A Bitcoinnal a hétvége kezdetén 20.000 dollár közelében kereskedtek, ahogy a kereskedők reagáltak az amerikai Fed elnökének, Jerome Powellnek a pénteki Jackson Hole-i csúcstalálkozón elhangzott megjegyzéseire.

Powell arra figyelmeztetett, hogy „némi fájdalom vár ránk”, ahogy a Fed megpróbálja csökkenteni az inflációs rátát. Az Ethereum szombaton 1500 dollár alatt volt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) már a második egymást követő napon csökkent, mivel a coin 21.000 dollár alá esett a hétvége kezdetén.

A 21.804,91 dolláros csúcsot követően a bitcoin közelebb került a 20.000 dolláros szinthez, és 20.020,94 dolláros napközbeni mélypontra esett.

A mozgásra azután került sor, hogy Jerome Powell, az Egyesült Államok Fed-elnökének megjegyzései sokkoló hullámokat váltottak ki a globális pénzügyi piacokon.

BTC/USD – Napi grafikon

Powell figyelmeztetett, hogy „némi fájdalom vár ránk” az elkövetkező hónapokban, mivel a központi bank folytatja az inflációval folytatott harcot.

Technikai szempontból az eladás akkor kezdődött, amikor a BTC nem tudta fenntartani a 21.600 dolláros ellenállási szint áttörését.

Az árak ezután egy újabb kulcsfontosságú szint alá, ezúttal a 20.800 dolláros támasz alá zuhantak a mai mélypont felé vezető úton.

A cikk írásakor az eladási hullám kis mértékben enyhült, azonban a bitcoin továbbra is a 20.200 dolláros ideiglenesnek tűnő alsó szint körül mozog.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ethereum

A bitcoinhoz hasonlóan az ethereum (ETH) is lejjebb mozdult szombaton, a világ második legnagyobb kriptopénze 1500 dollár alá esett.

Szombaton az ETH/USD 1.477,67 dolláros mélypontra esett, ami július 27. óta a leggyengébb pont, egy nappal azután, hogy az árak 1.400 dollár alá szorultak.

A mai csökkenés után a medvék most az 1.450 dolláros alsó szintet célozzák meg.

ETH/USD – Napi grafikon

A 10 napos (piros) mozgóátlag és a 25 napos (kék) mozgóátlag e heti lefelé irányuló kereszteződését követően sokan tartottak attól, hogy ilyen csökkenés következhet be.

Az árfolyam erőssége most szintén többhetes mélypontra gyengült, a relatív erősség index (RSI) 38,75-ös mélyponton követi az árfolyamot.

Bár az ETH jelenleg túladott, az RSI-nek még el kell érnie a 34-es támaszt, és ha eléri ezt a pontot, valószínűleg 1400 dollár alatt fogjuk látni a vezető kritpopénz árát.

Olvastad már? Napi mélypontok a Fed-elnök bejelentése után

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.