„Milliók fognak köddé válni” – Válságra figyelmeztet Kiyosaki

-

A Gazdag papa, szegény papa című könyv népszerű szerzője ismét sötét képet festett a piaci kilátásokról. Elmondása szerint minden esik, az ingatanok, részvények, arany, bitcoin piaca is.
2008-ban úgy fogalmazott, hogy az igazi nagy bedőlés még nem történt meg, most pedig azt mondja, ideért. Egy pénteki tweetben szólt a követőihez, és megosztotta, hogy szerinte a középosztályt is ki fogja radírozni az infláció.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Minden piac esik. Ingatlan, részvény, arany, bitcoin. A középosztály el fog tűnni. Ez most az az esés, milliók fognak köddé válni.”

Kiyosaki egy 2013-as könyvére hivatkozik itt, amelyben megjósolta, hogy a 2008-as válságot hamarosan egy sokkal nagyobb követheti.
2008-ról úgy vélekedik, hogy akkor jó lehetőség nyílt a meggazdagodásra, hiszen minden eladóvá vált, mégpedig olcsón.

Kiyosaki közel 2 millió követővel rendelkezik a Twitteren, és most azt tanácsolta nekik, hogy ne kerüljenek azok közé, akik rosszul járnak, hanem legyenek inkább olyanok, akik meggazdagodnak.

„Nem az számít, mi van a tárcádban. Az számít, hogy mi van a fejedben. Először azon változtass, aztán jönni fog a pénz.”

A népszerű szerző viszonylag gyakran nyilatkozik pesszimistán a gazdaságról, nemrégiben például a kötvénypiacon jósolt nagyobb zuhanást, mint amit 1788-ban láthattak a nemzetközi piacok.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A válság és a társadalmi nyugtalanság miatt arra is figyelmeztet, hogy a jelenlegi helyzet akár nagyobb bajhoz is vezethet, mint amilyen a Nagy Gazdasági Világválság volt 1929-ben.
A kötvényeket illető jóslatát a múlt héten mégis megváltoztatta, és úgy nyilatkozott, hogy már nem hiszi, hogy akkora esés jönne.
A követőinek régóta promótálja, hogy vásároljanak aranyat, ezüstöt, és bitcoint, elmondva, hogy a dollár a végnapjaihoz közelít. Júliusban pedig kifejezetten az ezüstöt említette, mint a legvonzóbb befektetési lehetőséget.
Kiyosaki a bitcoin esetében az alacsonyabb árfolyamot várók között van, és az 1100 dolláros szintet adta meg júniusban, mint célt, amelyen vásárolna.
Júliusban is csak annyit mondott, hogy készpénzen ülve várja a lehetőséget. A BTC nemrégiben ismét a 20 ezer dolláros régióig csökkent, egy heti, majdnem 10%-os esést követően.
A teljes kriptopiaci kapitalizáció nagyjából 944 milliárd dollár környékén jár jelenleg.

Olvastad már? A medvepiac tökéletes alkalom az építkezésre a vállalatok számára

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!