Az OpenSea forgalma éves mélypontra zuhant

-

Az OpenSea, a világ legnagyobb NFT piactere a napi volumenek jelentős csökkenését tapasztalta, mivel a piaci buborék kialakulásától való félelem egyre nő.
A piactér augusztus 28-án közel 5 millió dollár értékű NFT tranzakciót dolgozott fel – a DappRadar szerint ez körülbelül 99%-kal alacsonyabb, mint a május 1-jei 405,75 millió dolláros rekordforgalom.

OpenSea felhasználók, mennyiségi és tranzakciós statisztikák. Forrás: DappRadar

A napi volumenek masszív csökkenése egybeesett az OpenSea-felhasználók és tranzakcióik hasonlóan drasztikus visszaesésével, ami arra utal, hogy a blokklánc-alapú gyűjtemények értéke és érdeklődése csökkent az elmúlt hónapokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez tovább látható a vezető projektek csökkenő padlóárában – ez a minimális összeg, amelyet valaki hajlandó kifizetni egy NFT-ért.
A Bored Ape Yacht Club padlóára például 53%-kal 72,5 ETH-ra esett augusztus 28-án, szemben a május 1-jei 153,7 ETH-s csúcsával.
Forrás: CoinGecko

A CryptoPunks, egy másik vezető NFT gyűjtemény padlóárfolyama közel 20%-kal csökkent a júliusi 83,72 ETH-s csúcshoz képest.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az NFT buborék kipukkad

Az NFT árakat annak a blokkláncnak a natív pénznemében jegyzik, amelyen elindultak. Tehát egy Ethereumon létrehozott digitális eszközt etherrel lehet megvásárolni, ami azt is jelenti, hogy a tokenek árai esni fognak, ha az ETH piaci értékelése zuhan.
Úgy tűnik, hogy a rossz NFT-statisztikák egyik fő mozgatórugója a medvés ETH-piac. 1 ETH ára a 2021 novemberi 4950 dollárról 2022 augusztusára 1500 dollár alá esett.

ETH/USD 3 napos árdiagram. Forrás: TradingView

A BendDAO az NFT likviditásának javításáról szavaz

Múlt héten a BendDAO, egy decentralizált autonóm szervezet, amely lehetővé teszi az NFT tulajdonosok számára, hogy tokenfedezettel az NFT padlóárának 30%-40%-át kitevő kölcsönöket vegyenek fel (ETH-ban), megszavazta a protokoll kódjának módosítását, hogy az NFT fedezetét likvidebbé tegye.
A szavazásra azután került sor, hogy az ETH árfolyamának emelkedése megnövelte az ETH-ban denominált hitelek dollárban kifejezett értékét.
Eközben a másik oldalon az NFT árak zuhantak, csökkentve a BendDAO által tartott biztosítékok értékét.
Ennek eredményeképpen a BendDAO most a saját adósságválságos pillanatával néz szembe, amikor a hitelfelvevők nem tudják fizetni a dollárban denominált hiteleiket a csökkenő ETH-árak miatt, a hitelezők pedig nehezen tudják behajtani a kölcsönadott összeget a csökkenő biztosítéki értékek miatt.
A BendDAO legutóbbi szavazásán 95%-ról 70%-ra változtatta az NFT-k felszámolási küszöbét
Emellett 48 óráról 4 órára csökkentette a hitelfelvevők számára a felszámolás elkerülésére biztosított időt, hogy több ajánlatot vonzzon az NFT biztosítékokra.


Más szóval, az NFT-k, köztük a BAYC padlóárfolyama további zuhanást kockáztat, ha a piac likviditása tovább apad.

Olvastad már? Miért a blokklánc a játékipar jövője?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!