igyekszik bevonni a blokklánc térbe. Yoon szerint sok „kriptokíváncsi stúdió” érdeklődik a blokkláncjátékok iránt.

„Az AAA stúdiók, amelyek több millió felhasználónak indítottak játékokat, és több száz millió dollárnyi bevételeket generáltak ezekből a brandekből, most érdeklődnek a kripto integrálása lehetőségeinek feltárása iránt”.

Mivel Yoon szülőhazája, Dél-Korea, a világ negyedik legnagyobb játékpiaca, a GameFi elfogadásának legkisebb növekedése is milliós nagyságrendűvé teheti a születőben lévő iparágat.
Az ország a játékfejlesztők Mekkája, akiknek többsége könnyen át tudna állni a blokkláncos játékokra.

„Izgatottan várjuk, hogy a világ erős koreai fejlesztőket láthasson a kriptobizniszben, akik egy olyan területről érkeznek, amihez Korea a legjobban ért – a játékok területéről.”

A kriptónak megvan a helye a világban, ahogy a GameFi-nak is.

De a piac GameFi-szegmensének példátlan növekedése ellenére a térben versenyző projektek többsége nem fog eljutni a következő bikafutásig.
Bár Yoon tisztában van ezzel, ő is úgy véli, hogy a kriptovaluták és a blokklánc-technológia nem megy sehová. Befektetőként látja az iparág értékét, és arra számít, hogy a hagyományos VC-k egyre inkább érdeklődni fognak a terület iránt.

„A tőkeallokáció szempontjából a blokkláncnak és a kriptónak megvan a helye a világban” – mondta a CryptoSlate-nek. „Azt tanácsolom a területet szemügyre vevő, nem kripto VC-knek, hogy a kriptót olyan feltörekvő eszközosztályként kezeljék, amelybe érdemes némi tőkét allokálni a hagyományos eszközallokátoroktól”.

Yoon úgy véli, hogy a kriptoipar darwini természete – amelyben csak a legjobb ötletek és a legerősebb vállalatok maradnak életben – az, ami a következő években is fenntartja majd.

„Ha a kriptó túlélte a 2022-es piaci összeomlást és a hitelezői összeomlást, akkor minden bizonnyal minden mással is megbirkózik, ami az útjába kerülhet, a túlbuzgó szabályozóktól kezdve a koreai határtól északra leselkedő ragadozó hackerekig.”

A tehetségek beáramlása a kripto- és blokklánciparágba tovább erősíti ezt az alapot.

„A 2018-2019-es ciklusban sok turistát láttunk jönni és menni, de ebben a ciklusban azt látjuk, hogy az erős technikai tehetségek túlindexáltak az építkezésen. Azt is láttuk, hogy a kripto-natív alapok, akik már egy ideje jelen vannak, rendkívül jól teljesítenek, és most nagyobb mérleggel rendelkeznek, hogy bevethessék magukat a térbe” – magyarázta.

Yoon úgy véli, hogy még egy évbe fog telni, amíg meglátjuk, mire képes a blokklánc-szerencsejáték-ipar. Csak amikor több GameFi projekt dobja piacra az alfáját, és látjuk, hogy több AAA stúdió lép be a térbe, akkor fogja az iparág megmutatni a valódi potenciálját, és megmutatja, hogy megvan a helye a világban” – mondta.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Mehmet Hocalı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!