Napi mélypontok a Fed-elnök bejelentése után

-

Napi mélypontok fogadják a Bitcoin-kereskedőket, mivel a piacok a Fed friss makroszintű jelzéseire várnak.
A Bitcoin (BTC) augusztus 26-án napi mélypontra esett, ahogy a piaci szereplők fókusza az új makroindítókra fordult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Fed előtti blues elérte a BTC-piacokat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD 21.332 dollárig süllyedt a Bitstampon Jerome Powell, az Egyesült Államok jegybankjának elnöke friss kommentárja előtt.
A Fed éves Jackson Hole-i szimpóziumának részeként Powell a nap folyamán olyan beszédet tartott volna, amelytől a nézők azt remélték, hogy új támpontokat ad a jövőre vonatkozó gazdaságpolitikával kapcsolatban.
Mivel az amerikai fogyasztói árindex (CPI) inflációja június óta lassul, továbbra is nagy volt az érdeklődés az irányadókamat-emelések szeptemberi mértékét illetően.
Az Egyesült Államok jelenlegi gazdasági helyzetét összefoglalva David Hunter makroelemző úgy vélte, hogy a Fednek nem lesz más választása, mint hogy még az év vége előtt irányt változtasson.
„Sok jel arra utal, hogy recesszióban vagyunk” – mondta Twitter követőinek a héten.

„Összetett PMI 45-nél, a lakáspiac gyorsan gördül, a kiskereskedelem gyenge, a munkafeltételek romlanak. A tengerentúlon még rosszabb. És az infláció is gördül és valószínűleg lefelé fog meglepetést okozni. a Fed ősszel szünetet tart.”

A CME Group FedWatch eszköze szerint azonban a többség még mindig a júliusi 75 bázispontos emelés megismétlését támogatta.

Fed-célkamatláb valószínűségének grafikonja. Forrás: CME Group

A kereskedési sáv kitart

Bitcoin-körök eközben szemmel tartották a potenciális volatilitást az idei Jackson Hole-ba tartva.
„Gyakran látjuk a volatilitás növekedését közvetlenül a Fed-bejelentések előtt, de ez korlátozott lehet, ha a közeli likviditás egy része nem tisztul ki” – írta a Material Indicators onchain elemzési forrás a nap kommentárjainak egy részében.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Egy kísérő diagram a Binance megbízási könyvének vételi és eladási szintjeit mutatta, ezek a cikk írasakor közelebb erősödtek a spothoz, csökkentve a kitörés lehetőségét.

BTC/USD vételi és eladási szintek chartja (Binance). Forrás: Twitter.

Folytatva, Keith Alan, mindazonáltal azt jósolta, hogy az elmúlt napok oldalazó árfolyam-akciójának (PA) véget kell vetni.
„A PA nagyon hamar kénytelen lesz irányváltásra lépni a mikrostruktúrából” – magyarázta.

„Normális esetben lelkesen skalpolnám a volatilitást, amely általában egy JPow-konferencia alatt zajlik, de az R:R arány az aktív tartományban szívás. Lehet, hogy megfontolnám egy kitörés skalpolását az 50 MA fölött.”

Az árcélok témájában a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe a 21.000 dollárt jelölte meg mint kulcsfontosságú szintet, amit további csökkenés esetén tartani kell.

A 21.800 dollár újratesztelése viszont 23.000 dollár feletti kitörést eredményezhet.

Olvastad már? Jó hír a BTC árfolyama számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!