Az OpenSea forgalma éves mélypontra zuhant

-

Az OpenSea, a világ legnagyobb NFT piactere a napi volumenek jelentős csökkenését tapasztalta, mivel a piaci buborék kialakulásától való félelem egyre nő.
A piactér augusztus 28-án közel 5 millió dollár értékű NFT tranzakciót dolgozott fel – a DappRadar szerint ez körülbelül 99%-kal alacsonyabb, mint a május 1-jei 405,75 millió dolláros rekordforgalom.

OpenSea felhasználók, mennyiségi és tranzakciós statisztikák. Forrás: DappRadar

A napi volumenek masszív csökkenése egybeesett az OpenSea-felhasználók és tranzakcióik hasonlóan drasztikus visszaesésével, ami arra utal, hogy a blokklánc-alapú gyűjtemények értéke és érdeklődése csökkent az elmúlt hónapokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez tovább látható a vezető projektek csökkenő padlóárában – ez a minimális összeg, amelyet valaki hajlandó kifizetni egy NFT-ért.
A Bored Ape Yacht Club padlóára például 53%-kal 72,5 ETH-ra esett augusztus 28-án, szemben a május 1-jei 153,7 ETH-s csúcsával.
Forrás: CoinGecko

A CryptoPunks, egy másik vezető NFT gyűjtemény padlóárfolyama közel 20%-kal csökkent a júliusi 83,72 ETH-s csúcshoz képest.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az NFT buborék kipukkad

Az NFT árakat annak a blokkláncnak a natív pénznemében jegyzik, amelyen elindultak. Tehát egy Ethereumon létrehozott digitális eszközt etherrel lehet megvásárolni, ami azt is jelenti, hogy a tokenek árai esni fognak, ha az ETH piaci értékelése zuhan.
Úgy tűnik, hogy a rossz NFT-statisztikák egyik fő mozgatórugója a medvés ETH-piac. 1 ETH ára a 2021 novemberi 4950 dollárról 2022 augusztusára 1500 dollár alá esett.

ETH/USD 3 napos árdiagram. Forrás: TradingView

A BendDAO az NFT likviditásának javításáról szavaz

Múlt héten a BendDAO, egy decentralizált autonóm szervezet, amely lehetővé teszi az NFT tulajdonosok számára, hogy tokenfedezettel az NFT padlóárának 30%-40%-át kitevő kölcsönöket vegyenek fel (ETH-ban), megszavazta a protokoll kódjának módosítását, hogy az NFT fedezetét likvidebbé tegye.
A szavazásra azután került sor, hogy az ETH árfolyamának emelkedése megnövelte az ETH-ban denominált hitelek dollárban kifejezett értékét.
Eközben a másik oldalon az NFT árak zuhantak, csökkentve a BendDAO által tartott biztosítékok értékét.
Ennek eredményeképpen a BendDAO most a saját adósságválságos pillanatával néz szembe, amikor a hitelfelvevők nem tudják fizetni a dollárban denominált hiteleiket a csökkenő ETH-árak miatt, a hitelezők pedig nehezen tudják behajtani a kölcsönadott összeget a csökkenő biztosítéki értékek miatt.
A BendDAO legutóbbi szavazásán 95%-ról 70%-ra változtatta az NFT-k felszámolási küszöbét
Emellett 48 óráról 4 órára csökkentette a hitelfelvevők számára a felszámolás elkerülésére biztosított időt, hogy több ajánlatot vonzzon az NFT biztosítékokra.


Más szóval, az NFT-k, köztük a BAYC padlóárfolyama további zuhanást kockáztat, ha a piac likviditása tovább apad.

Olvastad már? Miért a blokklánc a játékipar jövője?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!