„Milliók fognak köddé válni” – Válságra figyelmeztet Kiyosaki

-

A Gazdag papa, szegény papa című könyv népszerű szerzője ismét sötét képet festett a piaci kilátásokról. Elmondása szerint minden esik, az ingatanok, részvények, arany, bitcoin piaca is.
2008-ban úgy fogalmazott, hogy az igazi nagy bedőlés még nem történt meg, most pedig azt mondja, ideért. Egy pénteki tweetben szólt a követőihez, és megosztotta, hogy szerinte a középosztályt is ki fogja radírozni az infláció.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Minden piac esik. Ingatlan, részvény, arany, bitcoin. A középosztály el fog tűnni. Ez most az az esés, milliók fognak köddé válni.”

Kiyosaki egy 2013-as könyvére hivatkozik itt, amelyben megjósolta, hogy a 2008-as válságot hamarosan egy sokkal nagyobb követheti.
2008-ról úgy vélekedik, hogy akkor jó lehetőség nyílt a meggazdagodásra, hiszen minden eladóvá vált, mégpedig olcsón.

Kiyosaki közel 2 millió követővel rendelkezik a Twitteren, és most azt tanácsolta nekik, hogy ne kerüljenek azok közé, akik rosszul járnak, hanem legyenek inkább olyanok, akik meggazdagodnak.

„Nem az számít, mi van a tárcádban. Az számít, hogy mi van a fejedben. Először azon változtass, aztán jönni fog a pénz.”

A népszerű szerző viszonylag gyakran nyilatkozik pesszimistán a gazdaságról, nemrégiben például a kötvénypiacon jósolt nagyobb zuhanást, mint amit 1788-ban láthattak a nemzetközi piacok.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A válság és a társadalmi nyugtalanság miatt arra is figyelmeztet, hogy a jelenlegi helyzet akár nagyobb bajhoz is vezethet, mint amilyen a Nagy Gazdasági Világválság volt 1929-ben.
A kötvényeket illető jóslatát a múlt héten mégis megváltoztatta, és úgy nyilatkozott, hogy már nem hiszi, hogy akkora esés jönne.
A követőinek régóta promótálja, hogy vásároljanak aranyat, ezüstöt, és bitcoint, elmondva, hogy a dollár a végnapjaihoz közelít. Júliusban pedig kifejezetten az ezüstöt említette, mint a legvonzóbb befektetési lehetőséget.
Kiyosaki a bitcoin esetében az alacsonyabb árfolyamot várók között van, és az 1100 dolláros szintet adta meg júniusban, mint célt, amelyen vásárolna.
Júliusban is csak annyit mondott, hogy készpénzen ülve várja a lehetőséget. A BTC nemrégiben ismét a 20 ezer dolláros régióig csökkent, egy heti, majdnem 10%-os esést követően.
A teljes kriptopiaci kapitalizáció nagyjából 944 milliárd dollár környékén jár jelenleg.

Olvastad már? A medvepiac tökéletes alkalom az építkezésre a vállalatok számára

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!